Motivul pentru care Petean a decis să se despartă de Dacia Unirea. Avramescu a stabilit noul obiectiv al echipei: „Va fi evitarea retrogradării și promovarea tinerilor jucători”

Motivul pentru care Petean a decis să se despartă de Dacia Unirea.** Avramescu a stabilit noul obiectiv al echipei:

Zilele acestea, un alt jucător important din angrenajul și așa destul de firav al echipei Dacia Unirea, Laurențiu Petean (28 ani), și-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu gruparea fotbalistică brăileană. Spre deosebire însă de ceilalți trei fotbaliști care deja au plecat, Petean renunță la fotbal și merge la muncă în Germania acolo unde se află un prieten foarte bun al său, Bogdan Spătaru, și el fost jucător la Dacia Unirea.

Petean, care a început fotbalul la juniorii clubului din orașul natal, Oțelul Galați, a mai evoluat în cariera sa pentru Delta Tulcea, Săgeata Năvodari, Fortuna Poiana Câmpina și CF Brăila sau Dacia Unirea Brăila cum se numește acum clubul brăilean. Fundașul a evoluat în Liga 1 pentru Oțelul Galați, iar în palmaresul său se află și titlul de campion, cucerit în sezonul 2010-2011.

„Am ajuns la o vârstă și trebuie să-mi fac și eu un rost în viață iar mai mult, în acest moment, greutățile mă copleșesc”, le-a spus jucătorul conducătorilor de la Dacia Unirea. Iar șefii clubului de fotbal nu i-au pus piedici inutile. „Nu-l puteam refuza pe Petean, pentru că acesta și-a făcut datoria față de clubul Dacia Unirea. El va pleca în Germania, unde va lucra împreună cu bunul lui prieten Spătaru, iar după ora de program și în timpul liber ar putea juca la o echipă de amatori din Liga a IV-a, tot așa ca să mai câștige un ban în plus. Deocamdată eu nu pot să încurc pe nimeni și viitorul echipei se poate decide la discuțiile pe care le vom avea săptămâna viitoare cu oficialitățile locale. Dacă semnalele din partea administrației locale vor fi bune și Florin Cârligea va continua să ne ajute, dacă nu, trebuie să ne reorientăm”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Valentin Avramescu, președintele Daciei Unirea.

Conducătorul clubului de la Dunăre a mai spus că obiectivul echipei în Liga 2 va fi evitarea retrogradării și promovarea unor jucători tineri. „Trebuie să ne reorientăm din mers, pentru moment nu putem vorbi despre veniri de jucători. Obiectivul nostru va fi evitarea retrogradării și promovarea tinerilor jucători. Pe postul lui Petean, de exemplu, poate fi folosit Paul Ioan sau Dănuț Oprea, dar tot acolo poate juca și Adăscăliței, iar jucătorul adus de la Bacău trebuie să-și arate calitățile pentru care l-am adus la echipă”, a mai spus Valentin Avramescu.

Laurențiu Petean a evoluat în 13 meciuri în actuala ediție de campionat pentru Dacia Unirea, a bifat 880 de minute în tricoul echipei brăilene și a înscris un gol. Portarul Gârlea și atacanții Marco Enciou și Alexandru Muscă sunt ceilalți trei fotbaliști care s-au despărțit de gruparea fotbalistică de la Dunăre. Dintre aceștia, Muscă este singurul care se pare că și-a găsit echipă, Juventus București.

CITEȘTE aici mesajul emoționant al lui Laurențiu Petean după despărțirea de Dacia Unirea

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă