Gilortul s-a întărit cu mai mulți juniori de la Pandurii! La clubul gorjean ajunge și un fundaș de la Campionii FC Argeș

Gilortul s-a întărit cu mai mulți juniori de la Pandurii!** La clubul gorjean ajunge și un fundaș de la Campionii FC Argeș

Aflată în lupta pentru evitarea retrogradării din Liga 3, Gilortul Târgu Cărbunești s-a întărit în această iarnă. Mulți dintre nou-sosiți sunt juniori, însă unii au bifate minute chiar la Liga 2. Marian Robert Dănescu (2000, Campionii FC Argeș), Ionuț Sebastian Safta (2002, Pandurii), Ion Cătălin Afrim (2003, Pandurii), Ianis Stăniloiu (2002, Pandurii) și Ion-Lucian Bărăitaru (2003, Pandurii) s-au alăturat, sub formă de împrumut, echipei pregătite de Mario Găman.

Dragoș Vasile Constantinescu (1988, Flacăra Horezu), Ion Constantin Roncea (1988, Cetate Deva), Constantin Geani Stoichițoiu (1993, Tractorul Cetate), Ion Aurelian Berescu (1990, Petrolul Bustuchin) sunt celelalte noutăți din tabăra echipei gorjene.

De departe, cel mai interesant transfer este cel al lui Robert Dănescu. Originar din Târgu Jiu, fundașul a fost transferat vara trecută de Campionii FC Argeș de la Pandurii. Pentru piteșteni, Dănescu a bifat 1111 minute, în 14 etape. În această iarnă, Dănescu n-a mai intrat în vederile antrenorului Ionuț Badea, iar jucătorul a revenit acasă și a evoluat în câteva amicale pentru Pandurii. Din cauza incertitudinilor de la ultima clasată din Liga 2, care are, momentan, interdicție la transferuri, Dănescu a preferat să meargă în Liga 3, la Târgu Cărbunești.

La polul opus, Gilortul s-a despărțit în pauza de iarnă de Ovidiu Jianu (ACSO Filiași), Monel Cîrstoiu (Știința Miroslava), Marius Ion (Cetate Deva) și Adrian Codin (FC Băbeni).

Amicalul cu Tractorul, amânat din cauza doljenilor

Gilortul a început și seria amicalelor, disputând, până în prezent, trei teste, toate în compania unor echipe care activează în campionatul județean din  Gorj. Astfel, elevii lui Găman au jucat cu Viitorul Brănești (4-1), Vulturii Fărcășești (0-1) și Petrolul Țicleni (1-1).

Astăzi, Gilortul ar fi trebuit să joace cu Tractorul Cetate, însă nou-promovata din Dolj, aflată pe locul 15, penultimul, în Seria 3 a Ligii a 3-a, n-a mai onorat invitația.

„Luni, în jurul orei 19:00, oficialii formației Tractorul Cetate au anunțat că din motive organizatorice nu se mai pot deplasa mâine la stadionul Cristinel Răducan din Târgu Cărbunești în vederea disputării jocului amical ce fusese programat pentru ora 13:00. Regretăm că nu vom mai putea să îi vedem pe băieții noștri în disputa programată inițial pentru marți, dar îi înțelegem și pe cei de la Tractorul. În consecință, băieții noștri vor desfășura la ora 13:30 antrenamentul obișnuit”, se arată în comunicatul postat pe pagina de facebook a clubului gorjean.

Repartizată în Seria 3, Gilortul Târgu Cărbunești a încheiet turul pe ultimul loc, cu 11 puncte, la 6 distanța de linia care asigură menținerea în Liga 3.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă