Metaloglobus s-a despărțit de cinci jucători, doi dintre ei foști la Rapid sau Steaua. Nici menținerea antrenorului Cristian Popovici nu este una sigură

  • Metaloglobus a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 fix pe locul pe care s-a situat și în încheierea ediției trecute a campionatului, adică pe poziția a 16-a, ultima retrogradabilă. În vară a beneficiat de retragerea Afumațiului și, astfel, a putut continua la același nivel, însă, acum, arată că nu a învățat aproape nimic din experiența anterioară. Nici măcar aducerea în lot a anumitor jucători cu experiență cel puțin la acest eșalon nu a putut asigura o clasare care să nu provoace emoții.
  • În ultima etapă din 2018 a fost învinsă pe „patinoarul” Aerostarului Bacău, cu 9-1, chiar de către una dintre rivalele în lupta pentru evitarea retrogradării, astfel că echipa bucureșteană a căzut în zona roșie cu 21 de puncte, cu un punct mai puțin decât moldovenii. Urmează perioadă de pregătire de iarnă, în care conducerea trebuie să se decidă cu ce antrenor continuă pe bancă și ce modificări de lot face pentru a spera la menținerea în Liga 2.

 

Rana provocată de eșecul usturător cu Aerostar încă nu s-a vindecat. Jucătorilor li s-a dat liber în vacanță fără să se mai facă petrecerea de încheiere de an, iar clasarea pe loc retrogradabil a atras inclusiv câteva penalități financiare. Soarta antrenorului Cristian Popovici este încă incertă, în timp ce primele măsuri pentru întărirea lotului a început cu cinci despărțiri.

Cinci despărțiri

Andrei Ciolacu (26 de ani) și Bogdan Panait (35 de ani) sunt doi dintre jucătorii importanți pe care Metaloglobus i-a avut în lot în prima parte a sezonului și la care a renunțat. Primul a avut vârful carierei la Rapid, însă după aceea a continuat să fie o dezamăgire, fie când a mers la Slask Wroclaw (Polonia), ASA Târgu Mureș, Warriors (Singapore) sau Juventus București (acum Daco Getica), așa cum a fost și în cele opt meciuri în care a fost utilizat în acest sezon de echipa bucureșteană. În timp ce Panait, fost în trecut la FC Vaslui sau Steaua, este pe final de carieră, nu a mai făcut față rigorilor după ce ultima dată coborâse la Liga 3, iar în cele 14 meciuri în care a fost utilizat nu a dat siguranța așteptată atunci când s-a decis aducerea sa la club.

Utilizat doar o repriză în meciul cu „U” Cluj, primul al sezonului, Marius Bîrsan (21 de ani) a fost, de asemenea, un transfer ratat, astfel că fundașului împrumut de la FC Voluntari i s-a dat drumul înapoi către echipa ilfoveană. La fel s-a întâmplat și cu mijlocașul Sebastian Culda (22 de ani), care fusese adus de la Astra. Acesta a prins 11 apariții în tricoul Metaloglobusului, însă nu a impresionat.

În fine, francezului Alphousseyni Sane (22 de ani) i s-a arătat și lui ușa, după ce în cele nouă meciuri în care a fost utilizat ca fundaș a comis câteva gafe care au costat-o puncte pe Metaloglobus.

În schimbul lor se dorește aducerea unor jucători cu experiență la Liga a 2-a și în funcție de achiziții se va mai decide și rezilierea contractelor altor componenți ai loturului.

Rămânerea antrenorului Popovici, incertă

Nici situația antrenorului Cristian Popovici nu este una sigură. Băcăuanul adus să-l înlocuiască pe Bogdan Andone a obținut doar patru puncte în șapte meciuri, mult sub așteptările conducerii, astfel că rămânerea sa la echipă este incertă. De altfel, acesta a și rămas acasă după eșecul dur cu Aerostar Bacău, fosta sa echipă, și așteaptă o decizie în privința viitorului său la Metaloglobus.

Starea de incertitudine în privința băncii tehnice nu a dus, deocamdată, nici la stabilirea unui program exact de pregătire. Pentru data reunirii se oscilează între 10 și 14 ianuarie, iar antrenamentele s-ar putea face în totalitate la propriul stadion, unde echipa beneficiază de toate condițiile, în special în această perioadă de iarnă.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă