Golgheterul Patrick Petre și alți patru jucători și-au prelungit contractul cu Ceahlăul. Nemțenii s-au despărți, în schimb, de unul dintre portari și au la antrenament un fost golgheter al României

Narcis POHOAȚĂ, Marius ANGHEL 03 Jul. 2023, 12:27 Liga 2

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț continuă mutările după promovarea în Liga 2. Atât în cadrul administrației clubului, unde au fost numiți doi președinți și un director de marketing, cât și la nivelul lotului de jucători.

După sosirile lui Mihael Onișa și Mario Petkov și revenirea lui Cristian Jalbă, clubul nemțean a prelungit contractele a cinci jucători din lotul cu care a reușit promovarea.

Răzvan Pîntea, Cătălin Ștefănescu și Cristian Copoț-Barb au semnat până în 2025 cu Ceahlăul

Ceahlăul a anunțat, duminică, prelungirea contractelor mai multor jucători care au pus umărul la accederea în Liga 2.

Venit la echipa de sub Pietricica în 2017, de la LPS Piatra Neamț, mijlocașul Răzvan Pîntea (22 de ani) și-a prelungit contractul cu Ceahlăul până în anul 2025. El este singurul jucător din lotul actual care nu s-a despărțit de echipa finanțată acum de Anton Măzărianu. Descoperit și crescut de antrenorul Gabriel Rădulescu, Răzvan Pîntea a promovat cu Ceahlăul și din Liga 4 în Liga 3.

La rândul său, mijlocașul Cătălin Ștefănescu va juca și el cel puțin până în 2025 la Ceahlăul, după ce a semnat un nou acord pe o perioadă de doi ani. Pietrean la origine, jucătorul de 28 de ani a surprins în urmă cu doi ani când cobora din Liga 2 în Liga 3, după ce jucase pentru Poli Iași, FC Voluntari, Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj, pentru primele două doar în prima ligă, iar pentru celelalte două în Liga 2. El a crescut la fostul Ceahlăul, pentru care a jucat în trei sezoane în Liga 1 și unul în Liga 2, iar la începutul anului 2016 era achiziționat de FCSB.

Tot pe doi ani și-a prelungit contractul și mijlocașul Cristian Copoț-Barb. Acesta are 24 de ani și face parte din grupul de jucători cu care a început parcursul noul Ceahlăul, în 2016! De atunci, Copoț-Barb a lipsit un singur sezon de sub Pietricica, în 2019-2020, când a jucat la Aerostar Bacău. Și el a jucat pentru fostul Ceahlăul inclusiv în Liga 2, în ediția 2015-2016.

Patrick Petre și Dan Moroșanu continuă și ei cu echipa nemțeană, nu însă și Marius Chelaru

Alți doi jucători, mijlocașul ofensiv Patrick Petre și fundașul lateral Dan Moroșanu au semnat noi acorduri, pe câte un sezon.

Patrick Petre (26 de ani), golgheterul echipei în sezonul recent încheiat, cu 12 goluri marcate, a mai jucat în carieră la formațiile Dinamo București, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Poli Iași, Farul Constanța, Dacia Unirea Brăila și Minaur Baia Mare. A ajuns la Ceahlăul în vara anului 2022, când la echipă antrenor era tată său, Florentin Petre.

De cealaltă parte, Dan Moroșanu (20 de ani) a fost om de bază în sezonul promovării, absentând un singur joc din cele 32. Moroșanu a jucat până acum doar la Ceahlăul, cu care și-a trecut în CV o promovare în Liga 2.

În schimb, Ceahlăul a anunțat despărțirea și de portarul Marius Chelaru.

  • De când a reușit promovarea și până acum, echipa nemțeană a mai comunicat oficial faptul că a prelungit contractul cu portarul austriac Stefan Krell și s-a despărțit de Adrian Moescu, Cosmin Nemțanu și Lucian Acasandrei.

Azdren Llullaku, la antrenamentele Ceahlăului

Altfel, Cristian Pustai și stafful său au programat sâmbătă un joc școală pe terenul 2 al bazei sportive Ceahlăul, în care s-a urmărit în primul rând evaluarea tinerilor jucători din lot.

La antrenamentele nemțenilor este prezent și Azdren Llullaku.

Atacantul fost golgheter al României în sezonul 2016-2017 de primă ligă, cu 16 goluri reușite pentru Gaz Metan Mediaș, ar putea fi antrenat din nou de Cristian Pustai.

Albanezo-kosovarul de 35 de ani a jucat ultima dată, în 2023, pentru Cjarlins Muzane, echipă din liga a patra italiană. Anterior a evoluat pentru Concordia Chiajna, la care a avut ultimul meci oficial în noiembrie 2022. În sezonul recent încheiat a prins 13 jocuri pentru ilfoveni în Liga 2 și a înscris 2 goluri.

La Concordia, Llullaku a activat din august 2020, deci a fost în locul trupei din Chiajna în ultimele două sezoane și jumătate de Liga 2. În cariera sa a mai evoluat pentru mai multe echipe italiene din ligile inferioare, la Gaz Metan ajungând în 2012. Ulterior, a mai jucat pentru Poli Iași, Astana, Tobol (ambele din Kazakhstan), Virtus Entella (Italia), Astra și FC Shakhtyor Soligorsk (Belarus).

Foto: CSM Ceahlăul Piatra Neamț și Nelu Messi-Photography

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-iese-din-avarie-cu-o-conducere-cu-trei-presedinti-clubul-s-a-nascut-ca-pasarea-pheonix-din-cenusa-poate-deveni-superman-ul-acestei-ligi-a-2-a-cum-e-kryptonita-pentru-un-superman-19276529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-basarabean-din-liga-3-si-un-bulgar-prin-prima-liga-a-tarii-vecine-noile-achizitii-ale-ceahlaului-echipa-lui-pustai-si-a-mai-stabilit-un-adversar-pentru-amicale-19276468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihael-onisa-o-fosta-speranta-a-fotbalului-romanesc-vrea-sa-si-relanseze-cariera-in-liga-2-dupa-sase-cluburi-bifate-in-italia-printre-care-fc-torino-a-semnat-cu-o-nou-promovata-19276293

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nou-promovata-ceahlaul-s-a-reunit-fara-nicio-achizitie-dar-cu-ganduri-marete-pentru-liga-2-nemtenii-au-anuntat-despartirea-de-trei-jucatori-19276148

Narcis POHOAȚĂ, Marius ANGHEL 03 Jul. 2023, 12:27 Liga 2
Pe aceeași temă