EXCLUSIV | Rapid ar putea face transferuri notabile în vară. Dan Alexa vrea nume importante în Giulești dacă promovează în Liga 1: ”Cine nu i-ar dori pe Fabbrini, pe Tamaș, pe Budescu, pe Djokovic?”

Răzvan STÎNGĂ 18 Apr. 2020, 15:55 Liga 2
EXCLUSIV | Rapid ar putea face transferuri notabile în vară. Dan Alexa vrea nume importante în Giulești dacă promovează în Liga 1: ”Cine nu i-ar dori pe Fabbrini, pe Tamaș, pe Budescu, pe Djokovic?”

Rapid are parte de un sezon încins în Liga 2, la finalul căruia vrea să promoveze, dar acest lucru nu îl împiedică pe Dan Alexa (40 de ani) să se gândească la eventualele transferuri pe care le poate face în vară. Dacă va urca în prima divizie, directorul tehnic al giuleștenilor ar vrea ca la echipă să ajungă jucători importanți.

În cadrul emisiunii ProSport LIVE, Dan Alexa a făcut publice numele fotbaliștilor pe care îi place cel mai mult din Liga 1. Aceștia sunt de la Astra, CFR Cluj și Dinamo.

”Mi l-aș dori pe Fabbrini. Cine nu i-ar dori pe Fabbrini, pe Tamaș, pe Budescu, pe Djokovic? Să promovăm noi și apoi vedem. Nu am asigurări, dar toată lumea își dorește să facem echipă bună. Dacă financiar reușești, se pot aduce, de ce nu? Am fost la baza Coresi, unde am urmărit online câteva antrenamente ale juniorilor. L-am văzut și pe micul Lobonț, băiatul lui Bogdan, e un copil foarte bun, un jucător de perspectivă. Mi-a plăcut ce am văzut. Îmi va fi greu să promovez juniorii la ceea ce a rămas de jucat în acest sezon.

Indiferent la ce echipă am antrenat, nu a fost un interes mare pentru copii și juniori. Aici, la Rapid, pare că se creează o filozofie și e extraordinar ceea ce se întâmplă acum. Sunt terenuri bune la Rapid și asta e bine, avem o infrastructură bună. Gazonul din Regie e o problemă mare. O echipă care vrea să promoveze are nevoie de un gazon bun. M-am uitat la toate jocurile de până la venirea mea. Se poate juca în două-trei sisteme”, a declarat Dan Alexa, la ProSport LIVE.

Dan Alexa: ”Djokovic este un mijlocaș complet”

Primul fotbalist pe care l-ar lua în vară la Rapid, dacă ar putea, ar fi mijlocașul campioanei CFR Cluj, Damjan Djokovic. ”Mie îmi place foarte mult Djokovic, de la CFR. Este un mijlocaș care poate să joace pe orice poziție la mijloc. Îl văd cam complet și pe el l-aș lua”, a precizat, recent, directorul sportiv al Rapidului.

A apucat să organizeze doar câteva antrenamente cu jucătorii Rapidului

Deocamdată, Dan Alexa nu a apucat să-i cunoască foarte bine pe jucători. După ce a fost numit în locul lui Daniel Pancu a avut timp să conducă, practic, trei antrenamente până la decizia suspendării campionatului și activității clubului, din cauza pandemiei de coronavirus. În această perioadă, jucătorii stau acasă și au program special de antrenament individual.

Alexa a fost prezentat oficial la Rapid la data de 11 martie. Semnarea contractului a coincis cu a doua venire la clubul din Giulești. A mai pregătit vechiul Rapid în sezonul 2015-2016, când l-a și promovat în Liga 1, dar în 2016 clubul a intrat în faliment. În cariera sa, Dan Alexa a mai condus echipele ACS Poli Timișoara, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași și Astra.

Foto: FC Rapid 1923 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-dandea-asteapta-oferta-rapidului-am-vorbit-cu-el-si-mi-a-spus-ca-si-ar-dori-sa-ma-vada-jucand-in-giulesti-mijlocasul-astrei-vrea-sa-i-implineasca-visul-tatalui-sau-19130182

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ipoteza-surprinzatoare-a-lui-dan-alexa-daca-se-prelungeste-starea-de-urgenta-cred-ca-ingheata-campionatul-19129891

Răzvan STÎNGĂ 18 Apr. 2020, 15:55 Liga 2
Pe aceeași temă