Nigerianul Samson s-a decis să joace la „județ” după despărțirea de Academica Clinceni și transferul ratat la Juventus

Nigerianul Samson Nwabuze (30 ani) a fost prezent, sâmbătă, în Zăvoi, unde a asistat la amicalul SCM Râmnicu Vâlcea – Flacăra Horezu, scor 2-4. Sami s-a antrenat în ultima perioadă cu echipa de Liga 1 Juventus București, însă, în cele din urmă, nu a fost păstrat în lotul echipei din Colentina. Astfel, fundașul dreapta a acceptat oferta celor de la Flacăra Horezu și devine astfel cel mai important transfer al iernii din fotbalul județean vâlcean. Samson a jucat în prima parte a sezonului actual pentru Academica Clinceni, în Liga 2.

„Voi juca la Flacăra Horezu. Nu am mers acolo pentru bani. Sunt prieten cu Adi Popa și mă bucur să joc din nou alături de el. A contat mult și că sunt aproape de casă și de familie, copilul meu este mic. Sper să promovez cu Horezu, acesta este obiectivul nostru”, a declarat Samson Nwabezue, care a venit la meci alături de Gabriel, băiețelul său, care are doar un an și trei luni. 

Nigerianul a jucat la Damila și CSM în perioada 2013-2017, apoi a debutat la Liga 1 la Pandurii Târgu Jiu, iar în toamnă a evoluat la Academica Clinceni, în eșalonul secund.

Tot cu Flacăra semnat și portarul Dorin Hârșu (45 ani), care în ultima perioadă a evoluat la Minerul Costești.

Flacăra, victorie cu SCM Râmnicu Vâlcea

Altfel, noua echipă a lui Samson Nwabueze, Flacăra Horezu a câștigat primul test din această iarnă, 4-2 cu juniorii republicani A de la SCM Râmnicu Vâlcea. Clasați pe locul 2 în Liga Elitelor Under 19, puștii lui Cristi Bora au lăsat o impresie plăcută și au jucat sâmbătă de la egal la egal cu experimentații jucători de la Horezu. De la gazde s-a remarcat în special mijlocașul Victor Dican, testat recent de Florin Bratu și la naționala Under 18.

SCM a deschis scorul prin Spârleanu, care a scăpat pe contraatac și a înscris cu un șut plasat, care a lovit întâi bara. Horezenii au avut șansa egalării spre finalul reprizei, dar Georgescu, aflat în poziție de ofsaid nesemnalizată, a reluat în bară.

Imediat după pauză, SCM a făcut 2-0, după reușita lui Ileana, după care antrenorul Cristi Bora a făcut multe modificări în echipă.  Horezu a apăsat pe accelerație și Gabi Precup a avut o ocazie monumentală în minutul 50, când, la aceeași fază, a trimis mingea de două ori în bară! Flacăra a redus din handicap în minutul 53, după o acțiune bună pe stânga plecată de la Oprescu, iar centrarea lui Covalschi a fost finalizată de fostul jucător al CSM-ului, Radu Georgescu. 

Horezu a fost mult mai periculoasă decât în prima parte și Covalaschi a fost și el aproape de gol, dar Tătulescu a respins de pe linia porții. Apoi, Gabi Precup reușește egalarea în minutul 63, când șutează bine de la 16 metri și mingea intră în plasă, după ce lovește întâi bara laterală.

SCM nu a dezarmat și vârful Ileana a ratat două ocazii mari pentru gazde, una din postură de unu la unu cu portarul Oțăt. Finalul a aparținut Flacărei, care a mai marcat de două ori. În minutul 87, David Oprescu a concretizat în careu o fază apărută după o gafă mare a portarului advers, iar în minutul 89, Adi Popa a înscris și el după centrarea lui Precup. 

Astfel, după 1-9 cu CS U Craiova 2 și 0-1 cu Pandurii Târgu Jiu, Flacăra Horezu obține prima victorie în amicale, 4-2 cu SCM.

SCM Râmnicu Vâlcea – Flacăra Horezu 2-4 (1-0)
Au marcat: Spârleanu 25′, Ileana 47′ / Georgescu 53′, Precup 63′, Oprescu 85′, Ad. Popa 88′

SCM Under 19: Glăvan – Pistrițu, Ivan, B. Popescu, Matei – Târș, Dican, Bîrziche, Casoni – Spârleanu, Tătulescu
Au mai jucat: Drăgușinoiu, Ileana, Ciuculan, Pruneș, Deaconu, Ivan, Biriboacă, Răduți
Antrenor: Cristian Bora

Flacăra Horezu: Hârșu – Gheorghescu, O. Popescu, I. Vladu, Stănică – Precup, R. Nistor – Georgescu Simeanu, Oprescu – Ad. Popa
Au mai intrat: Covalschi, Oțăt, Voicu, Coconu
Antrenor: Adrian Popa

Puștii SCM-ului, lăudați de Dan Oprescu

Prezent la meciul din Zăvoi, referentul FRF pe zona Aradului, Dan Oprescu, actualmente secundul lui Florin Bratu la România Under 18, a avut cuvinte de laudă pentru întreaga echipă a SCM-ului. „SCM are o echipă foarte talentată, au mulți copii cu potențial și remarc un progres realmente major față de ultimul meci în care i-am văzut. La Horezu evoluează mulți dintre foștii mei elevi, Adi Popa, Verdeș, Covalschi, Precup, Șcheau, Dinu, sper ca ei să promoveze”, a declarat la finalul jocului Dan Oprescu, care urmează și cursurile pentru obținerea licenței PRO.

Băiatul antrenorului, David (18 ani) evoluează la Flacăra și a avut o evoluție foarte bună în amicalul de sâmbătă, fiind unul dintre remarcații antrenorului Adrian Popa în această iarnă.

Gabi Precup: „Standardul nostru este turul excelent!”

Gabi Precup, experimentatul mijlocaș central al Flacărei Horezu, speră ca echipa sa să facă un retur de Superligă la fel de bun ca prima parte a campionatului. „Venim după o perioadă de acumulări foarte intense, încet, încet vom pune la punct toate micile reglaje și ne mai așteaptă o săptămână cu două amicale, sperăm să fim așa cum am fost și în tur. Trebuie să avem aceleași evoluții ca în toamnă, acela e standardul, am avut un tur perfect, luăm toți adversarii în serios, cel mai bun să câștige. Cred că primele trei clasate au șanse la titlul județean, poate noi mai mari, Dăeștiul mai mici, dar matematic, totul încă se joacă. Dacă câștigăm cu Călimănești, ne îndepărtam de ei, eu sper să avem o primăvară reușită.  Am pierdut două teste, nu ne face cinste scorul de la Craiova, unde este un centru foarte puternic de copii și juniori, iar Pandurii este echipă de liga 2, trebuie să ne vedem un pic lungul nasului”, a declarat fostul jucător al FC Olt Slatina.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă