Oțelul va avea viață grea în încercarea de a promova în Liga 2. Liderul Aerostar e la fel de activă pe piața transferurilor. Cele cinci transferuri realizate de băcăuani

SC Oțelul s-a clasat la finalul turului pe locul 4 în Seria 1 a Ligii 3, la doar două puncte în spatele liderului Aerostar Bacău. Gălățenii au ca obiectiv promovarea, iar în această iarnă au realizat câteva transferuri de jucători cu experiența ligilor superioare, tocmai pentru a-și ușura drumul către Liga 2. Pe lângă cele două cluburi, și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc are ca obiectiv promovarea.

Însă nu doar gălățenii au fost activi pe piața transferurilor în această pauză de iarnă. Liderul Aerostar s-a mișcat la fel de bine în încercarea de a aduce orașul Bacău cel puțin în Liga 2.

Dacă la reunirea de pe 22 ianuarie noutățile din lotul antrenat de Cristian Popovici au fost Cornel Căinari (ex SC Bacău, Foresta), Florin Istrate (ex Rapid, FCM Târgu Mureș, Unirea Alba Iulia), Adrian Hurdubei (ex SC Bacău, Juventus, CS Balotești) și Alexandru Roșca (ex Juventus), între timp, la Aerostar a ajuns și portarul echipei AFC Hărman, grupare aflată acum la mijlocul clasamentului în Seria 1, însă care anul trecut a ratat promovarea în ultimul meci.

Goalkeeperul Octavian Potcoavă (19 ani) a fost titular la Hărman în ultimul sezon și jumătate, iar acum merge la Aerostar, unde a semnat un contract valabil pe un sezon și jumătate. „M-am înțeles cu cei de la Aerostar Bacău, o echipă care are ca obiectiv promovarea în Liga a 2-a. Cei de la Bacău au insistat pentru acest transfer, am simțit că sunt dorit cu adevărat, astfel că am fost convins să semnez cu ei. Pentru mine este o provocare și sper să promovez cu Bacăul în Liga a 2-a”, a spus Potcoavă pentru Monitorul Expres. În locul său, AFC Hărman l-a adus pe Bogdan Căucă de la Colțea Brașov.

La Aerostar, începând cu acest an, de pregătirea portarilor se ocupă Dan Moței.

La capitolul despărțiri, echipa băcăuană nu va mai conta în retur pe Adrian Gheorghiu, Dragoș Dima și Cezar Strat.

În amicale, Aerostar a câștigat cu 4-1 meciul cu CSM Pașcani, desfășurat pe stadionul Letea.

Achizițiile făcute de Oțelul în această iarnă sunt: Bogdan Matei (fundaș central, de la Academica Clinceni), Alexandru David (fundaș dreapta, AFC Hărman), Radu Necșulescu (mijlocaș central, FC Hermannstadt), Andrei Pușcașu (mijlocaș ofensiv, Dunărea Călărași) și juniorul Mihnea Vlad (mijlocaș central venit de la Dinamo București).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Aerostar Bacău

Pe aceeași temă