Rapid iese cu toate punctele din „infernul” din Valea Domanului! Ehmann i-a dat aripi Reșiței, iar apoi le-a tăiat în derby-ul cu giuleștenii. Roskopf, decisiv

Marius ANGHEL 01 Sep. 2019, 15:32 Campionat

Într-o atmosferă superbă, cu tribunele aproape pline și foarte zgomotoare, CSM Reșița a început promițător meciul cu Rapid. Poiană (18) a lovit transversala cu un șut din dreapta, iar Marco Ehmann (19) avea să deschidă scorul cu o execuție acrobatică din fața careului mic, cu exteriorul.

Momentele bune s-au spulberat cu intrarea din postura de ultim apărător a lui Marco Ehmann asupra lui Labeau, astfel că fundașul a luat drumul vestiarelor, însă nu înainte ca arbitrul să creeze câteva clipe de confuzie, după ce cartonașul roșu i l-a arătat inițial lui Flădia.

Revoltați de această eliminare, jucătorii lui Doană au intrat la limită la rapidiști, iar Daniel Ene trebuia și el eliminat în minutul 35, însă centralul a închis ochii de această dată. Până la urmă, giuleștenii au profitat de superioritate și au reușit egalarea prin Sandro Djuric (40), care a pus capul în gheta lui Banac și a înscris din 5 metri, după o centrare di ndreapta a lui Roskopf.

În partea secundă, rapidiștii au controlat jocul, însă nu au dominat atât de autoritar, având în vedere că aveau un jucători în plus. Hlistei, Sefer sau Dodoi au încercat să înscrie cu șuturi de la distanță, însă nu au fost aproape. Tot Roskopf (77) a fost mai eficien și ar fi putut marca din 7 metri cu capul, după o centrare din dreapta a lui Hlistei, însă Zimmermann a parat. Ulterior, Dodoi (82) s-a aflat într-o poziție și ma ibună, la 6 metri, însă a trimis ca la rugby.

În minutele de final, după o lovitură de colț, mingea a ajuns cu noroc la Matias Roskopf (88), care n-a ratat cu capul din 5 metri. Totuși, Reșița a mai avut o ultimă sforțare, prin Marius Coman (90+4), care a nimenit doar bara din stânga cu o lovitură de cap, fază la care Tătaru era bătut.

S-a terminat 2-1, iar Rapid a ieșit cu o victorie din internul din Valea Domanului, acolo unde se vor câștiga greu puncte în acest sezon. E prima victorie a giuleștenilor în deplasare în acest sezon, care acumulează 10 puncte și urcă pe locul 5. În schimb, CSM Reșița pierde primele puncte acasă în acest sezon, rămâne cu 7 puncte și e momentan pe locul 7.

Etapa următoare, Rapid joacă acasă cu Viitorul Pandurii, sâmbătă, de la ora 17:45, în timp ce CSM Reșița merge la Concordia Chiajna, unde joacă tot sâmbătă, dar de la ora 11:00.


 

Etapa a 5-a a Ligii 2 propune un nou meci de tradiție în fotbalul românesc, un joc așteptat cu sufletul la gură, de zeci de ani, în special în Valea Domanului, după ce echipa locală n-a mai putut face față rigorilor primelor ligi și, ușor – ușor, s-a afundat. Acum, noul CSM Reșița a reușit promovarea în eșalonul secund în această vară și speră să facă o figură frumoasă. Într-o situație asemănătoare se află și noul Rapid, club care însă are ca obiectiv promovarea.

CSM Reșița – Rapid se joacă astăzi, de la ora 13:30, în Valea Domanului, pe stadionul „Mircea Chivu”, acolo unde va fi un infern rosso-nero, având în vedere cererea mare de bilete pentru această întâlnire. Aproximativ 1000 de abonamente au vândut reșițenii la începutul acestui sezon, iar pentru acest joc au fost scoase la vânzare 6000 de bilete.

