OFICIAL | UTA l-a împrumutat pe Andrei Rus de la Petrolul, via CSM Reșița. Balint: „Am căutat să avem o variantă viabilă pentru concurența la postul de fundaș lateral”

UTA și-a prezentat oficial cea mai nouă achiziție, fundașul Andrei Rus, jucător care în primele cinci etape ale noului sezon a evoluat la CSM Reșița doar cinci minute, în prelungirile meciului de sâmbăta trecută cu Rapid. Rus vine sub formă de împrumut de la Petrolul, clubul de care aparține, și îi va lua locul lui Răzvan Ivan, despre care am anunțat ieri că a fost direcționată către Unirea Alba Iulia.

Andrei Rus (18 ani), un fundaș care cochetează de un an cu echipe din Liga 2, s-a alăturat lotului UTA-ei luni. Jucătorul timișorean impresariat de Bogdan Apostu a fost luat de la CSM Reșița, acolo unde fusese dus în această vară ca împrumut de la Petrolul și unde în primele cinci etape a fost folosit în minutele de prelungiri ale meciului de sâmbăta trecută cu Rapid, și adus la Arad, unde antrenorul îi va acorda altă atenție.

Andrei Rus a fost crescut de LPS Banatul și achiziționat de Petrolul în vara trecută, însă care nu a apucat să joace niciun meci pentru ploieșteni. Internaționalul de juniori nu a fost oprit în lotul „lupilor” nici în vara trecută, nici în iarnă și nici acum. A fost direcționat în Liga 3, mai întâi la CS Afumați, apoi la SCM Gloria Buzău, iar în urmă cu o lună și jumătate îl împrumutase la CSM Reșița. Cum antrenorul Leo Doană l-a utilizat doar cinci minute în meciul cu Rapid, jucătorul a fost mutat de impresarul său la UTA. La arădeni a fost cedat de Petrolul până la finalul sezonului.

„Clubul nostru a ajuns la un acord cu jucătorul Andrei Rus. Fundaș dreapta de meserie, s-a născut pe 15 decembrie 2000 și a crescut la LPS Banatul. Aflat în circuitul loturilor echipelor naționale de juniori, noul component al echipei noastre a mai jucat la Petrolul Ploiești, CS Afumați, Gloria Buzău și CSM Reșița. Bun venit la UTA!”, a fost anunțul oficial făcut de UTA în privința achiziționării lui Andrei Rus. În schimb, despre plecarea lui Răzvan Ivan nu a scos niciun cuvânt.

„Mă bucur foarte mult că am ajuns la acest club. Este un club mare în România, cu tradiție și mulți suporteri. Vreau să îmi fac treaba cât mai bine pe teren și să ajut echipa la îndeplinirea obiectivului”, au fost primele cuvinte ale lui Andrei Rus, redate de uta-arad.ro.

„După cum spuneam și zilele trecute, am căutat să avem o variantă viabilă pentru concurența la postul de fundaș lateral. Sper ca venirea lui Andrei Rus să producă această concurență de care avem nevoie acolo și să ne dea soluții în perspectiva meciurilor următoare, mai ales că el se încadrează și la regula de U19”, a declarat și antrenorul Laszlo Balint.

Pe aceeași temă