Mera pleacă în Rusia, la Alania

20 Aug. 2012, 18:32 Bursa transferurilor
Mera pleacă în Rusia,** la Alania

Site-ul transfermarket.ro a anunțat transferul lui Ioan Mera (25 de ani) la formatia Alania Vladikavkaz, echipă nou-promovată în prima ligă a Rusiei. Fundașul de 1,93 metri a activat ultima dată la Politehnica Timisoara, echipă care l-a și lansat pe prima scenă a fotbalului românesc, însă din cauza problemelor financiare, acesta părăsit-o pe Poli din postura de jucător liber de contract.

Ioan Mera va purta tricoul cu numărul 14 la Alania Vladikavkaz, formație la care va fi coleg cu un alt fotbalist transferat din Liga I în această vară, este vorba de fundașul stânga brazilian Carlos Cardoso, venit liber de contract de la Pandurii Targu Jiu. Printre jucătorii cei mai cunoscuți ai Alaniei se numără atacantul maghiar Tamás Priskin, uzbekul Sanzhar Tursunov și lituanianul Deividas Å emberas.

Ioan Mera și-a început cariera de fotbalist la Avântul Reghin, iar la 15 ani s-a transferat la Poli Timișoara. Și-a făcut debutul în cupele europene în acea remiză „albă” scoasă de Poli în deplasare, la Ajax Amsterdam, când fostul alb-violet l-a marcat excelent pe Suarez. A fost împrumutat la echipe precum CFR Timișoara, FCM Reșița, CS Buftea, Gloria Buzău și Unirea Urziceni. Alania Vladikavkaz reprezintă prima aventură în afara granițelor țării pentru fundașul român.

„Poli Timișoara va rămâne mereu în sufletul meu, mi-a dat tot ce am eu acuma și asta nu voi uita niciodată și aș vrea să mă întorc într-o zi să mai joc pentru Poli și suporterii de acolo care sunt minunați”, a scris Mera de curând pe facebook.

Sursa: Banat Sport

20 Aug. 2012, 18:32 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă