Dacia Unirea s-a despărțit de încă un jucător, al patrulea în această iarnă. Mesajul emoționant postat de fundaș

După portarul Victor Gârlea (21 ani) și atacanții Alexandru Muscă (20 ani) și Marco Enciu (28 ani), Dacia Unirea Brăila a decis în această iarnă să se despartă de încă un jucător, de această dată de un fundaș. Al 11 fotbalist din lotul echipei lui Alin Pânzaru ca minute jucate în prima parte a sezonului a acceptat astăzi să își rezilieze pe cale amiabilă contractul cu echipa de la Dunăre.

Laurențiu Petean (28 ani), căci despre el este vorba, a bifat în cele 19 meciuri disputate de Dacia Unirea în primele 21 de etape 13 apariții, dintre care 11 ca titular. Cu cele 880 de minute jucate în acest sezon, fundașul gălățean s-a clasat pe locul 11 în topul prezențelor pe teren, după Niță, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu, Neagu, Muscă, Pușcașu, Roșu, Dănuț Oprea și Necoară. În cele 13 meciuri jucate în Liga 2 în acest sezon, Petean a înscris și un gol, în meciul de la Brăila cu Metalul Reșița.

Anunțul despărțirii de Petean a fost făcut pe pagina de Facebook a clubului brăilean, tot atunci, când, la comentarii, li s-a transmis suporterilor și că „directorul sportiv Sorin Frunză și staff-ul tehnic alcătuit din Alin Pânzaru și Pavel Vlad poartă discuții pentru noi transferuri!”

„E foarte greu să accept că nu voi mai face parte din această familie minunată”

Laurențiu Petean joacă la echipa din Brăila de la începutul anului 2014, atunci când a venit de la Fortuna Poiana Câmpina. În cele patru sezoane în care a evoluat sub comanda lui Alin Pânzaru, Petean a strâns 64 de prezențe în Liga 2 și 2 goluri. În plus, în Cupa României a adunat pentru aceeași echipă alte 4 meciuri.

După ce și-a reziliat contractul cu Dacia Unirea, Laurențiu Petean a postat pe contul său de Facebook un mesaj emoționant: „Vreau să vă mulțumesc că ați fost alături de mine, zi după zi, oră de oră, antrenament după antrenament, meci după meci. Mulțumesc celor care au fost pe lângă acest grup frumos (staff, conducere, suporteri) și au făcut tot ce le stă în putere să ne susțină moralul și să ne dea încrederea de care aveam nevoie. E foarte greu să accept că nu voi mai face parte din această familie minunată. M-am simțit cu adevărat „eu” și regret că a venit clipa de a pleca de lângă voi. Mereu mă voi gândii la voi ca la o a doua familie, o familie unită, de care nu aș fi vrut să mă despart niciodată. Cu siguranță îmi vor lipsi multe, dar pot doar să mă bucur că v-am cunoscut și că mi-ați oferit unii din cei mai frumoși ani din viața mea!… Aș avea atâtea să vă spun, dar mă rezum la a vă da același sfat pe care l-am primit și eu și voi zilele trecute: >.”

Petean, care a început fotbalul la juniorii clubului din orașul natal, Oțelul Galați, a mai evoluat în cariera sa pentru Delta Tulcea, Săgeata Năvodari, Fortuna Poiana Câmpina și CF Brăila sau Dacia Unirea Brăila cum se numește acum clubul brăilean. Fundașul a evoluat în Liga 1 pentru Oțelul Galați, iar în palmaresul său se află și titlul de campion, cucerit în sezonul 2010-2011.

Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă