Mardare a ales UTA pentru obiectiv. Falub a ignorat prezentarea oficială a achizițiilor

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Feb. 2014, 17:50 Actualizat: 28 Feb. 2014, 17:54 Bursa transferurilor

Conducerea clubului din Calea Aurel Vlaicu i-a adus în fața presei pe fotbaliștii nou sosiți în această iarnă. Adrian Marțian a fost maestru de ceremonii cu eternul discurs despre situația roză din cadrul clubului și despre cum va merge mai departe la cârma „Bătrânei Doamne” chiar și fără sprijinul suporterilor. Mai mult, dejeanul, le sugerează fanilor să facă trei-patru cluburi care să se bată la titlu în Liga 1, în timp ce el va rămâne să salveze UTA de la colaps, dar și de la retrogradarea din eșalonul secund.

Trecând la subiectul conferinței, fiecare dintre fotbaliștii români au luat pentru un minut cuvântul.

„Când m-a sunat domnul Falub nu eram prea decis să vin la Arad. Știrile din presă m-au descurajat puțin, dar venind aici mi-am dat seama că nu este chiar așa” – Ionuț Boșneag (portar).

„Vă spun sincer dacă UTA nu avea un obiectiv bine stabilit, nu veneam. La o echipă de mijlocul clasamentului în liga secundă nu aș fi jucat, dar așa sunt motivat să pun umărul la salvarea de la retrogradare” – Ștefan Mardare (fundaș).

„Nu aș fi plecat de la Rapid, dar nu a depins de mine. Pe de altă parte, mă bucur să revin la UTA, să lucrez din nou cu mulți dintre foștii mei colegi și cu domnul Adrian Falub” – Florin Lazea (mijlocaș).

Abdoulaye Diarra, Patrice Feussi, Daniel Ola, Maximiliano Laso, Ibrahim Babatunde, dar și albanezul Elvis au fost și ei prezentați oficial, doar că numai primii au șanse reale să fie legitimați până sâmbătă. La un moment dat, se punea problema și a „încorporării” fundașilor italieni Champi și Bianchi, dar fiind fotbaliști sub contract cu alte grupări, utiștii nu s-au încadrat în perioada de transferuri.

La conferința de presă nu a fost, însă, prezent Adrian Falub, semn că antrenorul încă are dubii privind întoarcerea sa pe banca „textiliștilor”. Până ce nu se va convinge că are lotul dorit, inclusiv o echipă competitivă la Satu Mare, fostul fundaș al lui Universitatea Cluj nu vrea să fie considerat tehnicianul UTA-ei.

Plecare cu peripeții: utiștii au aștepat o oră autocarul pentru Satu Mare

Dacă la nivel de lot și în privința datoriilor la Federație, conducerea „Bătrânei Doamne” a rezolvat în mare problemele, în această dimineață „oficialii” arădenilor au realizat că nu au mijloc de transport pentru deplasarea de la Satu Mare. Inițial, aceștia au apelat la Pito Trans, însă reprezentanții firmei au refuzat să le mai facă servicii utiștilot atâta timp cât nu-și achită datoriile din urmă. După multe telefoane și o agitație generală la club, gruparea „textilistă” i-a contractat pe cei de la J&R Car, însă delegația „alb-roșie” a stat aproape o oră în fața stadionului în așteptarea autocarului.

Astfel, de abia în jurul ore 14,20 (în loc de 13,30), UTA a plecat spre Satu Mare, acolo de unde speră să vină cu punct(e). Iar speranțele pentru un rezultat pozitiv au crescut, după ce s-a reușit legitimarea majorității fotbaliștilor sosiți în această iarnă. Boșneag, Mardare, Lazea, Ola, Diarra, și Feussi sunt la dispoziția antrenorilor, iar Laso a urcat și el în autocar în speranța că actul lipsă, respectiv cartea verde, va sosi la timp pentru ca argentinianul să fie apt pentru partida de mâine dimineață.

Restul jucătorilor deplasați la Satu Mare sunt: Horvat, Oltean, Sidney, Ardelean, Neagu, Gornic, Marcu, Zaluscchi, Monac, Surugiu, Sălăjan și Apostu. După cum vă spuneam și ieri, mijlocașul Ovidiu Popescu este suspendat pentru cumul de „galbene”, iar Feussi și Ardelean au avut probleme medicale aproape toată săptămâna. Prin urmare, cel mai probabil, primul „unsprezece” textilist va arăta astfel: Boșneag – Oltean, Sidney, Mardare, Diarra – Monac, Zaluschi, Lazea, Neagu – Apostu, Sălăjan.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Feb. 2014, 17:50 Actualizat: 28 Feb. 2014, 17:54 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă