Neagoe a refuzat Brașovul, discuțiile cu Păcurar și Vezan s-au blocat din cauza pretențiilor financiare

După ce s-au despărțit de opt jucători în această iarnă, cei de la FC Brașov caută cu disperare jucători cu „caracter”, aceasta fiind condiția de bază a antrenorului Mihai Stere. Chiar dacă pe piață sunt foarte mulți jucători liberi de contract, negocierile sunt anevoioase.

Un jucător dorit insistent în ultimele zile de antrenorul Mihai Stere a fost mijlocașul Andrei Neagoe (foto mic) de la CSM Râmnicu Vâlcea. S-au purtat mai multe runde de negocieri, dar totul s-a blocat ieri, asta după ce oficialii clubului vâlcean au activat clauza de prelungire a contractului, iar jucătorul s-a ales și cu bonusuri consistente. În aceste condiții, Neagoe va continua și în retur sub comanda lui Alexandru Pelici.

„Am discutat în mai multe rânduri cu cei de la Brașov. Este adevărat că Mihai Stere m-a dorit la echipă, însă eu le-am spus că voi da un răspuns după ce voi avea o discuție cu cei de la Vâlcea. Cei de la Vâlcea au activat clauza de prelungire a contractului meu până în vară, asta după ce au plătit ce era stipulat în contract, plus că am mai primit și bonusuri. În aceste condiții voi rămâne la Vâlcea, mai ales că voi lucra în continuare cu Alex Pelici, un antrenor care mă cunoaște foarte bine. Sincer, aș vrea ca Vâlcea și FC Brașov să termine pe primele locuri în această serie. Le mulțumesc celor de la FC Brașov pentru interesul arătat și la vară poate reluăm discuțiile”, a precizat Neagoe.

Un alt transfer ratat este cel al al mijlocașului Paul Păcurar (foto principal) de la FCM Baia Mare, însă situația contractuală a acestuia a blocat negocierile. Păcurar (24 de ani) a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei băimărene în prima parte a sezonului. „Atât Păcurar cât și Balaure de la Baia Mare au fost căutați de cei de la FC Brașov, dar cei doi sunt greu de adus. Păcurar are de primit mai multe salarii restante de la Baia Mare, iar pentru a deveni jucător liber el trebuie să meargă la Comisiile FRF. În câteva zile situația se poate schimba în bine la FCM Baia Mare, echipă care ar putea fi preluată de un om important de afaceri local, iar atunci lucrurile se vor schimba radical. Cu Balaure situația este și mai complicată pentru că el este jucătorul lui Poli Timișoara”, susțin sursele Monitorul Expres.

Informația a fost confirmată de șefii lui FC Brașov: „Cu Păcurar nu ne-am înțeles, cu Balaure vom mai vedea”. Un alt transfer ratat este cel al mijlocașului Ovidiu Vezan, tot din cauza pretențiilor financiare.

Stere pregătește un cantonament spartan

După antrenamentul de ieri, Stere și-a dus jucătorii în cantonament în Poiana Brașov. Antrenorul va pune accent în cele zece zile de cantonament pe pregătirea fizică, atât în sala de forță a hotelului cât și în alergări de anduranță. În această perioadă, fotbaliștii de la FC Brașov nu vor vedea mingea! „Jucătorii nu vor vedea mingea în cele zece zile de cantonament, ne vom axa pe acumulările fizice”, a precizat Stere.

În lotul pentru stagiul de pregătire din Poiana Brașov nu a fost luat mijlocașul Șerban Moraru, jucător care nu intră în planurile lui Stere pentru partea a doua a sezonului.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă