Nicolae Dică este mulțumit de transferurile făcute de SCM Pitești. „Am câștigat un plus în ofensivă” | INTERVIU

Fotbaliștii de la SCM Pitești continuă antrenamentele pe plan local până la începerea stagiului de pregătire centralizată. Jucătorii lui Nicolae Dică se află la jumătatea celei de-a doua săptămâni de antrenamente. Alb-violeții lucrează și la sala de forță pentru îmbunătățirea condiției fizice, dar fac și antrenamente tehnico-tactice pe terenul sintetic al stadionului „Nicolae Dobrin”, care se prezintă în condiții foarte bune.

În această iarnă, gruparea din Trivale a reușit două transferuri. Este vorba despre mijlocașul Cosmin Căpățînă, de la FCM Alexandria, colega de serie a argeșenilor, și de atacantul Costin Stoica, de la CSM Râmnicu Vâlcea, echipă de liga a doua, care a anunțat că nu va mai continua și în retur.

Gruparea din Trivale s-a despărțit în această iarnă de fundașul Iuliu Dinculescu, care a ales să se reîntoarcă la UTA, și de Ciprian Negoiță, care a plecat la Pandurii Târgu Jiu.

Antrenorul Nicolae Dică a tras concluziile ce se impun după aproape două săptămâni de pregătire. Tehnicianul grupării din Pitești e convins că, dacă echipa va repeta evoluția foarte bună din prima parte a sezonului, SCM va îndeplini obiectivul fixat de conducerea clubului mult mai devreme de finalul părții secunde. SCM Pitești a terminat turul pe primul loc, cu 36 de puncte, cu 13 mai mult ca ocupanta locului secund, FC Voluntari II.

Nou-veniții se integrează

– Cum decurge pregătirea?
– Pot spune că decurge destul de bine. Suntem în a doua săptămână de antrenamente. Băieții sunt OK din punct de vedere al sănătății și muncesc în fiecare zi. Fac față cu brio cerințelor mele.

– Pe ce pui accent în perioada asta?
– Pun accent foarte mult pe pregătirea fizică, având în vedere că este o perioadă de acumulări, dar lucrăm mult și cu mingea. Încerc să le combin pe amândouă, pentru că nu sunt adeptul doar al pregătirii fizice. Lucrăm și tehnico-tactic și încercăm să punem la punct ambele părți.

– Cum s-au integrat cei nou-veniți?
– Atât Căpățînă, cât și Stoica răspund bine cerințelor mele și ale staff-ului tehnic. Sunt jucători pe care eu mi i-am dorit la echipă și am reușit să-i aduc. Încet, încet se vor integra în angrenajul echipei, iar la startul returului sunt sigur că vor fi așa cum îmi doresc eu să fie.

„Suntem mai puternici”

– Prin aducerea celor doi, unde a câștigat SCM Pitești?
– Am câștigat un plus pe faza ofensivă. Acum avem o concurență mai mare pe posturi. Asta îmi doream când i-am adus pe cei doi! Noi suntem echipa care am marcat cele mai multe goluri în turul campionatului, dintre toate cele cinci formații care ocupă primul loc în seria a treia. Mie îmi place jocul ofensiv, pentru că am fost atacant. Vreau să imprim echipei acest stil de joc, prin care să înscriem multe goluri.

– Mai ai nevoie de jucători?
– După plecarea lui Negoiță, îmi mai doresc un jucător. Vreau să întăresc și compartimentul ofensiv. Suntem în căutări și sper să completăm și acest post.

– Față de turul campionatului, cum se prezintă echipa?
– Eu cred că suntem mai puternici ca în turul campionatului. Asta este și strategia aleasă de mine. Doresc să îmi conturez lotul pentru liga a doua încă de pe acum. Nu sunt adeptul aducerii unui număr foarte mare de jucători. Am mare încredere în jucătorii pe care îi am în lot și sunt convins că pot face față și la nivelul ligii a doua.

„Să rămânem concentrați la fiecare meci”

– Ai urmărit campania de achiziții a adversarelor? Este vreo echipă care să pună probleme?
– Nu cred că este vreo echipă care poate să ne pună probleme, chiar dacă la fotbal se poate întâmpla orice. Față de sezonul trecut, în care depindeam și de ce făceau adversarii, acum depindem doar de noi în lupta pentru promovare. Câștigăm meciurile și promovăm! Cum se spune în fotbal, acum suntem doar la mâna noastră și nu depindem de nimeni.

– Returul cum crezi că va fi?
– Așa cum am mai spus, totul depinde doar de noi. Ne putem gândi și la promovarea matematică dacă vom câștiga în primele opt etape din retur. Oricum, mai avem mult de muncă până când vom ajunge în liga a doua. Eu le cer băieților să rămână concentrați la fiecare meci și să dea totul pe teren pentru a câștiga.

Sâmbătă, primul amical

Fotbaliștii de la SCM Pitești vor disputa, la sfârșitul acestei săptămâni, primul meci de verificare din această iarnă. Echipa pregătită de Nicolae Dică va întâlni sâmbătă, de la ora 13, pe stadionul de la Bradu, pe CS Albota, echipă de Divizia D. Pe 1 februarie, SCM Pitești va juca tot la Bradu cu AS Viitorul Ștefănești, formație care ocupă locul 3 în Divizia Județeană Argeș.

Intră în cantonament

După meciul de sâmbătă cu AS Albota, fotbaliștii de la SCM Pitești vor avea o zi liberă. Alb-violeții vor reveni luni la antrenamente și vor intra în cantonament la hotelul IATSA. Piteștenii vor sta în cantonament timp de 12 zile, iar în această perioadă, antrenamentele vor crește în intensitate. Pe perioada pregătirii centralizate, argeșenii vor juca și niște meciuri de verificare.

Caută adversar

În această perioadă de pregătire, SCM Pitești va disputa opt meciuri de verificare cu echipe de ligile a patra, a treia și a doua. Oficialii grupării din Trivale au stabilit până acum 7 adversari, iar singura dată liberă este 24 februarie. Piteștenii au fost în discuții cu CS Balotești, formație de liga a doua, pentru perfectarea unui amical, însă nu au ajuns la nici un numitor comun. Ilfovenii au refuzat să joace, motivând că este prea aproape de primul meci oficial din noul an. Antrenorul Nicolae Dică speră să găsească un adversar pentru a umple acest gol.

Programul meciurilor de pregătire:

28 ianuarie: SCM Pitești – CS Albota
1 februarie: SCM Pitești – Viitorul Ștefănești
4 februarie: SCM Pitești – Voința Sacelele
8 februarie: SCM Pitești – AFC Hermanstadt
15 februarie: SCM Pitești – Chindia Târgoviște
18 februarie: SCM Pitești – CS U Craiova II
21 februarie: SCM Pitești – Unirea Bascov
24 februarie: adversar nestabilit

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Pe aceeași temă