Miroslava a realizat două achiziții în ultima zi de transferuri. Doi foști internaționali de juniori ai României au semnat cu echipa ieșeană

În ultima zi de transferuri, luni, 4 septembrie, nou-promovata în Liga 2 Știința Miroslava a realizat încă două achiziții pentru a face față cât mai bine eșalonului în careu evoluează. Gruparea ieșeană care până acum a acumulat doar patru puncte în șase etape și se află pe penultimul loc în clasament a semnat contracte cu un mijlocaș și un fundaș.

„Pe ultima sută de metri am reușit două transferuri „de națională”, astfel mijlocașul și căpitanul naționalei României U19, Robert Căruță și fundașul mureșean Bucur Sebastian s-au alăturat lotului condus de Cristi Ungureanu. Cei doi au evoluat la echipe ca Rapid București, Dinamo II București, ASA Tg. Mures, CS Afumați, Ceahlăul Tg. Neamț”, a anunțat Știința Miroslava pe pagina sa de facebook.

Robert Căruță (21 de ani) este un mijlocaș originar din Moinești care era văzut ca un mare talet pe când era la Ceahlăul. A debutut pentru clubul nemțean în Liga 1, acolo unde a bifat patru meciuri, apoi a jucat pentru Ceahlăul în 12 meciuri în Liga 2 și ulterior semna cu Rapid. În Giulești nu s-a putut remarca și a evoluat doar 60 de minute în șase meciuri. Campionatul trecut a fost la Bregalnica Å tip, echipă din prima ligă din Macedonia, unde a jucat 163 de minute în șase meciuri. Acum vrea să-și relanseze cariera la Știința Miroslava, în Liga 2. AICI poți citi povestea din juniorat a lui Robert Căruță.

Cealaltă achiziție este Sebastian Bucur (20 de ani), un mijlocaș originar din comuna Râciu, județul Mureș, care și-a făcut junioratul la Dinamo, a evoluat pentru echipa secundă a „câinilor”, apoi a prins meciuri în Liga 2 la Unirea Tărlungeni. A debutat în Liga 1 la ASA Târgu Mureș, unde a evoluat în patru jocuri, și în acest debut de sezon a prind un meci ca integralist la CS Afumați, în Mioveni – Afumați 4-0. A plecat de la ilfoveni și acum speră să joace mai mult la Știința Miroslava. În 2015, pe când juca la Dinamo II, Bucur spera să ajungă la echipa mare, era în naționala Under 17 a României și îl avea ca idol pe Marcelo, fundașul lui Real Madrid.

În această vară, după ce a obținut promovarea în Liga 2, Știința Miroslava i-a mai achiziționat și pe jucătorii: Raul Avram (24 ani, portar, ex FC Botoșani), Jan Turiță (27 ani, portar, ex CSM Pașcani), Ștefan Băghiceanu (20 ani, fundaș, ex Unirea Jucu), Andrei Chindriș (18 ani, fundaș, ex FC Botoșani), Paul Mateciuc (22 ani, fundaș, ex FC Zalău), Robert Asăvoaei (18 ani, mijlocaș, ex CSM Poli Iași), Cornel Căinari (28 ani, mijlocaș, ex Foresta Suceava), Alexandru Corban (19 ani, mijlocaș, ex FC Botoșani), Valentin Buhăcianu (23 ani, atacant, ex Atletico Vaslui) și Adrian Viorică (25 ani, atacant, ex CSM Pașcani).

Sâmbătă, de la ora 11:00, Știința Miroslava are meci în deplasare, la CS Mioveni, echipa de pe locul 12, cu 8 puncte.

Pe aceeași temă