Minaur se vede deja în Liga 2 și își contruiește echipa pentru a ataca promovarea în Liga 1. După Bud, cu băimărenii au semnat și Paul Batin, Onțel și Pamfile

Baia Mare și-a propus să aibă din nou echipă în Liga 2, astfel că autoritățile locale s-au decis să investească masiv în echipa Minaur, clasată în acest moment pe locul 2 în Seria a 5-a a Ligii 3, la finalul turului. Pe lângă schimbările din cadrul conducerii, echipa va avea o altă față și pe teren. După Cristian Bud, trupa antrenată de Dorin Toma a perfectat în acest început de an alte patru transferuri. Paul Batin, Cristian Onțel și Claudiu Pamfile au semnat contracte cu Minaur, în timp ce Yaya Zoua se află, deocamdată, în probe.

Cătălin Cherecheș vede echipa ca și promovată în Liga 2: „Construim echipa de sezonul viitor, pentru a promova în Liga 1”

Cei cinci jucători au fost prezentați la Minaur Baia Mare în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, la sediul primăriei Municipiului Baia Mare.

Edilul-șef Cătălin Cherecheș a fost cel care a anunțat că echipa de fotbal are ca obiectiv promovarea în Liga 2 în acest an, iar, imediat mai apoi, în Liga 1.

„Am creat un corp de specialiști care să suțină din punct de vedere tehnic, din punct de vedere al strategiei, acest obiectiv al nostru, dar în special de a construi echipa de sezonul viitor, pentru a promova în Liga 1, după primul an de prezență în Liga 2. Acesta este parcursul accelerat pe care ni-l dorim. Autoritatea locală își asumă câteva lucruri. În primul rând crearea bazei sportive. Cu terenuri de antrenament, cu teren de joc. Obiectivul este promovarea în Liga a 2-a pentru echipa care astăzi se numește, oficial, Minaur Baia Mare”, a spus Cherecheș.

Atac super-experimentat pentru Minaur: Bud – Batin

Cele mai importante achiziții făcute până acum sunt doi atacanți cu o vastă experiență la nivelul Ligii 1, Cristian Bud și Paul Batin. Amândoi au evoluat ultima dată în Liga 2, primul la Turris Oltul Turnu Măgurele, iar al doilea la Concordia Chiajna.

Cristian Onțel, jucător care în cariera sa a evoluat și la FCSB, vine de la SC Popești Leordeni, din Liga 3, iar Claudiu Pamfile tocmai s-a despărțit de FC Hermannstadt.

„Am venit acasă după 14 sau 15 ani. Mă bucur foarte mult că fac parte din acest proiect, din această construcție. Vrem ca fotbalul din Baia Mare să fie din nou acolo unde trebuie. Am avut mai multe oferte, dar când am intrat în biroul domnului primar pentru prima dată am aflat ce se dorește, că este o dorință foarte mare de performanță”, a spus Cristian Bud.

„Am aflat de acest proiect și mi-a plăcut. Sunt plecat de acasă de câțiva ani și mă bucur foarte mult că m-am reîntors. Mă bucur că fac parte din acest proiect și sper din tot sufletul ca la s

Iată cum îi prezintă Minaur Baia Mare pe cei cinci jucători:

„Cristian Bud (născut în Baia Mare, 26 iunie 1985), vârf de atac. A evoluat pentru Liberty Salonta, Gaz Metan Mediaș, CFR Cluj Napoca, FC Bihor, Pandurii Târgu Jiu, Milsami Orhei (Rep. Moldova), Poli Timișoara, Concordia Chiajna, Yverdon Sport (Elveția), Turris Turnu Măgurele. Are în palmares patru titluri naționale (trei cu CFR și unul cu Milsami, precum și două Cupe ale României cu CFR Cluj.

Paul Ștefan Batin (născut în Baia Mare, 29 iunie 1987), vârf de atac. A evoluat pentru: FC Baia Mare, CFR Cluj Napoca, UTA, Pandurii Tg. Jiu, FC Brașov, FC Botoșani, Dinamo, Miedz Legnica (Polonia), Concordia Chiajna, Doxa Katokopia.

Cristian Iulian Onțel (născut în București, 5 aprilie 1998, nijlocaș sau atacant. A evoluat pentru Steaua (FCSB, prima și a doua echipă), Academica Clinceni, Voința Turnu Măgurele, Național Sebiș, Lugoj și Popești Leordeni.

Claudiu Pamfile (născut în Tecuci, 14 ianuarie 1997), fundaș. A evoluat pentru FC Brașov, AFC Hărman și la AFC Hermannstadt, de unde a și venit la CS Minaur.

Yaya Zoua – este un mijlocaș camerunez, născut în 1996, aflat în probe la echipa din Baia Mare.

Din lotul echipei CS Minaur nu mai fac parte patru fotbaliști, toți încheindu-și pe cale amiabilă înțelegerile: Alexandru Muscă, Alexandru Mitracu, Vlad Suciu și Raul Stanciu”.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ziar MM

Pe aceeași temă