OFICIAL | Petrolul a realizat al 18-lea transfer al verii. Noua achiziție semna în urmă cu doi ani cu FCSB

Anunțat încă de ieri de Liga2.ro, transferul lui Cătălin Ștefănescu la Petrolul a fost oficializat astăzi. Mijlocașul de 23 de ani crescut de Ceahlăul, achiziționat în 2016 de FCSB, împrumutat ulterior la FC Voluntari și cedat la Poli Iași vine sub formă de împrumut pentru acest sezon la echipa ploieșteană. La final, dacă va confirma, „lupii” au prima opțiune să-l transfere definitiv. În acest sezon, Ștefănescu a fost utilizat în trei meciuri în Liga 1, antrenorul Flavius Stoican luând decizia ca jucătorul să poată fi cedat în altă parte.

„FC Petrolul Ploiesti a perfectat, în cursul zilei de astăzi, o înțelegere cu jucătorul Cătălin Andrei Ștefănescu. Împrumutat de la prim-divizionara FC Politehnica Iasi, Ștefănescu a semnat un acord valabil până la sfârșitul sezonului în curs, urmând ca, la finalul acestui angajament, FC Petrolul Ploiesti să dețină prima opțiune în eventualitatea unui transfer definitiv.

În vârstă de 23 de ani, Ștefănescu evoluează pe postul de mijlocaș central și are, deja, o experiență bogată la nivel de prim eșalon, acolo unde a bifat 97 de meciuri și 7 goluri marcate pentru Ceahlăul Piatra Neamț (2012-2015), FC Voluntari (2015-2016), Steaua (2016-2017) și Politehnica Iași (2016-2018).

Bun venit, Cătălin Ștefănescu!”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

Tot de la Poli Iași, la Petrolul ar putea ajunge în zilele următoare și fundașul Gabriel Bosoi. Originar din Brăila, jucătorul despre care Liga2.ro a scris că e dorit la Ploiești, a rămas, deocamdată, la Iași pentru a-și clarifica situația financiară. Astăzi poartă negocierile cu șefii clubului din Copou, apoi urmând să ia o decizie dacă vine sau nu la Petrolul.

„Este adevărat, Petrolul mă vrea, au fost discuții între cele două cluburi, dar eu încă nu mi-am rezolvat situația contractuală. Am de primit niște bani de la Poli din sezonul trecut, am depus un memoriu în acest sens. Voi avea o discuție cu conducerea, astăzi, iar dacă voi ajunge la un acord, este posibil să plec la Petrolul”, a declarat, pentru Liga2.ro, Bosoi, care mai are contract cu Poli Iași până în vara anului viitor.

Transferuri perfectate până acum de Petrolul: Arpad Tordai, Daniel Isvoranu (portari), Lucian Cazan, Mergim Neziri, Florin Plămadă, Andrei Rus (fundași), Antonio Cruceru, Cristian Danci, Mihai Ene, Sebastian Ghinga, Robert Grecu, Claudiu Herea, Alexandru Țigănașu, Jeroen Lumu, Laurențiu Marinescu, Cătălin Ștefănescu (mijlocași), Eugen Nica și Toto Tamuz (atacanți).

Pe aceeași temă