OFICIAL | Dacia Unirea are antrenor. Clubul brăilean a legitimat încă patru jucători, doi dintre ei fiind anonimi

Dacia Unirea Brăila a semnat contractul cu noul antrenor și a prezentat oficial încă patru noi achiziții, ajungând astfel la un total de 14 transferuri făcute în această vară. Doar șase jucători care au evoluat în sezonul trecut la echipa brăileană se mai regăsesc în lot: portarul Paul Botaș, fundașul dreapta Gabriel Niță și mijlocașii Costin Ciucureanu, Raul Vitan, George Puia și Leonard Coteț.

La două săptămâni după ce s-a alăturat echipei și a condus antrenamentele, antrenorul Gheorghe Barbu (60 de ani) a semnat cu Dacia Unirea și va încerca să o țină pe linia de plutire, după ce în această vară a fost aproape de desființare. Ultima dată, Barbu s-a aflat pe banca echipei CFR Cluj 2, în Liga 3, iar în trecut a mai pregătit echipele Mureșul Deva, „U” Cluj, Unirea Dej sau Unirea Jucu.

„Gheorghe Barbu a semnat cu Dacia Unirea Brăila! Noul antrenor al clubului nostru este născut pe 20 Iulie 1968, la Moreni, cu o bogată cariera de fotbalist în spate! A evoluat în peste 240 de partide în Liga 1, marcând de 28 de ori, având si 3 partide în Cupele Europene! S-a remarcat la Farul Constanta si Universitatea Craiova, fanii constănțeni considerându-l unul dintre cei mai importanți jucatori din istoria Farului!
A activat sezonul trecut la CFR Cluj, fiind antrenorul echipei secunde și a grupei U19!”
, a anunțat Dacia Unirea pe pagina sa de facebook.

Pe lângă antrenor, clubul brăilean a mai prezentat încă patru noi jucători. Este vorba despre Bertrand Bebey (27 de ani), William Djoko (23 de ani), Dragoș Mucuță (20 de ani) și Silviu Crăciun (28 de ani).

Bebey (foto jos) este un atacant francez de origine cameruneză care în sezonul trecut a evoluat la SS Jeanne d”Arc, o echipă din insula Reunion, aflată la est de Madagascar.

Despre Djoko (foto jos), clubul brăilean spune că este fundaș stânga, însă nu transmite unde a jucat ultima dată. Informații despre el pe internet sunt de negăsit.

Mucuță este brăilean, atacant și a mai jucat la echipa din orașul natal înainte să meargă la FC Hermannstadt, acolo unde a evoluat însă pentru formația secundă a sibienilor. De Dacia Unirea a mai fost împrumutat și la Sportul Chiscani.

În schimb, Silviu Crăciun vine de la Sportul Chiscani, echipă din Liga 3 la care a fost unul dintre cei mai buni jucători în sezonul trecut, și poate evolua ca mijlocaș ofensiv și atacant.

Jucători care au mai semnat cu Dacia Unirea Brăila și au fost prezentați oficial: Mihai Maxin (22 ani, mijlocaș central, ex Pandurii Târgu Jiu), Andrei Pleșa (21 ani, mijlocaș dreapta, ex Academia Rapid), Darius Hîmpea (23 ani, fundaș stânga, ex Universitatea Cluj), Claudio Anderson Merville (25 ani, mijlocaș defensiv / fundaș central, ex Tarbes Pyrenees / Franța), Raul Avram (25 ani, portar, ex Petrolul Ploiești), Mădălin Calu (18 ani, mijlocaș dreapta, ex Concordia Chiajna 2), Norris Ichim (20 ani, fundaș central sau mijlocaș defensiv, ex CSM Pașcani), Gabriel Coți (21 ani, mijlocaș central, ex CFR Cluj 2), Hamza Ben Abda (23 ani, fundaș central), Yuefeng Lü (22 ani, mijlocaș ofensiv, ex CFR Cluj II).

În primul meci oficial al Ligii 2, Dacia Unirea Brăila joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Ripensia Timișoara.

Pe aceeași temă