Pe urmele lui Costel Gâlcă. Mijlocașul de la Unirea Tărlungeni căruia i se prevede un viitor strălucit: „Prea puțini jucători am văzut cu calitățile lui”

La nici 20 de ani fostul jucător al Jiului Petroșani, Călin Păduraru, a cochetat deja cu Liga a II-a, acolo unde în sezonul ce tocmai s-a încheiat a jucat pentru Unirea Tărlungeni. Mijlocașul a făcut saltul de la juniorii Jiului, din Liga a IV-a, la Tărlungeni, în eșalonul secund, acolo unde a stat aproape un an de zile.

Călin Păduraru (19 ani) a făcut parte din generația Jiului, campioană județeană în anul 2015, iar mai apoi a luat medalia națională de bronz la turneul final. Sub comanda antrenorilor Cosmin Kanduth și Marin Tudorache, jucătorul din Petrila a răbufnit și în scurt timp a atras atenția echipelor din eșaloanele superioare, reușind să facă pasul în Liga a II-a la Unirea Tărlungeni.

„A fost un pas important pentru mine, mai ales că nu aveam decât 18 ani. Am stat un an la Brașov, unde m-am acomodat destul de greu. Din păcate, nu am prins prea multe meciuri cum mi-aș fi dorit”, spune jucătorul care cel mai bine se simte ca mijlocaș central.

În prezent, jucătorul de 19 ani și-a terminat contractul cu gruparea din Brașov și își dorește să rămână cel puțin la nivelul acesta. „Îmi doresc să joc tot la Liga a II-a, mai ales că acum sunt liber de contract. Îmi e dor de fotbalul din Valea Jiului pentru că de aici am plecat, dar în același timp regret că Jiul nu este mai sus de eșalonul al patrulea”, povestește jucătorul care a început să joace fotbal de la 7 ani la Jiul Petroșani, sub îndrumarea antrenorului Aurel Moldovan.

„Până îmi voi găsi o echipă din Liga a II-a mă voi pregăti singur, dar cel mai mult, în acest moment, îmi doresc să joc la o echipă bună, care să mă ambiționeze și să mă ajute să-mi îndeplinesc visele. Episodul Brașov a fost benefic pentru mine, dar pe viitor mi-aș dori o echipă la care să joc și să arăt tot ceea ce pot. Nu ascund faptul că vreau să ajung să joc în prima ligă la o echipă de top. Sunt conștient de potențialul meu și chiar vreau să duc mai departe numele Văii. Îmi pare rău că în Valea Jiului nu mai avem fotbal de performanță”, spune fotbalistul care anul acesta, pe 25 decembrie, va împlini 20 de ani.

Din familie de sportivi

Călin Păduraru provine dintr-o familie sportivi. Tatăl acestuia, Neluțu Păduraru, este sportiv la clubul San Montan Petrila, unde aleargă, face bicicletă montană și înoată. „Dacă tatăl meu este atât de ambițios la vârsta lui și face sport de performanță de ce nu m-aș ambiționa și eu și să fie mândru de mine pe viitor”, declară jucătorul care anul trecut a luat locul doi pe țară la Cupa Coca-Cola. La acea competiție fotbalistul petrilean s-a aflat pe lista cu cei mai eficace marcatori, reușind să înscrie per ansamblul întrecerii peste 20 de goluri.

Are calitățile lui Costel Gâlcă

Antrenorul care l-a format, Cosmin Kanduth, îi prevede un mare viitor jucătorului. „La calitățile lui ar trebui să fie la Liga a II-a, dar are complexe că nu are viteză. Este un jucător bun care trebuie să muncească mai mult. Eu unul îl văd în câțiva ani în Liga 1. Prea puțini jucători am văzut în Liga a II-a cu calitățile lui. Trebuie să aibă încredere în el, este singurul lucru care îi lipsește. Trebuie să înțeleagă că sunt momente în viața uni fotbalist că până își găsește loc de titular trebuie să aibă răbdare. Are stofă de fotbalist. E un jucător tehnic care aduce mult cu Costel Gâlcă”, a declarat Cosmin Kanduth.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Pe aceeași temă