Polisportivul Băican! S-a lăsat de fotbal și a devenit antrenor, s-a apucat de arte marțiale, încearcă boxul și vrea în luptele MMA

Marius ANGHEL 08 Dec. 2017, 18:07 Special

Într-o perioadă în care tot mai mulți tineri renunță la sport și preferă să plece în afara țării pentru a munci și a duce un trai mai bun, un fotbalist din Zalău caută variante să se remarce pe mai multe planuri. Toate însă au legătură cu sportul. De la fotbal a trecut la arte marțiale, acum se pregătește de debutul în box, are timp și de minifotbal și vrea să devină și antrenor. Claudiu Băican (29 de ani) este personajul polisportiv.

Principala pasiune a lui Băican, fotbalul, i-a consumat mare parte din activitatea pe care a avut-o până acum, aproape ajuns la 30 de ani. Junioratul și l-a făcut la Armătura Zalău, apoi a ajuns în curtea clubului CFR Cluj. La echipa din Liga 1 nu a reușit însă să avanseze prea mult, a evoluat pentru formația under 19 a clujenilor și de acolo a găsit trambulina către Italia. A apărat poarta celor de la Benevento, Latina Calcio, Vallée d”Aoste, iar oferta de la Săgeata Năvodari l-a făcut să revină în România. A debutat în Liga 1, dar viața l-a readus din nou aproape de casă, la FC Zalău și apoi la Olimpia Satu Mare, în Liga 2. Peste tot a întâlnit probleme financiare, la Unirea Tășnad nu a stat prea mult și s-a gândit că e momentul pentru o transformare.

Pasionat și de arte marțiale, Claudiu Băican a lăsat fotbalul și apucat de antrenate sub îndrumarea celui mai bun sportiv al Sălajului – Călin Marincaș, instructorul de la CS Seiko Zalău. La finalul săptămânii trecute, fostul portar a și debutat în noua sa activitate sportivă, la un turneu de jiu-jitsu de la Cluj-Napoca, unde și-a făcut debutul pe tatami! Zălăuanul vrea acum să pună accent pe acest sport și își dorește ca în viitorul apropiat să intre în luptele MMA! Iar pentru a se perfecționa în toate domeniile, fostul portar la fotbal va participa la finalul săptămânii la un meci de box în cadrul Cupei „Meseșul”, ce va avea loc la Zalău, vineri, la Sala de sport de la LPS „Avram Iancu”.

„Îmi doresc să intru în luptele MMA, iar sâmbătă am avut primul meci de jiu-jitsu, o luptă la sol, practic un complex între lupte și mai multe tehnici. Nu m-am așteptat să fie atât de greu, dar mi-a plăcut foarte mult. Voi participa și la un meci de box de la Cupa Meseșul, fiindcă vreau să mă perfecționez și să pot intra în circuit. Este o pasiunea de a mea pe care vreau să o dezvolt”, a declarat Claudiu Băican pentru Sportul sălăjean.

Băican nu vrea însă să o termine de tot cu fotbalul. Fostul portar a acceptat o nouă provocare și va deveni antrenor. CS Atletic Zalău i-a propus să preia o grupă de juniori, iar la același club va pregăti și portarii.

„Voi antrena o grupă de juniori, dar, în același timp, mă voi ocupa și de pregătirea portarilor. Vreau să rămân acasă și îmi voi dedica timpul cu pregătirea juniorilor, dar și cu sportul pe care tocmai l-am început”, a mai precizat Băican pentru Sportul sălăjean.

Și asta nu e totul. Zălăuanul activează ca jucător în Campionatul Județean de Minifotbal la Dia Guard Divino – actuala campioană a Sălajului – și o face foarte bine chiar pe terenul de joc, având marcate trei goluri pentru echipa sa. La Dia Guard Divino nu este portar, ci atacant.

Marius ANGHEL 08 Dec. 2017, 18:07 Special
Pe aceeași temă