Fotbal Comuna Recea se dezintegrează! A primit interdicție la transferuri și începe campionatul cu minus două puncte. Un grup de șapte jucători a semnat cu altă echipă

Răzvan STÎNGĂ 10 Aug. 2021, 16:04 Liga 3
Fotbal Comuna Recea se dezintegrează! A primit interdicție la transferuri și începe campionatul cu minus două puncte. Un grup de șapte jucători a semnat cu altă echipă

Situația la Fotbal Comuna Recea e destul de precară. După ce a retrogradat în Liga 3, iar proiectul Club Sportiv Dacia Maramureș a picat, de la echipă au început să plece jucători. Astfel, nu mai puțin de șapte dintre cei care s-au regăsit sezonul trecut în lotul formației din Recea au fost prezentați la altă echipă.

Șapte jucători de la Fotbal Comuna Recea au semnat cu Minaur Baia Mare 

Minaur Baia Mare și-a făcut public lotul de jucători cu care va aborda sezonul următor de Liga 3, iar pe listă se regăsesc următorii fotbaliști care au îmbrăcat în finalul campionatului trecut tricoul clubului Fotbal Comuna Recea: Milian Urs (fundaș, 31 de ani), Gabriel Oiță (fundaș, 27 de ani), Marius Potcoavă (fundaș, 21 de ani), Viorel Chinde (mijlocaș, 27 de ani), Adrian Bura (mijlocaș, 19 ani), Antonio Lung (mijlocaș, 19 ani), Adrian Balha (atacant, 21 de ani).

În plus, celor de mai sus li se adaugă nu mai puțin de 11 jucători care au plecat, într-un mod sau altul, de la Fotbal Comuna Recea. Este vorba de Alin Fică (împrumut expirat de la CFR Cluj), Alexandru Mărieș (transferat la Universitatea Craiova), Paul Szecui (împrumut expirat de la FCSB), Marius Coman (Petrolul), Paul Batin (Progresul Șomcuta Mare), Adrian Micaș (împrumut expirat de la Universitatea Cluj), Dorian Răilean (Unirea Dej), Rareș Ispas (împrumut expirat de la CFR Cluj), Bryan Mendoza (împrumut expirat de la FC Botoșani), Denis Lihet (Progresul Șomcuta Mare), Alin Burdeț (Unirea Dej).

Ciprian Danciu își cere banii la comisii, iar Fotbal Comuna Recea a primit interdicție la transferuri și va începe campionatul cu minus două puncte 

Potrivit surselor Liga2.ro, situația antrenorului Florin Fabian este una complicată. Deși mai are un an de contract cu Fotbal Comuna Recea, Fabian are o clauză specială în înțelegere, prin care poate pleca de la echipă dacă aceasta retrogradează în Liga 2 la finalul sezonului 2020/2021.

Lucru care s-a și întâmplat, dar cum au existat speranțe din partea maramureșenilor că echipa va lua locul Farului în Liga 2, Florin Fabian a mai așteptat și nu a activat clauza. Posibilitatea să plece acum e foarte mare.

Dincolo de acest aspect, fostul antrenor Ciprian Danciu a reclamat Fotbal Comuna Recea la comisii. Își cere restanțele salariale din contract, iar clubul are obligația să le achite, conform hotărârii luate de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal.

Fotbal Comuna Recea trebuie să îi dea banii lui Danciu până la data de 18 august. Din cauza situației create, clubul deja a primit o înștiințare că nu are dreptul să transfere jucători, dar a și fost penalizată cu două puncte, pentru startul sezonului 2021/2022 de Liga 3. În cazul în care clubul nu îi plătește sumele restante lui Danciu până la data amintită, vor urma și alte depunctări.

În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea ACS Fotbal Comuna Recea cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 15.07.2021- 29.07.2021.

Comisia a acordat termen în data de 18.08.2021, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Danciu Ciprian pentru a evita în continuare depunctarea”, anunță FRF.

Datoriile echipei, în jurul sumei de 100.000 de euro 

Sursele Liga2.ro au mai aflat că situația financiară de la Fotbal Comuna Recea nu e prea comodă, pe lângă disputa cu fostul antrenor Ciprian Danciu. A terminat sezonul trecut cu ceva restanțe salariale, iar în acest moment datoriile clubului se învârt în jurul sumei de 100.000 de euro.

Mulți bani în contextul unui club recent retrogradat în Liga 3 și care nu va avea parte de susținerea autorităților județene și / sau locale, așa cum se preconiza în cazul proiectului Club Sportiv Dacia Maramureș.

Foto: Paul Ursachi (Mediafax Foto), Răzvan Păsărică/ Sport Pictures și ACSF Maramures Recea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scm-zalau-a-adus-inca-un-fotbalist-care-sezonul-trecut-a-evoluat-la-u-cluj-numarul-jucatorilor-transferati-pe-aceasta-axa-a-ajuns-la-trei-19195162

https://liga2.prosport.ro/liga-3/steaua-nu-l-a-pastrat-in-lot-dupa-promovarea-in-liga-2-si-va-continua-in-liga-3-atacantul-cezar-mihalache-prezentat-de-noua-echipa-19195145

https://liga2.prosport.ro/liga-3/omul-bun-la-toate-un-presedinte-de-club-si-atacant-in-liga-4-numit-antrenor-la-o-echipa-din-liga-3-va-avea-un-sezon-plin-si-trebuie-sa-faca-naveta-150-de-kilometri-19194446

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Aug. 2021, 16:04 Liga 3
Pe aceeași temă