Pleșan: „M-am întors fiindcă mă simt dator Craiovei”

Pleșan:** „M-am întors fiindcă mă simt dator Craiovei

Cornel Stroe a afirmat că gruparea din Bănie va mai aduce și alți jucători în perioada următoare

Cei mai importanți jucători care au ajuns la CS Universitatea Craiova, Pleșan și Izvoranu, au fost prezentați astăzi de președintele de onoare al clubului, Corneliu Andrei Stroe.

„Nu sunt ultimele transferuri, vom mai aduce jucători pentru a întări lotul și să ne atingem obiectivul și 90 la sută cred că ni-l vom atinge. Pleșan s-a format la Craiova ca fotbalist și tot aici și-a desăvârșit și studiile, inclusiv masterul, la FEFS. Izvoranu este și el un jucător cu mare experiență, având aproape 200 de meciuri în prima ligă. Cei doi au fost aduși datorită eforturilor lui Pavel Badea, fără el nu ar fi ajuns la echipă” a spus președinte Craiovei Maxima.

Pleșan a revenit după 8 ani în Bănie și spune că a acceptat oferta fiindcă se simte dator orașului în care s-a format ca fotbalist. „Oferta de la Craiova a fost cea mai slabă din punct de vedere financiar, dar am ales-o fiindcă m-am simțit dator față de acest oraș, am ales cu sufletul. Am mai avut propuneri atât din fostul spațiu sovietic, cât și din Liga I, însă am venit să pun umărul la revenirea Craiovei în Liga I. M-au convins și oameni pe care îi cunsoc, Badea, Bundea, domnul Stroe, iar eu, la rândul meu, l-am convins pe Silviu, finul meu, să mi se alăture. Este diferență între Liga a II-a și primul eșalon, dar nu consider că am făcut un pas înapoi, fiindcă este vorba de un proiect serios, în care cred foarte mult. Chiar dacă nu sunt, fizic, la parametri maximi, aș putea juca începând de sâmbătă, dacă antrenorul decide astfel. Nu ar fi un meci special pentru mine contra Reșiței, nu mă leagă nimic de ei, chiar dacă sunt născut în Caraș Severin, la Moldova Nouă” a declarat Mihăiță Pleșan.

„Am jucat la Craiova din postura de adversar și am fost fascinat de atmosfera de aici, sper să aducem echipa în Liga I, fiindcă orașul merită fotbal de cel mai bun nivel” a adăugat și Izvoranu.

Articol scris de Cosmin STAICU

Foto: Florin CEAUȘU

Pe aceeași temă