Olimpia își ia portar din Liga 3 care are meciuri și în Liga 1. Dunărea Călărași și FCM Baia Mare l-au vrut și ele

Rămasă fără Iulian Anca-Trip, portarul care a apărat buturile Olimpiei mai bine de două sezoane, echipa sătmăreană din Liga 2 a găsit repede un înlocuitor. Gruparea pregătită de Tiberiu Csik s-a orientat rapid către Claudiu Băican, goalkeeperul lui FC Zalău, și a ajuns la un acord cu acesta pentru următorii doi ani. Dunărea Călărași, nou-promovata din Seria a II-a a Ligii 3 antrenată de Ionel Ganea, l-a dorit și ea pe portar în această vară.

Claudiu Băican, originar din Zalău, are 26 de ani, 2.01 metri și a evoluat în cariera sa pentru echipele Armătura Zalău, CFR Cluj II, Unirea Dej, Benevento, Latina Calcio, Vallée d”Aoste (ultimele trei din ligile inferioare din Italia), Săgeata Năvodari și FC Zalău. Portarul era la final de contract cu echipa din Liga 3 și nu a mai dorit să continue, deoarece nu se dorește promovarea în Liga 2.

„Mi-aș fi dorit să rămân la FC Zalău, dar acolo se pare că nu se dorește promovarea în Liga a II-a, iar acest lucru m-a determinat că-mi caut o altă echipă. Cu domnul președintel Ioan Morar am avut o relație foarte bună, el și-a dorit promovarea, dar alți factori de decizie nu au dorit acest lucru. Este păcat că nu se dorește promovarea, fiindcă Zalăul merită o echipă în Liga a II-a. Mă bucur că am ajuns la Olimpia Satu Mare, fiindcă este o echipă cu tradiție în fotbalul românesc. Sper să am evoluții cât mai bune, iar antrenorii să fie mulțumiți de aportul meu”, a declarat, pentru magazinsalajean.ro, goalkeeper-ul zălăuan care are și trei meciuri în Liga 1 pe când juca la Săgeata Năvodari.

În iarnă, Băican a fost ofertat de FCM Baia Mare, colega de serie a echipei FC Zalău care a promovat în Liga 2.

În plus, sătmărenii îl vor avea în lot la reunire și pe mijlocașul Bogdan Roghină, căruia i-a expirat împrumutul la FC Zalău și se va întoarce la Olimpia.

Pe aceeași temă