Mulțescu a venit la Tulcea pentru un „Da” și un „Nu”!

22 Mar. 2012, 07:41 Bursa transferurilor
Mulțescu a venit la Tulcea** pentru un „Da

Gheorghe Mulțescu, noul antrenor al Deltei Tulcea, a fost prezentat miercuri, la stadionul Delta, de către președintele Haralambe Meregiu și de purtătorul de cuvânt al clubului, Valentin C. Ifrim, ca fiind antrenorul de care se leagă speranțele Deltei de a ajunge în premieră în Liga I.

„Vă spun sincer că nu am semnat niciun contract până în acest moment, dar m-am înțeles deja cu domnul președinte Meregiu care m-a sunat cu o zi sau două mai târziu decât mă așteptam. Am întrebat dacă se vrea cu adevărat promovarea și dacă se poate obține licența pentru Liga I și mi s-a răspuns „Da!”. M-am bucurat să aud asta și domnul președinte m-a convins definitiv în momentul în care mi-a risipit și orice temere că s-ar putea vinde locul la vară. Deci am venit și pentru un „Nu”. Sunt aici pentru a promova cu Delta în Liga I, este un obiectiv realizabil, pentru asta am acceptat să vin aici și dacă ne vom atinge acest obiectiv îl asigur pe domnul președinte, glumesc desigur, că îi va fi greu să mă dea afară”, a declarat jovial Gheorghe Mulțescu.

Dealtfel, tot cu jovialitate Mulțescu a condus și primele două antrenamente de la Tulcea. „Am mai făcut câte o glumă cu băieții, am încercat să îi mai detensionez. Înțeleg foarte bine că au primit două lovituri grele, înfrângerea cu Callatis și apoi demisia antrenorului Cristi Dulca”, a mai declarat Mulțescu vis-a-vis de starea echipei pe care trebuie să o pună pe picioare nu doar fizic și tactic, dar și moral.

Despre obiectivul pe termen lung la Delta Tulcea, Mulțescu a declarat că deși a promovat foarte mulți jucători de la tineret și juniori de-a lungul carierei, la Tulcea obiectivul imediat este promovarea și nu va experimenta elemente de la juniori în echipa mare, însă pe viitor se va implica total și în sectorul juvenil mai ales că și-a adus ca secund pe Yuksel Yesilova, un antrenor-preparator fizic de la școala Ajax Amsterdam.

„Îl cunosc pe Cristi Rusu (antrenorul secund de la FC Delta – n.n.) de când i-am fost antrenor la Brăila, însă mi-am adus cu mine și un colaborator, singurul dealtfel, pe Yuksel Yesilova, un antrenor de școală Ajax și preparator fizic totodată, în care am mare încredere și care a pus pe picioare multe centre de copii și juniori. Întrebați la Piatra Neamț!”, a mai declarat Mulțescu.

Chiar dacă nu a semnat încă un contract cu Delta Tulcea, din declarația președintelui Meregiu acordul scris va fi formalizat cel târziu joi pentru ca vineri să poată fi înregistrat la FRF iar sâmbătă Mulțescu să poată lua legal loc pe banca tehnică la meciul de la Iași.

„Nu vreau să comentez acum prea multe despre meciul de la Iași. E prematur să vorbesc după două antrenamente. Și apoi nici nu pot face prea multe schimbări în efectivul echipei, în exprimarea sa, chit că sunt adeptul unui alt sistem de joc decât cel adoptat de Cristi Dulca. Eu sunt adeptul sistemului 4-3-3 care presupune multă mișcare pe teren, acoperirea unor zone cheie, cu avantaje dar și dezavantaje, dar vă dați seama că nu pot cere echipei la Iași să schimbe din mers ce a jucat până acum”, a mai declarat Mulțescu.

articol scris de Irinel CĂ‚LIN

22 Mar. 2012, 07:41 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă