Octavian Ursu s-a despărțit din nou de „U” Cluj. Mijlocașul a semnat imediat cu o rivală la promovare

Rămasă fără Alexandru Ciucur, care va sta pe tușă cel puțin trei luni din cauza unei accidentări în urma căreia s-a și operat, și, foarte posibil, și fără Albert Stahl, care e în discuții să semneze cu Astra, UTA a trebuit să se orienteze rapid pentru aducerea unui nou mijlocaș în lot. Și l-a găsit în curtea uneia dintre adversarele în lupta pentru promovare în noul sezon. La auzul veștii că „U” Cluj nu-l păstrează din nou în lot pe Octavian Ursu, arădenii au reacționat rapid și s-au înțeles cu jucătorul.

Reîntors la „U” Cluj după ce în partea a doua a sezonului a fost împrumutat la ASU Politehnica Timișoara, Octavian Ursu nu va rămâne la clujeni nici în noua ediție de campionat. Mijlocașului nu i-a convenit contractul oferit de șefii clubului care a împlinit 100 de ani și s-a ajuns la despărțire. UTA a intrat pe fir și l-a convins să semneze cu ea, astfel că jucătorul originar din Mediaș va bifa o nouă echipă în cariera sa, una în care la doar 24 de ani a schimbat o mulțime de cluburi.

„Mă bucur că am ajuns la UTA, o echipa de tradiție cu suporteri frumoși. Știu ce înseamnă presiunea unei echipe importante, mă motivează, sunt pozitiv și sper să-mi demonstrez valoarea. Nu vreau să vorbesc prea mult acum, vreau să vorbesc pe teren”, a spus Ursu, potrivit site-ului oficial al clubului UTA, după ce a semnat contractul.

În sezonul recent încheiat, Octavian Ursu a evoluat în 13 meciuri pentru „U” Cluj, în șase ca titular, și a înscris cinci goluri, iar în iarnă a fost împrumutat la ASU Politehnica Timișoara, unde a evoluat în 13 jocuri și a înscris tot cinci goluri. Cariera de fotbalist și-a început-o la Ardealul Cluj și „U” Cluj, iar la seniori a mai evoluat pentru Unirea Slobozia, ACS Berceni, CS Mioveni, ASA Târgu Mureș și Olimpia Satu Mare.

Ursu a semnat contractul cu UTA la București, în prezența agentului Bogdan Apostu și apoi a luat avionul spre Timișoara. Luni se va urca, alături de noii săi colegi, în autocarul care îi duce în cantonamentul din Slovenia, în stațiunea Rogla.

„Octavian Ursu a devenit o certitudine pentru acest nivel, după cele 11 goluri marcate și 6 assist-uri în sezonul precedent. Este un jucător de calitate, rapid, tehnic, care știe ce înseamnă presiunea unei echipe mari. Și-a dorit mult să ajungă la UTA, deși au existat și alte oferte, ceea ce denotă faptul că își dorește să reușească aici”, sună caracterizarea pe care Bogdan Apostu, agentul care a realizat toate transferurile echipei UTA în această vară, i-a făcut-o lui Octavian Ursu.

Octavian Ursu a jucat în amicalul Universității Cluj cu PAOK, pierdut cu 0-5, însă nu rămâne la echipă pentru a o ajuta să promoveze. Clujenii s-au despărțit în această vară și ce celălalt jucător cu numele Ursu pe care îl avea în lot. Ionuț Ursu a ajuns la SSC Farul.

Foto: FC Universitatea Cluj și UTA Arad

Pe aceeași temă