Nu l-a iertat! Nicolae Dică a renunțat la fundașul care a gafat la cele două goluri din derby-ul cu CS Mioveni. Bogdan Vișa a semnat imediat cu altă echipă

După Alin Buleică, ajuns între timp la contracandidata la promovare Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș s-a mai despărțit în această săptămână de încă un jucător experimentat pe care îl avea în lot.

Cele două gafe comise în defensivă și care au dus la golurile marcate de CS Mioveni în derby-ul Argeșului, pierdut cu 0-2, marțea trecută, de Campionii FC Argeș, nu au putut fi trecute cu vederea de managerul și, totodată, antrenorul Nicolae Dică. Astfel, fundașul Bogdan Vișa (33 de ani) s-a despărțit de echipa piteșteană, în ciuda faptului că antrenorul său se plânge de fiecare dată că are un lot tânăr, că nu poate transfera jucători experimentați din cauza unui buget redus și că mai așteaptă achiziții.

Vișa n-a stat mult pe gânduri după despărțirea de argeșeni și la prima ofertă a și acceptat. Astfel, fundașul originar din Sibiu se întoarce mai aproape de casă, la Șelimbăr, acolo unde i s-a propus să joace pentru Viitorul, o echipă nou-promovată în Liga 3 care îl are vedetă în lot pe Alexandru Curtean, fost mijlocaș la Poli Timișoara, Dinamo, Gaz Metan sau FC Hermannstadt.

„💙🖤
Bine ai venit, Bogdan Vișa!
🖌 Bogdan s-a alăturat lotului nostru, având o experiență mare la nivelul primelor două divizii, în ultimul an competițional a evoluat în liga a 2-a pentru FC Argeș”
, a anunțat transferul echipa Viitorul Șelimbăr, cea care ieri, în etapa a 2-a a Ligii 3, a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul din deplasare de la SCM Zalău. În prima rundă, Șelimbăr a trecut acasă cu 2-1 de Unirea Alba Iulia.

Astfel, Bogdan Vișa se desparte de Campionii FC Argeș după ce a evoluat pentru această echipă în ultimele două sezoane, cât și în startul acestui nou campionat, în care a fost integralist în primele patru etape. În cariera sa a mai evoluat pentru FC Siviu, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Olt Slatina, FC Argeș (vechea echipă), Poli  Iași, Gaz Metan Mediaș și CS Mioveni.

„Din păcate, luăm gol în minutul 46 pe o greșeală care rar mi-a fost dat să văd. Apoi am început bine a doua repriză, dar din nou am făcut o greșeală imensă cum am făcut și în prima repriză și am primit golul doi. (…) Nici eu nu pot să îmi explic asemenea erori, pentru că în 30 de ani de când sunt pe terenul de fotbal, nu mi-a fost dat să văd asemenea greșeli. Se pare că trebuia să o trăiesc și pe asta pe terenul de fotbal”, spunea Nicolae Dică despre gafele lui Vișa din meciul cu CS Mioveni.

În ediția trecută a Ligii 2, Vișa a evoluat pentru FC Argeș, denumirea clubului piteștean înainte de această vară, când a devenit Campionii FC Argeș, în 25 de meciuri și a marcat două goluri. Clubul piteștean nu a anunțat până la publicarea acestui articol despărțirea de fundaș, la fel cu a făcut-o, de exemplu, în cazul lui Alin Buleică.


Dică, despre plecarea lui Vișa: „I-am explicat că mai bine antrenez un copil pe care îl avem în lot”

UPDATE: După apariția articolului, Campionii FC Argeș a anunțat și ea despărțirea de Bogdan Vișa:

„După Alin Buleică, care și-a reziliat contractul săptămâna trecută, FC Argeș s-a mai despărțit acum câteva zile de încă un jucător. Este vorba de fundașul central Bogdan Vișa, care a fost titular în partida din runda precedentă cu CS Mioveni, pierdută de piteșteni cu 2-0. Despărțirea dintre cele două părți s-a făcut pe cale amiabilă, neexistând niciun fel de probleme juridice sau de ordin financiar.

Vișa era de doi ani la echipa noastră și a îmbrăcat tricoul alb-violet în 56 de partide, reușind să înscrie 2 goluri. În cariera sa, fotbalistul în vârstă de 33 de ani a mai evoluat la FC Sibiu, CSM Râmnicu Vâlcea, Alro Slatina, Politehnica Iași, Gaz Metan Mediaș și CS Mioveni.

Clubul FC Argeș îi mulțumește lui Bogdan Vișa pentru munca depusă la Pitești și îi urează mult succes în activitatea sportivă.”

Nicolae Dică a explicat și motivele care au dus la despărțirea de Alin Buleică și Bogdan Vișa.

„La Buleică am avut o discuție cu el în care el a spus că își dorește să joace mai mult. I-am explicat situația în acest moment, i-am spus că nu știu ce se va întâmpla în viitor. Am căzut de acord ca el să meargă în altă parte.

La Vișa a fost o decizie a mea în care eu am considerat că după meciul de la Mioveninu nu ar mai fi una dintre primele trei soluții. Era a patra sau chiar a cincea soluție. Am preferat în discuția pe care am avut-o cu el, să meargă în altă parte unde să aibă posibilitatea să joace mai mult pentru că este un jucător de 33 de ani. I-am explicat că mai bine antrenez un copil pe care îl avem în lot, de la juniorii de 2003, care, cine știe, peste 6 luni, 1 an, 2 ani, va fi titular la prima echipă. Asta nu știu să spun acum, dar pentru mine este important să-l antrenez și vom vedea ce va fi. Astea au fost deciziile cu cei doi. Le urez baftă acolo unde ei vor merge”, a spus Dică.

Foto: Mihai Nițoiu / CS Mioveni

Pe aceeași temă