Președintele echipei bănățene, Cristian Bobar, e încrezător că jucătorii săi vor face un meci mare împotriva Rapidului. „Ne așteaptă un eveniment frumos, mai ales pentru oraș și pentru județul Caraș-Severin. Chiar dacă venim după o înfrângere (n.r. – 0-1 cu Daco-Getica), avem încredere că vom putea juca de la egal la egal cu Rapid. Ne dorim, bineînțeles, victoria. Pentru că în Valea Domanului oricine vine îi va fi greu să plece cu puncte. Chiar dacă vine Dinamo, Steaua, noi vrem să câștigăm. Acum depinde dacă putem, depinde de inspirația antrenorilor, de forma jucătorilor la ora meciului. Avem mare încredere în jucătorii noștri, avem în componența lotului fotbaliști care pot face față presiunii și au credit total din partea antrenorului și, bineînțeles, din partea conducerii”, a spus Bobar, care i-a simțit temători pe rapidiști înaintea acestei deplasări: „Au și ei probleme și sunt sigur că le este frică de noi. Vă spun sigur acest lucru. Odată ce jucăm cu 5.000 mii, 6.000 mii, 7000 mii de oameni în tribune, oricărei echipe din țară care vine la Reșița îi va fi frică și va avea emoții cu noi. Avem emoții, avem suspans, avem plăcere. Jucătorii sunt plătiți la timp, au prime. Trebuie să joace fotbal și lumea să plece încântată acasă. Trebuie să câștigăm. Trei puncte și la casierie.”

Reșița și Rapid au un parcurs destul de asemănător în acest debut de sezon. Ambele echipe au acumulat până acum câte șapte puncte și doar golaverajul le separă. CSM-ul e pe poziția a 6-a, fiindcă stă puțin mai bine la acest capitol al golurilor: 6-3, în timp ce giuleștenii sunt pe 7, cu 5-4 golaveraj.

Doană: „Luați individual, ca valoare și grup, nu sunt cu nimic peste noi”

Antrenorul Leontin Doană vede Rapidul ca orice adversar din campionat și spune că tratamentul pe care îl va aplica va fi unul asemănător. Acesta este mulțumit de raportul ocaziilor pe care și-l crează jucătorii săi, însă vrea mai multă concentrare la finalizare.

„Nu ne este frică nici de adversar, nici de numele lui. Ne-am pregătit la fel ca la toate celelalte jocuri. Tratăm acest meci cu aceeași importanță ca și pe cele de până acum, indiferent cum se cheamă. Chiar dacă am pierdut la Daco-Getica, băieții mei au prestat un joc bun, am dominat, dar, din păcate, am păcătuit la finalizare. Am ratat foarte multe ocazii și am primit un gol de cascadorii râsului, cum le-am și spus. Îmbucurător pentru mine este faptul că echipa joacă din ce în ce mai bine și ne creăm ocazii, dar în fața porții intervine valoare individoară a jucătorului, dar e important că ajungem acolo. Rapid nu este o echipă de speriat. Este o echipă ca toate celelalte, doar că se numește Rapid. Dar, luați individual, ca valoare și grup, nu sunt cu nimic peste noi. Înaintea acestui joc avem probleme de lot. Breșneni este indisponibil din cauza durerilor la spate și nu-l putem folosi. S-a accidentat și Vasiu Bruno, dar sperăm că se va reface până la ora jocului. Dacă nu, trebuie să mă gândesc cu cine aș putea să-l înlocuiesc. Acest meci, pentru mine, este ca oricare altul, ca și cum am juca cu Pandurii sau Snagovul (n.r. – ultimele clasate în acest sezon). Îi vom trata cu seriozitate și cu foarte multă încredere. Vreau să fac un apel la public, să vină în număr cât mai mare, să fie alături de noi și sper să nu-i dezamăgim prin jocul nostru”, a spus Leontin Doană.

Între Reșița și Rapid s-au jucat de-a lungul istoriei 28 de meciuri, iar rosso-nerii au câștigat doar trei. Ultima confruntare oficială a avut loc în 2005, în Cupa României, când giuleștenii au câștigat în Valea Domanului prin golul marcat de Robert Ilyeș. Antrenorul de acum al Rapidului, Daniel Pancu, pe vremea când era la începutul carierei de jucător, a contribuit decisiv la două victorii ale giuleștenilor obținute la Reșița. În 1997 a marcat de două ori într-o victorie cu 6-1,  iar în 1998 a înscris dubla din victoria cu 2-1.

Pancu: „O echipă care are obiectiv promovarea nu poate juca doar pe teren propriu”

Pentru antrenorul Rapidului, meciul de la Reșița îi trezește amintiri plăcute din perioada în care era jucător. Despre întâlnirea cu CSM, Pancu vrea ca elevii săi să joace așa cum o fac și acasă, să-și impună jocul și să câștige.

„Mă întorc după foarte mulți ani într-un loc cu amintiri foarte plăcute pentru mine. Am două meciuri, patru goluri, două victorii ale Rapidului. Întâlnim o echipă bună pe teren propriu, o echipă cu mult entuziasm, o echipă ordonată, disciplinată, cu jucători cu fizic, cu gabarit, o echipă foarte periculoasă la fazele fixe, o echipă cu atacanți masivi, fie că e vorba de Ene, Coman, Cioablă, Velici. Și cu puțină creativitate, Călin Cristea, Poiană. Dar, noi venim după meciul de la Turnu Măgurele, e a doua deplasare. O echipă care are obiectiv promovarea nu poate juca doar pe teren propriu. Primul obiectiv al nostru pentru duminică este să ne impunem jocul și să jucăm și în deplasare la fel cum o facem acasă. Pentru mine, meciul cu Turnu Măgurele mă va urmări mult timp, pentru că am luat niște decizii neinspirate. Dar pentru jucători a trecut. Au văzut și ei ce înseamnă o deplasare în Liga a 2-a. Avem nevoie de continuitate, atât în rezultate, cât și în evoluții, iar cu integrarea jucătorilor nou-veniți și cu recuperarea celor accidentanți să ajungem cât mai repede undeva aproape de potențialul maxim, a spus Daniel Pancu înaintea partidei din Valea Domanului.

Rapid vine după victoria de pe teren propriu cu ASU Poli, scor 1-0, reușită printr-un autogol al timișorenilor, dar și după succesul din Turul III al Cupei României, unde a învins-o cu 2-1, tot casă, pe Daco-Getica.

Reșița a încasat o înfrângere în deplasarea de la București, 0-1 cu Daco-Getica, iar în Cupa României a trecut cu 5-1 de Inter Petrila.

Partida care începe de la ora 13:30, pe stadionul „Mircea Chivu” din Reșița, va fi condusă de arbitrul central Szabolcs Kovacs (Carei) și de asistenții Gero Szabo (Cluj-Napoca) și Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă este Viorel Nicușor Flueran (Craiova), în timp ce observatori au fost delegați Ion Negoescu (Târgoviște) și Romeo Malac (Timișoara).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 5

COMENTARIUL LIVE:

â–ºCSM Reșița: Zimmermann (cpt.) – Banac, Vlădia, Ehmann, Vădrariu – Danci, C. Cristea – Săulescu (Velici 74′), Poiană, Dat (Andr. Rus 90′) – D. Ene (M. Coman 53′)
Rezerve: Horvat – L. Acka, Al. Manea, Cioablă
Antrenor: Leontin Doană
Eliminat: Marco Ehmann 25′ (roșu direct)

â–ºRapid: Al. Tătaru – I. Voicu (cpt.), Bg. Manole, Mallo, Oanea – Jorza, Djuric – Sefer (Pănoiu 67′), Roskopf, Hlistei (Goge 79′) – Labeau (Dodoi 60′)
Rezerve neutilizate: Drăghia – Babaua, Vadasis, Al. Dulca
Antrenor: Daniel Pancu

â–ºMin 90+5  Final de partidă. CSM Reșița pierde primul meci pe teren propriu din acest sezon, derby-ul cu Rapid, după ce și-a făcut singură viața grea. A deschis scorul în minutul 19 prin fundașul Marco Ehmann, însă același jucător și-a lăsat echipa în inferioritate șase minute mai târziu, după ce a faultat în postura de ultim apărător. A urmat un meci tensionat, atât pe teren, cât și în tribune, iar giuleștenii au reintrat în meci după golul lui Sandro Djuric din minutul 40. În partea secundă, după ce au controlat aproape tot timpul partida, Matias Roskopf a înscris în minutul 88 și i-a adus victoria Rapidului pe un stadion unde se vor câștiga greu puncte.

â–ºMin 90+5 Goge avansează în careu, pătrunde în dreapta, trece de Zimmermann, însă trimite din unghi închis în plasa laterală

â–ºMin 90+4 Centrare din dreapta, Coman se înalță dintre trei adversari la 6 metri și reia cu capul către colțul lung, Tătaru plonjează în stânga, nu ajunge, însă mingea, care atinge și pâmântul, lovește bara din stânga și revine în joc

â–ºMin 90+1 Călin Cristea intră urât asupra lui Dodoi și primește cartonașul galben

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu patru minute. Spectatorii reșițeni încep să plece, însă nu toți s-au dat bătuți. Alții încă scandează numele echipei favorite. Fanii fiuleșteni cântă

â–ºMin 90 Ultima schimbare și la Reșița. Iese Emanuel Dat și intră Andrei Rus

â–ºMin 89 Matias Roskopf primește cartonașul galben pentru că și-a scos tricoul

â–ºMin 88  1-2 Centrare dintr-un corner de pe dreapta, Manole reia cu capul în spatele lui Vlădia, iar balonul sare la colul lung, acolo unde Matias Roskopf împinge mingea în plasă cu capul din 5 metri. Zimmermann n-a mai avut ce face

â–ºMin 86  Cristian Zimmerman primește cartonașul galben pentru că întârzie repunerea balonului în joc

â–ºMin 86 Oanea centrează din stânga, Roskopf împinge în duelul aerian, dar tot nu ajunge la minge, iar arbitrul dă fault în atac

â–ºMin 84 Coman pornește pe un contraatac, nu-l ajută nimeni, reușește să îi facă față atacului lui Mallo, merge în dreapta și obține un corner

â–ºMin 82 Ocazie imensă pentru Rapid. Voicu pătrunde în careu pe dreapta și centrează, Roskopf deviază mai departe la Dodoi, care reia cu latul de pe linia de 6 metri ca la rugby

â–ºMin 79 Ultima schimbare la Rapid. Iese Cătălin Hlistei și intră Petre Goge

â–ºMin 79 Primarul Reșiței, Ioan Popa, președintele clubului, Cristian Bobar, și jucătorii Ehmann și Breșneni privesc meciul din gura tunelului către vestiare

â–ºMin 78 Jorza trage slab din interiorul careului, iar Zimmermann reține din nou

â–ºMin 77 Zimmermann salvează în fața lui Roskopf. Argentinianul a reluat cu capul din 7 metri central, după o centrare din dreapta a lui Hlistei, iar portarul s-a întins bine în dreapta și a parat în lateral

â–ºMin 75 Dodoi centrează în forță după ce pătrunde în careu pe dreapta, Zimmermann respinge tot înspre Dodoi, mingea ajunge apoi la Hlistei, care încearcă o pasă filtrantă în careu, însă trimite pentru nimeni și balonul se duce pe lângă poartă

â–ºMin 74 Reșița introduce un atacant pe teren. Intră Gelu Velici și iese Dragoș Săulescu

â–ºMin 72 Emanuel Dat îl ține insistent din spate pe Roskopf pentru a opri un contraatac și primește cartonașul galben

â–ºMin 70 Hlistei trage din colțul din stânga al careului către vinclul opus, însă mingea se duce peste poartă

â–ºMin 69 Dodoi preia la marginea careului și trage, Zimmermann plonjează și respinge în stânga

â–ºMin 67 Pauză de hidratare. Rapid domină ușor în această a doua repriză, însă nu arată că are un om în plus

â–ºMin 67 O nouă schimbare la Rapid. Iese Antonio Sefer și intră Ștefan Pănoiu

â–ºMin 65 Sefer trage peste poartă de la 20 de metri central

â–ºMin 60 Pancu schimbă și el. Iese Brighton Labeau și intră Gabriel Dodoi

â–ºMin 53  Ripensia schimbă atacantul. Iese Daniel Ene și intră Marius Coman

â–ºMin 52 Labeau pică în careu, însă nu cere penalty. Ar fi fost simulare și avea deja un cartonaș galben primit

â–ºMin 49 Hlistei reia din voleu, Zimmermann deviază și trimite peste transversală, în corner

â–ºMin 46 S-a reluat meciul. Doană n-a făcut nicio schimbare, cu toate că în prima repriză fundașul Ehmann a fost eliminat

â–ºMin 45+3 Pauză. CSM Reșița și Rapid intră la vestiare la egalitate, însă gazdele au un eliminat, același jucător care a și marcat pentru ei, MArco Ehmann. Pentru giuleșteni a egalat Sandro Djuric

â–ºMin 45+2 Săulescu îl faultează din spate pe Hlistei, iar arbitrul nu dă din nou cartonaș galben

â–ºMin 45+1 Brighton Labeau are o intrare criminală, cu talpa pe glezna lui Danci, însă centralul acordă doar cartonaș galben. Merita roșu

â–ºMin 45 Prima repriză e prelungită cu trei minute. Puțin, vând în vedere că la acea eliminare s-a stat aproape cinci minute

â–ºPublicul scandează „Metalul! Metalul!”, după numele fostului club reșițean. Cel actual nu se numește Metalul, ci Muncitoresc. Mai exact, numele clubului rosso-nero este Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița

â–ºMin 45 Hlistei pătrunde în careu, trimite în blocajul lui Banac, mingea îi revine, apoi ratează al doilea șut, mingea ducându-se aproape paralele cu linia porții

â–ºMin 44 Centrare din dreapta, Tătaru respinge în față, iar Vădrariu trimite din 14 metri peste poartă

â–ºMin 42 Hlistei trage din afara careului mult peste poartă. Publicul reșițean e redus la tăcere

â–ºMin 40 1-1 Roskopf trece de Vădrariu în careu, pe dreapta, deși ar fi putut să pice și să ceară penalty, centrează aproape de pe tușă la bara, acolo unde Sandro Djuric pune capul în gheata lui Banac și din 5 metri trimite în plasă, în dreapta lui Zimmermann, care a întins mâna de formă, pentru că nu avea șanse să ajungă. Reșițenii iau gol pe contraatac, deși sunt în inferioritate

â–ºMin 39 Bogdan Manole îl faultează la mijlocul terenului pe Ene, iar apoi pe Dar și vede cartonașul galben. Publicul erupe din nou

â–ºMin 38 Roskopf încearcă o pasă filtrantă în careu, pentru Hlistei, mingea îl șterge pe umăr pe Cristea, iar argentinianul cere penalty. Arbitrul lasă jocul să continue

â–ºMin 37 Cristea trage de la 33 de metri ca la rugby. Publicul aplaudă încercarea sa

â–ºMin 35 Ene îl lovește cu cotul în cap într-un duel aerian pe Manole, iar arbitrul îl iartă de al doilea galben. Ene merita eliminat

â–ºMin 28  Daniel Ene îi pune o talpă din spate pe picior lui Manole, care trimise înapoi spre propriul portar. Ene primește cartonașul galben

â–ºMin 28 Meciul abia acum se reia. Hlistei bate lovitra liberă de la 25 de metri, iar Zimmermann reține lângă bara din stânga sa

â–ºMin 27 Pauză de hidratare. Meciul e întrerupt de două minute, de la acel faul din postura de ultim apărător

â–ºMin 25 Labeau preia pe piept la 25 de metri central și scapă spre poarta lui Zimmermann, iar Marco Ehmann intră direct în el și îl împinge. Arbitrul central Szabolcs Kovacs îi arată cartonaș roșu lui Flavius Vlădia, care era și el aproape de fază, dar nu a avut nicio contribuție la ea. Sunt proteste pentru această decizie, iar în cele din urmă centralul își recunoaște greleala și îl elimină pe Ehmann, cel care faultase. Reșițenii nu sunt mulțumiți nici cu această decizie

â–ºMin 23 Rapidul are galerie la peluza din spatele porții lui Tătaru, formată din aproximativ 200 de suporteri, însă aceasta abia se aude la vacarmul creat de spectatorii reșițeni

â–ºMin 19 1-0 Vădrariu centrează în centrul careului din cornerul de pe stânga, Marco Ehmann sare la 6 metri și reia acobatic, cu exteriorul, în plasă, lăsându-l pe tătaru fără replică. Publicul erupe, Rapid este în corzi

â–ºMin 18 Rapidul e în corzi. După un corner și două încercări de a degaja, mingea ajunge în dreapta careului la Poiană, care trimite spre colțul lung. Mingea trece pe Tătaru și lovește transversala, dar revine în careul mic, acolo de unde Voicu respinge în corner

â–ºMin 17 Roskopf șutează pe jos din poziție ușor lateral dreapta către colțul lung, Zimmermann reține fără probleme

â–ºMin 12 Centrare din dreapta, Ene reia cu capul din interiorul careului, însă Tătaru e pe direcție și prinde fără probleme. Publicul scandează: „Reșița! Reșița! Reșița”

â–ºMin 9 Ehmann blochează acțiunea lui Roskopf și rapidștii au corner din dreapta. Faza fixă rămâne fără rezultat, după ce Mallo face fault în atac

â–ºMin 8 Săulescu preia bine o minge trimisă în diagonală și trage de la 14 metri lateral dreapta la un metru peste poartă

â–ºMin 7 Început destul de echilibrat. Ambele echipe au ajuns în careurile adverse, însă până acum n-au reușit să aibă finalizări

â–ºMin 1 A început partida de la Reșița. Atmosfera este superbă pe stadionul „Mircea Chivu”, cu galeria CSM-ului care asigură fondul sonor

Va fi atmosferă încinsă la Reșița. Tribunele încep să se populeze

Marius ANGHEL 01 Sep. 2019, 15:32 Campionat
Pe aceeași temă