Pierdere mare pentru echipa lui Nicolae Dică. Ciprian Tănasă a renunțat la fotbal

SCM Pitești s-a despărțit, joi seară, de un jucător foarte important în angrenajul echipei, unul dintre golgheterii alb-violeților din acest sezon. Atacantul Ciprian Tănasă (36 ani) și-a reziliat pe cale amiabilă înțelegerea pe care o avea cu gruparea din Trivale.

Experimentatul vârf, ajuns la 36 de ani, a ales să-și încheie cariera de jucător profesionist din cauza problemelor medicale cu care se confruntă în ultima perioadă. Staff-ul tehnic al echipei piteștene regretă despărțirea de Tănasă și apreciază munca acestuia în perioada petrecută la gruparea din Trivale.

„Vreau să îi mulțumesc pe această cale lui Ciprian pentru anul petrecut la SCM Pitești! Evoluțiile sale ne-au ajutat foarte mult în obținerea acestor rezultate pozitive. Eu îmi doream să mai continue cu noi măcar până în vară, dar nu s-a putut. A fost decizia lui, din cauza problemelor de sănătate, și trebuie să o respectăm. Asta este situația și îi mulțumim pentru tot ce a făcut la echipa noastră!”, a declarat antrenorul Nicolae Dică.

În acest sezon, Ciprian Tănasă a înscris 4 goluri pentru SCM Pitești. În cariera sa, Tănasă, orginar din Fălticeni, a evoluat pentru FC Argeș, CSM Râmnicu Vâlcea, Universitatea Craiova, Politehnica Iași, Metalurg Donețk, CS Mioveni, Alki Larnaca, Sheriff Tiraspol, Rapid, Unirea Slobozia, Atletic Bradu sau SCM Pitești.

Și Leonard Manole a plecat

Acum câteva zile SCM Pitești s-a mai despărțit de încă un jucător, mijlocașul Leonard Manole (23 ani). Contractul dintre cele două părți a fost reziliat pe cale amiabilă.

Nicolae Dică a spus motivul pentru care care s-a ajuns la o ruptură între cele două părți: „Am avut o discuție cu el și mi-a spus că își dorește să joace mai mult. Eu i-am explicat că nu îi pot garanta nimănui postul de titular și i-am cerut să-și câștige acest statut pe teren. Nu am ajuns la un numitor comun și ne-am despărțit. Îi urez baftă la echipele la care va juca de acum înainte”.

Deplasare la Filiași în etapa a doua a returului

Altfel, SCM Pitești va disputa, astăzi, de la ora 15:00, în deplasare, cel de-al doilea meci din acest retur de campionat. Echipa pregătită de Nicolae Dică întâlnește pe ACSO Filiași, una dintre echipele fără pretenții la promovare, dar care ocupă un loc la jumătatea clasamentului.

Piteștenii au moralul bun după victoria cu 4-0 din etapa trecută obținută în fața celor de la CS Podari și nu concep decât victoria în această deplasare. De partea cealaltă, ACSO Filiași vine după o înfrângere cu 6-2 suferită în deplasarea de la Chiajna II și vrea să se revanșeze în fața publicului după acest eșec.

Alb-violeții sunt lideri detașați în această serie, cu 39 de puncte, cu 13 mai mult decât FC Voluntari II, a doua clasată în timp ce echipa din Filiași se situează pe locul 7, cu 21 de puncte. Echipa din Trivale a câștigat cu 4-0 confruntarea din turul campionatului, însă datele problemei s-au schimbat de atunci. Oltenii au fost preluați de fostul internațional Florin Șoavă, un antrenor ambițios și dornic de performanță.

Dică le cere elevilor săi concentrare maximă la acest meci, pentru că nu se așteaptă la o misiune ușoară în această deplasare: „Ne așteaptă o partidă dificilă cu cei de la Filiași. Au un antrenor tânăr pe care eu îl cunosc destul de bine. Îi cunosc filosofia de joc. Știu ceea ce își dorește de la echipă. Jucăm pe un teren pe care eu l-am văzut în turul de campionat. I-am urmărit la câteva jocuri și pot spune că nu este foarte bun terenul. Este mic, iar nouă ne va fi foarte greu, pentru că suntem o echipă care vrem să avem posesie, iar acest lucru ne va da puțin planurile peste cap. Important este ca noi să nu ținem cont de aceste lucruri și, la ora jocului să fim pregătiți pentru a juca la adevărata valoare pe orice teren. Filiașiul este o echipă care a adus jucători de la Podari, fotbaliști pe care Șoavă îi cunoștea. Încearcă să paseze, să aibă posesie și acest lucru spune multe, pentru că sunt puține echipe în Liga a 3-a care încearcă să facă lucrul acesta. Au un mijlocaș central, pe Bogdanovici, un jucător cu experiență care a evoluat și anul trecut la ei. Prin el se face tot jocul. Au adus în această iarnă un atacant de la Podari, pe Bălan, care este un vârf de forță. Joacă foarte multe mingi pe el și reușește să țină de balon, să redubleze pentru ceilalți colegi. Au viteză pe benzi. Chiar aseară am vorbit cu cineva de la Chiajna. Mi-a spus că au trimis 8 jucători de la echipa mare. Și așa, în prima repriză, Filiașiul le-a pus probleme mari. Au spus că sunt o echipă bună și ținând cont că s-au dus opt jucători de la echipa mare, probabil și din cauza aceasta a fost acel rezultat. Oricum, prima repriză a fost una destul de echilibrată.”

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Pe aceeași temă