Petrolul are în lot un nou jucător, un moldovean prezentat anul trecut de ASU Poli, dar care nu a mai apucat să joace pentru timișoreni

Petrolul are un nou jucător în lot în cantonamentul din Antalya, acolo unde se află de duminica trecută. Odată cu directorul sportiv Costel Lazăr, în Turcia a ajuns și Radu Rogac, un fundaș central din Moldova pe care antrenorul Costel Enache îl va testa în următoarea perioadă.

Pe lângă cei 23 de jucători cu care a mers de la început în stagiul de pregătire din Turcia, Petrolul îl are de astăzi la dispoziție și pe Radu Rogac, un basarabean care la mijlocașul lunii februarie din 2019 era prezentat oficial la ASU Politehnica, însă, în ciuda acestui lucru, n-a apucat să joace pentru echipa timișoareană, deoarece nu și-a rezolvat actele pentru a evolua în România. Ulterior, acesta a semnat cu Dinamo-Auto, echipă din prima ligă a Moldovei, pentru care a jucat în 21 de meciuri.

În vara trecută, pe când era sub contract cu Dinamo-Auto, Rogac a mai încercat o dată să joace în România, a dat probe la Pandurii Târgu Jiu, însă, tot din cauza actelor sale, dar și a faptului că gorjenii nu puteau face transferuri, mutarea nu s-a realizat.

„În această seară, în cantonamentul petroliștilor de la Limak Arcadia Belek a ajuns și directorul sportiv al „galben-albaștrilor”, Costel Lazăr, cel care, după ce a fost instalat în această funcție la jumătatea săptămânii, a vrut să ia, astfel, un prim contact cu jucătorii și cu staff-ul tehnic.

Împreună cu oficialul „lupilor” a venit și un fundaș central din Republica Moldova, Radu Rogac, acesta urmând să fie testat, în perioada următoare, de către Costel Enache.

În vârstă de 24 ani (1.89 m), Rogac a evoluat ultima dată pentru Dinamo-Auto Tiraspol, după ce, de-a lungul carierei sale, a mai jucat la Zaria Bălți, CF Ungheni, Dinamo Samarqand (Uzbekistan), Petrocub Hâncești și Tarxien (Malta), el având două selecții în prima reprezentativă a Republicii Moldova și 21 în cea „U21″”, a anunțat Petrolul.

În această iarnă, Petrolul a renunțat la moldoveanul pe care l-a avut în lot în prima parte a sezonului, fundașul central Petru Racu (32 ani), cel care a jucat în doar trei meciuri pentru „lupi”.

Younes are răni la picioare și nu s-a putut antrena normal

Altfel, la antrenamentul de astăzi dimineață a revenit Mihai Nițescu, tânărul jucător absent zilele trecute din cauza unei răceli foarte puternice, dar, în schimb, nu s-a putut pregăti normal Younes Hamza, atacantul „galben-albaștrilor” resimțindu-se din cauza unor răni provocate de ghetele de joc.

Sâmbătă, Petrolul va susține al doilea meci amical din 2020, în compania grupării maghiare de eșalon secund FC Budaorsi. Partida va începe la ora locală 16:00, 15:00 în România. În primul test, echipa ploieșteană a trecut cu 2-0 de FK Kyzylzhar, formație nou-promovată în prima ligă din Kazahstan.

Pe aceeași temă