Liderul Juventus a bifat primul transfer al iernii: un atacant care și-a reziliat contractul cu o rivală. Oprița a stabilit data reunirii și programul de pregătire

Ca nou-promovată în Liga 2, Juventus București și-a propus înaintea începeri campionatului o clasare în prima jumătate, pe o poziție care să nu îi dea emoții la retrogradare. Gruparea din cartierul Colentina făcuse câteva transferuri interesante, însă nu își închipuia că va începe atât de bine sezonul, cu un succes la scor cu CS Mioveni, 4-1, în fața uneia dintre echipele puternice ale campionatului. A urmat apoi înfrângerea cu cântec de la Brașov, 1-0, și o serie de 17 meciuri în care nu s-a mai pierdut, dintre care 14 au fost victorii.

Echipa lui Daniel Oprița s-a instalat astfel confortabil în fruntea Ligii 2, a băgat frica în adversari, însă nu și în argeșenii pe care i-a umilit în prima etapă. Jucătorii plini de gânduri de răzbunare ai lui Alexandru Pelici au întrerupt seria de invincibilitate a liderului, învingând la Mioveni cu 1-0 în prima etapă a returului. Anul 2016 l-a încheiat totuși cu un succes mare, 2-1 cu FC Brașov, astfel că Juventus va ierna în fotoliul de lider cu un avans de șase puncte față de a doua clasată UTA Bătrâna Doamnă și la șapte de FC Brașov, loc care duce la barajul de promovare.

Cu toate că i s-au anulat victoriile cu Șoimii Pâncota (18-0) și ACS Berceni (5-0), Juventus București a încheiat prima parte a sezonului cu cel mai bun atac din Liga 2, cu 34 de goluri marcate în 19 meciuri, dar și cu cea mai bună apărare, doar 7 goluri încasate. Toate acestea, cât și diferența față de urmăritoare a făcut ca liderul ligii secunde să aibă o vacanță liniștită. Bucureștenii se vor reuni peste o săptămână și au de gând să efectueze două cantonamente, al doilea pe plan extern.

„Ne reunim pe 12 ianuarie la stadion. O să ne pregătim la baza proprie, apoi o să plecăm în cantonament la Govora pe 21 ianuarie și stăm zece zile. După aceea, am vrea să mergem în Antalya, dar încă nu e sigur. Ar fi de pe 9 până pe 17 februarie. Acolo ar urma să jucăm și cinci amicale”, a spus antrenorul Daniel Oprița pentru Liga2.ro.

„Ne dorim mai mulți jucători sub 21 de la Liga a 2-a. Unul e Muscă”

Cu cei mai buni apărători și atacanți din campionat, Juventus nu are motive să facă prea multe achiziții în această iarnă, însă Oprița își dorește câțiva jucători sub 21 de ani. „Încă nu am făcut transferuri. Suntem în discuții cu câțiva jucători, dar nu s-a semnat deocamdată cu nimeni. Ne dorim mai mulți jucători sub 21 de la Liga a 2-a. Unul ar fi Muscă de la Brăila, cu el aproape am rezolvat în mare. Celălalt o să vedem mâine”, a mai spus antrenorul liderului, care anunță și câteva despărțiri: „Eu încă sunt la Reșița, mâine ajung la București. O să discut cu conducerea despre lot. Sunt câțiva jucători de care trebuie să ne despărțim, dar vedem, că mai au contract, unii nu vor să plece, pe alții vrem să îi dăm împrumut pentru că sunt jucători tineri și să-i trimitem undeva să joace. În funcție și de ce aducem atunci o să vedem exact cine pleacă.”

Astfel, prima achiziție a liderului din Liga 2 este Alexandru Muscă (20 ani – foto mic, în alb), atacant care tocmai și-a reziliat contractul cu Dacia Unirea Brăila. Golgheterul din sezonul trecut al echipei lui Alin Pânzaru nu a avut o evoluție conform așteptărilor în această primă parte a campionatului, însă, cu toate acestea, a reușit să înscrie de trei ori și să fie al treilea marcator al formației de la Dunăre în cele 16 meciuri bifate în 21 de etape. Muscă a mai jucat în Liga 2 pentru Farul Constanța.

În lotul pe care l-a avut la dispoziție în prima parte a campionatului, Daniel Oprița s-a putut baza pe cinci atacanți: Bogdan Chipirliu (24 ani, 18 goluri în 18 meciuri), Vasile Buhăescu (28 ani, 8 goluri în 21 meciuri), Dragoș Florea (21 ani, 6 meciuri, 0 goluri), George Mareș (20 ani, 4 meciuri, 0 goluri) și Alexandru Nica (18 ani, 6 meciuri, 0 goluri).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică (HEPTA – SportPictures) și Sorin Pană (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă