Mutări în ultima zi de transferuri în defensiva „Bătrânei Doamne”! Balint a renunțat la Ivan și primește un jucător deținut de Petrolul și care fusese împrumutat la Reșița

UTA anunța, prin vocea antrenorului Laszlo Balint, că odată cu aducerea lui Romario Moise de la Astra a încheiat campania de achiziții din acest început de sezon. Însă clubul arădean a continuat și îl ultima zi de transferuri să facă mutări în lot.
Fundașul Răzvan Ivan a fost cedat, astăzi, la Unirea Alba Iulia, iar în locul său a fost adus Andrei Rus, jucător pe care CSM Reșița îl împrumutase nu cu mult timp în urmă de la Petrolul.
Rareș Deta nu va rămâne nici el în lot, urmând a fi direcționat către o echipă de Liga 3.

Atunci când a fost întrebat despre tinerii de perspectivă pe care îi are la dispoziție, Laszlo Balint l-a amintit și pe Răzvan Ivan, un fundaș dreapta de 19 ani pe care UTA l-a achiziționat la începutul anului de la Unirea Alba Iulia. De fostul staff tehnic, jucătorul a fost utilizat în șapte meciuri, însă, în noul sezon, Balint nu l-a folosit niciodată în campionat în cele cinci partide desfășurate deja. L-a preferat acolo pe Marius Tomozei, un jucător de 29 de ani pe care l-a luat cu el de la Metaloglobus.

Acum, în ultima zi de transferuri, Balint a dorit să opereze ceva mutări la nivelul jucătorilor under din lot, iar primul la care a renunțat a fost Ivan. Fundașul a fost cedat de UTA, sub formă de împrumut până la finalul sezonului, la Unirea Alba Iulia, club tocmai de unde l-a adus.

„Simt că nu am meciuri în picioare și atunci e mai bine să merg la o formație la care voi juca, sper eu, constant. Sunt acasă, cunosc mediul și sper să mă întorc la UTA mult mai puternic. Le doresc multă baftă băieților, iar în vara anului viitor să ne revedem pentru a pregăti participarea în Liga 1″, a spus, pentru Sport Arad, Răzvan Ivan, care în acest sezon a fost utilizat doar în meciul din turul 3 al Cupei României cu Șoimii Lipova, nu și în campionat.

Alături de Ivan, de la UTA pleacă însă și celălalt fundaș lateral under. Rareș Deta este curtat insistent de Gloria Lunca Teuz Cermei, de unde a și revenit la „Bătrâna Doamnă”, dar și de CSM Slatina, altă echipă din Liga 3.

Încă un jucător impresariat de Apostu ajunge sub comanda lui Balint

UTA nu va rămâne însă descoperită în apărare sau la jucători under. Cedarea lui Răzvan Ivan a avut și alt scop. La Arad ajunge un alt tânăr jucător.

Balint îl va avea, începând de astăzi, la antrenamente pe Andrei Rus (18 ani), un fundaș care cochetează de un an cu echipe din Liga 2, însă care nu a reușit să convingă. Jucătorul timișorean impresariat de Bogdan Apostu a fost luat de la CSM Reșița, acolo unde fusese dus în această vară ca împrumut de la Petrolul și unde în primele cinci etape a fost folosit în minutele de prelungiri ale meciului de sâmbăta trecută cu Rapid, și adus la UTA, unde antrenorul îi va acorda altă atenție.

Sport Arad scrie că Apostu l-a redirecționat pe Rus spre Arad până în vara anului viitor și că actele au fost deja parafate cu Petrolul, club care îl deține.

Andrei Rus a fost crescut de LPS Banatul și achiziționat de Petrolul în vara trecută, însă care nu a apucat să joace niciun meci pentru ploieșteni. Internaționalul de juniori nu a fost oprit în lotul „lupilor” nici în vara trecută, nici în iarnă și nici acum. A fost direcționat în Liga 3, mai întâi la CS Afumați, apoi la SCM Gloria Buzău, iar în urmă cu o lună și jucătate îl împrumutase la CSM Reșița. Cum antrenorul Leo Doană l-a utilizat doar cinci minute în meciul cu Rapid, jucătorul a fost mutat la UTA.

Pe aceeași temă