Mugur Porumbacu: „Va fi un antrenor tânăr, care să aibă foame de rezultate”

17 Oct. 2011, 10:04 Bursa transferurilor
Mugur Porumbacu:**

După ce a așteptat 6 etape ca echipa lui să reînnoade șirul succeselor, directorul executiv al formației din Otopeni știe care a fost motivul căderii dramatice în topul Ligii a doua: „Problemele noastre au început când am pierdut acel joc cu Delta Tulcea, jucătorii au intrat într-o pasă neagră și nu au mai reușit să își revină decât acum. Cum este normal, Tudorel Dumitru și-a dat demisia în urma rezultatelor proaste. Acest meci a fost extrem de important pentru noi, victoria a fost ca o gură de oxigen” . Chiar daca alb-albaștrii au obșinut cele 3 puncte puse în joc, echipa se află încă pe loc retrogradabil.

Pe lângă dorința de a urca urgent în clasament, jucătorii au dat totul pe teren împotriva Iașiului și din alte considerente. „Au fost motivați probabil și pentru că le-am dat salariile și unele prime, au jucat cu foarte multă ambiție și dăruire”, a explicat Mugur Porumbacu.

Tot el recunoaște că au fost momente în care echipa sa a cedat inițiativa, însă consideră că este un rezultat pe deplin meritat, orice alt deznodământ putând pune în real pericol moralul jucătorilor și continuitatea în Liga a doua. „Sunt corect și pot spune că Iașiul a avut ocazii multe și puteau să ne egaleze, au ratat chiar și un penalty, după care noi ne-am retras un pic pentru a păstra rezultatul. Am putut să îi surprindem pe contraatac și să privim mai liniștiți finalul de meci. Puteam să mai dăm și golul 3 după o fază asemănătoare, dar suntem foarte mulțumiți cu acest rezultat”.

Cu infirmeria plină, Otopeniul a fost nevoită să apeleze la mai mulți jucători din propria pepinieră. Unul dintre aceștia a fost pe teren timp de 90 de minute și a avut o evoluție satisfăcătoare. „Am avut 5 jucători accidentați și unul suspendat. Am fost nevoiți să chemăm 3 jucători de la echipa de juniori republicani, printre care unul a evoluat titular, Ion Lucian. Țin să îl felicit pentru curajul cu care a jucat, sper să o facă cel puțin la fel de bine și de acum încolo. Cel mai mult îmi doresc să își revină repede jucătorii accidentați, pentru că avem foarte mare nevoie de ei în următoarele jocuri”, a continuat directorul ilfovenilor.

Se pare că de săptămâna viitoare vor reveni doi dintre jucătorii de bază ai formației, Cosmin Iuhas și Tiberiu Serediuc. Despre situația celui din urmă, oficialul a declarat următoarele: „El a făcut antrenamente normal, dar nu am vrut să riscăm, pentru că este un jucător care poate face diferența și este mai bine să revină de peste o etapă și să joace la potențial maxim”.

După ce a strâns doar 5 puncte în 8 etape, tehnicianul Tudorel Dumitru și-a dat demisia, iar de la începutul săptămânii formația va avea un nou antrenor. Misiunea lui va fi însă extrem de dificilă, deoarece clubul așteaptă rapid rezultate bune. „Numele noului antrenor îl vom anunța luni dimineață la ora 10, atunci când vom avea o ședința cu primarul și viceprimarul. Va fi un antrenor tânăr, care dorește să facă performanță, cu foame de rezultate și care să ne ajute să urcăm cât mai mult în clasament”.

„Nu se pune problema să aducem un antrenor cum este Neluțu Săbău sau Viorel Moldovan, pentru că nu avem bugetul necesar. Vom alege un antrenor tânăr, care a mai antrenat în Liga a doua sau a treia, care are misiunea de a ne scoate din această zonă a clasamentului care nu ne face cinste”, a încheiat Mugur Porumbacu.

articol scris de Gabriel MORARIU

17 Oct. 2011, 10:04 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă