Metaloglobus s-a despărțit de doi dintre cei mai vechi jucători din lot! Ambii merg la CSM Focșani, echipă care face schimbări majore în lot pentru a ataca promovarea în Liga 2. Ciprian Petre e unul dintre cei care nu vor mai continua sub comanda lui Alin Chița

Marius ANGHEL 04 Jun. 2020, 11:44 Liga 3
Metaloglobus s-a despărțit de doi dintre cei mai vechi jucători din lot! Ambii merg la CSM Focșani, echipă care face schimbări majore în lot pentru a ataca promovarea în Liga 2. Ciprian Petre e unul dintre cei care nu vor mai continua sub comanda lui Alin Chița

CSM Focșani anunța la începutul acestui sezon că țintește promovarea în Liga 2, însă lucrurile nu au mers așa cum și-a dorit echipa din Seria 1. ”Înghețarea” actualei ediții de Liga 3 din cauza pandemiei a găsit formația antrenată de Alin Chița pe locul 5 în grupa sa, la nu mai puțin de 12 puncte în spatele liderului Aerostar Bacău, echipă declarată direct promovată în eșalonul secund fiindcă avea un avans de șapte puncte față de a doua clasată, Foresta Suceava.

Clubul din Focșani are în continuare susținere din partea autorităților locale, astfel că și în următoarea ediție a Ligii 3 visează la promovare. Pentru a avea șanse în fața unor grupări mult mai cunoscute și importante, ca Foresta Suceava, CSM Ceahlăul Piatra Neamț sau SC Oțelul Galați, conducerea Focșaniului a început din timp pregătirea lotului pentru noul sezon. Astfel, nu mai puțin de opt jucători nu vor mai face parte din echipă, iar primele trei achiziții au fost deja anunțate.

Cel puțin opt jucători nu vor mai continua cu CSM Focșani

Cel mai important jucător pe care îl avea în lot CSM Focșani, Ciprian Petre (39 de ani), se află pe lista celor care nu vor mai continua sub conducerea lui Alin Chița. Robert Riza, Crinel Stoica, Alin Lazăr, Alin Pencea și Răzvan Adăscăliței sunt ceilalți componenți cărora le expiră contactele în această vară și nu vor fi păstrați, în timp ce la Alexandru Lăudatu se va renunța.

Nici Mădălin Predoiu, fotbalist reprezentativ pentru CSM Focșani, nu va mai continua ca jucător, ci va trece în conducerea clubului, ca secretar delegat, funcție impusă de FRF prin dosarul de certificare.

Totodată, Ionuț Salaoru și-a exprimat dorința să fie lăsat să își caute o altă echipe pentru care să joace mai mult, unde să fie împrumutat.

prim 11 csm focsani
CSM Focșani face schimbări majore în lot în această vară, pentur a ataca promovarea în sezonul următor de Liga 3. Foto: CSM Focșani 2007

CSM Focșani a perfectat primele trei transferuri. Două vin de la Metaloglobus

La capitolul achiziții, CSM Focșani a bătut deja palma cu trei jucători, doi dintre ei venind din Liga 2, de la Metaloglobus, echipă pe care a pregătit-o aproximativ cinci luni antrenorul Alin Chița. Este vorba despre mijlocașul ofensiv Valentin Ghenovici (27 de ani) și portarul Robert Geantă (24 de ani). Cel de-al treilea este un puști de 17 ani adus de la Hușana Huși, fundașul stânga Mihăiță Valentin.

Primii doi au semnat cu Focșaniul un contract valabil pe un an, iar juniorul Valentin – pe 3 ani.

”Încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru a îmbunătăți lotul, nu neapărat ca să acoperim niște poziții deficitare, ci să aducem un plus de valoare prin experiența lor. Am adus trei jucători, suntem în continuă căutare și, cu siguranță, vor mai veni jucători până la startul viitoarei competiții”, a declarat directorul sportiv al CSM Focșani, Nicuță Oprea.

Valentin Ghenovici și Robert Geantă erau printre cei mai vechi componenți ai lotului echipei Metaloglobus

Valentin Ghenovici se desparte, astfel, de Metaloglobus, echipă alături de care a promovat în Liga 2 în 2017 și unde era printre veteranii lotului. După două sezoane bune în eșalonul secund, cu 35 și 32 de meciuri jucate, respectiv 16 și 11 goluri marcate, fostul junior al Stelei a prins puține minute în această ediție de campionat, 193 în zece partide, în niciuna nefiind utilizat ca titular de antrenorul Marius Măldărășanu. A reușit însă să înscrie un gol, cu Sportul Snagov (3-0).

Valentin Ghenovici era unul dintre cei mai vechi jucători ai echipei Metaloglobus, din actualul lot, însă în acest sezon a fost utilizat foarte puțin de antrenorul Marius Măldărășanu. Foto: Alexandru Dobre

Robert Geantă a semnat cu Metaloglobus după ce echipa a promovat în Liga 2 și în primul sezon a fost titular, utilizat în 33 de meciuri. În următorul a prins doar 14 partide, iar în cel actual nu a fost utilizat deloc, devenind al treilea goalkeeper, după George Gavrilaș și Cristian Nedelcovici.

Marius ANGHEL 04 Jun. 2020, 11:44 Liga 3
Pe aceeași temă