OFICIAL | Daniel Popa a devenit „câine”. Cel de-al doilea golgheter al Chindiei a semnat cu Dinamo

OFICIAL | Daniel Popa a devenit

Așa cum Liga2.ro anunța ieri, tânărul atacant al Chindiei Târgoviște, Daniel Popa, a semnat cu Dinamo București. Clubul din „Ștefan cel Mare” a anunțat astăzi, 28 iulie, achiziționarea jucătorului care pe 14 iulie a împlinit 22 de ani.

„FC Dinamo București și FC Chindia Tîrgoviște au ajuns la un acord pentru transferul atacantului Daniel Popa la clubul din Ștefan cel Mare.
Daniel Popa a împlinit 22 de ani în această lună, pe 14 iulie, fiind golgeterul Chindiei Tîrgoviște, cu 16 goluri, în sezonul competițional 2015-2016 al ligii secunde.
Noul jucător al echipei din Ștefan cel Mare a efectuat vizita medicală la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS) din Capitală și se va alătura lotului antrenat de Ioan Andone în cantonamentul de la Săftica”
, e anunțul postat pe site-ul oficial al clubului bucureștean.


 

Curtat intens de FC Botoșani în pauza competițională, Daniel Popa (22 ani) s-a transferat azi la Dinamo, mutarea fiind cerută de antrenorul „câinilor roșii”, Ioan Andone. Detaliile transferului nu au fost încă făcute publice de șefii Chindiei Târgoviște.

Jumătate din suma pe care o va plăti Dinamo pentru Popa va merge la FCM Târgoviște, club care deținea procende dintr-un viitor transfer al atacantului.

„Nu pot să dau amănunte acum, vorbim după prânz. Noi sperăm să fie un pas important pentru cariera lui Popa și îi urăm mult succes la Dinamo”, a vorbit președintele Chindiei, Marcel Ghergu.

Popa a marcat 16 goluri în tricoul Chindiei în sezonul 2015-2016 al Ligii a II-a, încheiat de echipa din Târgoviște pe locul 3. „Îmi pare rău că nu s-au concretizat discuțiile cu FC Botoșani. Sunt un pic dezamăgit, vreau să joc în Liga 1”, declara atacantul Chindiei în debutul pregătirilor echipei dâmbovițene pentru noul sezon. Moldovenii ar fi oferit 30.000 de euro pentru Daniel Popa, sumă considerată prea mică de către conducerea Chindiei.

În urmă cu un an, un alt dâmbovițean, Laurențiu Corbu, trecea de la Urban Titu la Dinamo. Corbu a bifat însă puține minute în tricoul echipei mari în sezonul precedent.

„Sfaturile pe care i le-am dat nu are cum să le uite pentru că în fotbal îi sunt cel mai bun prieten și omul pe care se poate baza oricând! Bafta multă, Dani meu minunat! Să nu uiți că acesta este doar începutul drumului în fotbal pentru tine”, a spus Liubliana Nedelcu, impresarul lui Daniel Popa.

Chindia l-ar putea pierde în această vară și pe cel de-al doilea golgheter al echipei, Cristian Cherchez, atacant care va merge în Franța pentru a da probe la Guingamp.

31 de meciuri și 16 goluri a bifat Daniel Popa pentru Chindia în sezonul recent încheiat al Ligii 2

Articol scris de Ionuț MARIN

Pe aceeași temă