Reveniri importante la Petrolul! Cei cinci fotbaliști accidentați s-au întors la antrenamente și au șanse mari să fie în lot în etapa următoare

Răzvan STÎNGĂ 06 Oct. 2021, 19:32 Liga 2
Reveniri importante la Petrolul! Cei cinci fotbaliști accidentați s-au întors la antrenamente și au șanse mari să fie în lot în etapa următoare

Vești excelente pentru Petrolul! La doar câteva zile după ce Liga a 2-a a intrat într-o pauză pentru meciurile echipelor naționale, miercuri, 6 octombrie, ploieștenii au anunțat cinci reveniri importante, din rândul jucătorilor accidentați.

Marius Coman, Bart Meijers, Sory Diarra, Armando Vajushi și Constantin Stoica s-au întors la antrenamente și au toate șansele să fie în lot chiar de la meciul următor, din etapa a 10-a a Ligii a 2-a, cu FC Brașov.

Petrolul va miza în curând pe întreg lotul! 

Dintre cei cinci, doar Marius Coman nu a apucat să evolueze în acest sezon de Liga 2, el fiind accidentat înainte de debutul întrecerii. În rest, Meijers a evoluat în trei meciuri de campionat, Diarra în șase, Vajushi a fost trimis de șapte ori pe teren în Liga 2, iar Stoica de șase ori.

Ei au mai bine de o săptămână să se pună la punct pentru partida din etapa a 10-a, cu FC Brașov, din data de 17 octombrie, astfel că Nicolae Constantin poate avea la dispoziție întreg lotul. Va fi un plus uriaș pentru Petrolul, care, în ciuda problemelor pe care le-a avut până acum cu jucători importanți a obținut rezultate foarte bune, iar în scurt timp va miza pe toți fotbaliștii.

”În condițiile în care eșalonul secund a luat o pauză de două săptămâni, pentru a face loc acțiunilor echipelor reprezentative, petroliștii au avut parte de un mic respiro la începutul acestei săptămâni. Astfel, imediat după meciul de duminică dimineață, cu CSC 1599 Șelimbăr, Nae Constantin le-a acordat două zile libere elevilor săi, lupii revenind la antrenamente în această după-amiază, pentru o primă ședință de pregătire ceva mai lejeră, specifică readaptării la efort.

La antrenamentul de astăzi, unul fără minge, au participat și jucătorii care, în ultima vreme, s-au confruntat cu probleme medicale, lipsind, pentru perioade mai lungi sau mai scurte, din efectivul galben-albaștrilor. Inclusiv atacantul Marius Coman, cel care, din cauza unei accidentări suferite în perioada de pregătire din vară,  a ratat startul sezonului, dar, se află, acum, extrem de aproape de momentul revenirii pe gazon și, implicit, de acela al debutului oficial în tricoul galben-albastru.

Cum recuperarea a decurs foarte bine, se speră ca, după câteva antrenamente de reacomodare, Marius Coman să reintre, de săptămâna viitoare, în programul normal de pregătire al lupilor, alături de coechipierii săi.

La rândul lor, Bart Meijers, Sory Diarra, Armando Vajushi și Constantin Stoica par să fi depășit problemele medicale și, cât de curând, vor reîncepe antrenamentele normale, astfel, încât sunt toate șansele ca Nicolae Constantin să aibă la dispoziție efectivul complet până la următorul joc oficial, cel de la Brașov, ce se va disputa duminică, 17 octombrie, de la ora 12.30”, a anunțat Petrolul.

Petrolul va disputa un amical cu Dinamo 

În acest timp, Petrolul are doi absenți de la pregătiri, pe Valentin Țicu și Alin Boțogan, ei fiind convocați la naționalele ”under” ale României, la sub 21, respectiv sub 18 ani.

Petrolul a programat și o partidă amicală în această pauză, cu Dinamo, ce va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, în ”Ștefan cel Mare”.

”Deocamdată, de la antrenamentele formației nostre lipsesc, așa cum se știe, Valentin Țicu și Alin Boțogan, cei doi tineri jucători fiind plecați, în această perioadă, la echipele naționale U21 și U18. Un alt petrolist ce primise scrisoarea de convocare, fundașul dreapta Sergiu Pârvulescu, a fost nevoit, în cele din urmă, să decline participarea la acțiunea reprezentativei U19 din cauza unei accidentări, rămând să se trateze la Ploiești.

Altfel, pentru a suplini lipsa unui joc oficial, Petrolul va susține, sâmbătă, un meci de pregătire, cu porțile închise, pe terenul prim-divizionarei Dinamo București”, a mai precizat Petrolul.

Petrolul, duel cu FC Brașov în etapa a 10-a 

Petrolul este, așadar, liderul Ligii 2 după nouă etape, cu 24 de puncte (opt victorii și o înfrângere). Este urmată, pe locurile 2, 3 și 4, de Concordia Chiajna, 23 de puncte, și FC Hermannstadt și ”U” Cluj, ambele cu 21 de puncte.

În etapa a 10-a, Petrolul va evolua în deplasare, cu FC Brașov, echipă care și-a demis antrenorul, pe Ilie Stan. Jocul are loc duminică, 17 octombrie, de la ora 12:30.

Foto: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cifra-7-talisman-pentru-simon-mazarache-a-marcat-primul-gol-in-liga-2-la-al-saptelea-meci-iar-petrolul-a-obtinut-a-saptea-victorie-la-rand-in-campionat-atacantul-despre-secretul-formei-excelente-19204357

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-10-a-a-ligii-2-incepe-la-miercurea-ciuc-si-se-incheie-la-dej-u-cluj-joaca-vineri-steaua-are-meci-sambata-iar-petrolul-intra-pe-teren-duminica-programul-rundei-si-partidel-19204334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-ticu-intr-un-moment-de-gratie-al-carierei-capitanul-petrolului-le-promite-fanilor-ce-asteapta-de-ani-visul-meu-de-mic-e-sa-joc-cu-echipa-in-prima-liga-ce-a-spus-de-inte-19204180

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-leaga-victoriile-nae-constantin-comenteaza-victoria-cu-selimbar-un-joc-destul-de-spectaculos-care-cred-ca-a-facut-deliciul-spectatorilor-ce-asteptari-are-de-acum-inainte-19204010

Răzvan STÎNGĂ 06 Oct. 2021, 19:32 Liga 2
Pe aceeași temă