Obiectivul lui Gane: o echipă competitivă și un loc în prima jumătate a clasamentului

Obiectivul lui Gane:** o echipă competitivă și un loc în prima jumătate a clasamentului

Jerry Gane și-a pus cenușă în cap după declarația de acum câteva luni, prin care nu recunoștea CS Universitatea ca echipă a Craiovei: „Regret ce am spus, eram departe de casă și nu cunoșteam realitățile din Craiova, ce se întâmplă aici. Celor care m-au întâmpinat cu ostilitate sper să le câștig încrederea prin rezultate, dar am nevoie de sprijin. De fapt, eu la această echipă am debutat, apoi am jucat la FCU. CS Universitatea a reapărut și este un proiect serios. Cunosc spiritul acestei echipe și presiunea care se pune în oraș pentru a se face performanță”.

Gane ar dori ca lumea să vadă părțile bune ale muncii sale la cele două echipe pe care le-a antrenat și care au retrogradat, CS Turnu Severin și Corona Brașov.

„La Severin am preluat echipa în iarnă, salariile nu erau plătite, au fost probleme și cu licența. Și la Brașov am primit echipa în plin sezon și la fel au fost probleme cu licența. Totuși, aceste echipe au jucat fotbal, am resuscitat anumiți jucători, altora le-am prilejuit afirmarea. Cred că aceste lucruri, dar și faptul că sunt oltean, i-au determinat pe conducătorii CSU să apeleze la mine. Aici am posibilitatea să încep din vară, este liniște, sunt salarii plătite, este total altă situație. Obiectivul meu la Craiova este să construiesc o echipă competitivă, care să se claseze în prima jumătate a clasamentului. Am urmărit echipa în 3 meciuri și am văzut că sunt tineri interesanți, care au contribuit la un lucru extraordinar, promovarea în prima ligă” a comentat tehnicianul

Din staff-ul lui Gane, care a semnat un contract pe un sezon, vor face parte George Biță, care i-a fost alături și la Severin și Corona, Silviu Lung, care rămâne să antreneze portari, iar preparator fizic este tot Cornel Blejan, CSU despărțindu-se de olandezul Laurens Ebben. Gane își va mai aduce un secund, cel mai probabil acesta fiind Ionel Luță. Dragoș Bon, fost secund al lui Gane la Gaz Metan CFR și la Severin, a făcut parte din staff-ul lui Napoli la FC Universitatea și nu este agreat la CSU.

Frăsinescu de la Mediaș, ultima achiziție

Directorul executiv Felix Grigore a prezentat noutățile de până acum: Mateiu de la Brașov (mijlocaș central), Avrămia (stoper) și Herghelegiu (mijlocaș ofensiv) de la Iași, Straton (portar) de la Vaslui, Frăsinescu (stoper) de la Gaz Metan Mediaș și jucătorii din Capul Verde, Kay (stoper) de la Belenenses și Nuno Rocha (mijlocaș central) de la Maritimo Funchal. Cei de la CSU au recunoscut tratativele pentru Mitriță și Băluță (ambii mijlocași de bandă) de la Viitorul și cu Sergiu Buș (atacant) și Neacșa (mijlocaș de bandă) de la Corona Brașov.

„Sunt jucători interesanți” a spus Gane despre aceștia. Ultima achiziție, Cosmin Frăsinescu, are 29 de ani, este din Bacău, a jucat mult timp la Gloria Bistrița și Gaz Metan Mediaș, iar pentru scurt timp în Kazahstan, la Khazar Lankaran. El a fost ofertat de CFR Cluj, dar a refuzat transferul din postura de jucător liber de contract din cauza salariului care i s-a propus. „Am fost dorit la CFR, dar ei mi-au dat foarte puțin și din acest motiv nu am acceptat să semnez cu ei” declara Frăsinescu zilele trecute

S-au despărțit de CS Universitatea jucătorii Latinovic, Dragu, Precup și Vandelannoitte, iar Felix Grigore spune că încă se încearcă prelungirea contractelor lui Mihăiță Pleșan și Silviu Izvoranu, dar și achiziționarea lui Ovidiu Dănănae, cu care Gane a lucrat la FC Universitatea și la Severin. Cât despre frații Costea, Jerry Gane a precizat că nu este posibilă înrolarea lor la CSU, din diverse motive.

Felix Grigore continuă să pretindă că nu sunt probleme cu dreptul de promovare

Cei de la CS Universitatea continuă să afirme că nu își probleme în privința dreptului de promovare și conturează planuri pentru Liga I, deși Comisia de Disciplină din cadrul FRF le-a amânat cazul în mod repetat. „Nimeni nu ne poate pune piedici să jucăm în Liga I, acolo unde am ajuns pe merit sportiv și prin adjudecarea licenței. Amânările s-au făcut pe motive strict juridice, o să vedeți că anunțul va fi pozitiv și ne vom bucura cu toții. La Adunarea Generală se va valida și afilierea definitivă, după ce tot Adunarea Generală a votat acordarea locului pentru Craiova” a spus Felix Grigore. Gane a adăugat că nici el nu are emoții în privința dreptului de a evolua în Liga I.

Despre încheierea colaborării Gabi Balint, oficialul Universității a spus: „Despărțirea de Gabi Balint a fost o decizie de comun acord, am rămas prieteni și îi mulțumim pentru munca depusă în cadrul clubului”.

CS Universitatea are programată reunirea lotului pe 16 iunie.3

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: CS U Craiova

Pe aceeași temă