O fostă campioană a Ungariei cumpără din Liga a 2-a. „U” Cluj și-a vândut căpitanul și și-a acoperit salariile pe o lună

O fostă campioană a Ungariei cumpără din Liga a 2-a.**
  • Universitatea Cluj va încasa 30.000 de euro pe fostul căpitan, Lorand Kovacs, care va juca la echipa de pe locul 7 din Ungaria.
  • Campioană ultima dată în 2014, Debrecen l-a înregimentat pe jucătorul care a evoluat doar șapte partide în actualul sezon de Liga a 2-a.


Universitatea Cluj a reușit să vândă primul jucător de la retrogradarea în liga secundă. Clujenii l-au cedat pe Lorand Kovacs la Debrecen VSC, echipă clasată pe locul 7 după 19 etape în campionatul intern din Ungaria, dar la numai trei puncte de ocupanta locului 2, Ujpest.

Transferul este cu atât mai neașteptat cu cât Lorand Kovacs nu a evoluat foarte mult în liga secundă pentru Universitatea, fiind accidentat o lungă perioadă din acest sezon. În total, mijlocașul central a bifat doar 7 partide în campionat.

Se pare că „U” Cluj va primi 30.000 de euro pentru transferul jucătorului. Din acești bani, conducătorii clubului ardelean vor trebui să-și achite datoriile către formația care l-a crescut pe Kovacs, Ardealul Cluj și vor putea acoperi o lună de restanțe financiare. În total, jucătorii lui Mihai Teja au cel puțin patru luni și jumătate întârziere.

Lorand Kovacs (22 de ani) a fost achiziționat de „U” Cluj în 2010, când a sosit de la Școala de Fotbal Ardealul și a jucat și în Liga 1.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă