Marcel Lică: „Impresarul lui Ousmane a întins atât de mult coarda că s-a rupt”

09 Feb. 2012, 11:12 Bursa transferurilor
Marcel Lică:**

Președintele Farului Constanța, Marcel Lică vorbește situația Farului cu o lună înainte de startul returului Ligii a II-a, dar și despre cazul Ousmane Gueye și de ce nu a rămas atacantul la echipa de pe malul mării.

– Domnule președinte Marcel Lică, FC Farul a trecut de perioada de acumulări fizice. Sunteți mulțumit de cum s-au desfășurat acestea, chiar dacă jucătorii nu au mai mers la munte, ci au rămas la Constanța?

– Pot spune că a fost o perioadă reușită, aceasta și grație faptului că am beneficiat de condiții foarte bune la club în ceea ce privește cazarea, masa și recuperarea. Apoi, foarte important în acest anotimp, am avut parte de o vreme relativ bună. Am simțit că băieții doresc foarte mult să se antreneze și să acumuleze, pentru a demonstra în acest retur că-și merită locul la Farul.

– La Constanța, elevii lui Viorel Tănase au disputat și câteva meciuri amicale. Care a fost prima impresie pe care v-au lăsat-o în urma prestațiilor de pe gazon?

– Au contat mai puțin rezultatele sau omogenizarea relațiilor de joc, pentru că meciurile au venit după o perioadă foarte scurtă de pregătire și, în plus, au apărut și câțiva jucători noi. Oricum, și la meciuri a apărut dorința jucătorilor de a demonstra ce știu. În general, mi-au lăsat o impresie bună. Am remarcat și anumite reușite.

– În acest moment, echipa e la pregătire în Turcia, la Kemer. Care sunt veștile de acolo?

– Drumul a fost cu anumite peripeții, ați văzut ce se întâmplă cu natura, pe care nu o putem stăpâni. Băieții au ajuns în Antalya, într-un loc exclent pentru ce ne-am propus. Toate condițiile sunt la superlativ. Jucătorii efectuează câte două antrenamente pe zi și vor susține și cinci meciuri amicale. Primul a fost câștigat la scor, 4-0 cu CSM Rm. Vâlcea.

– Ce s-a întâmplat cu Stăncioiu, un jucător de bază al echipei, de nu a făcut deplasarea în Turcia?
– Au fost ceva speculații, de aceea vreau să lămuresc cu acest prilej lucrurile. Chiar înaintea plecării, Stăncioiu a avut de rezolvat unele probleme personale ce nu suportau amânarea, primind în acest sens o învoire din partea conducerii tehnice. Cel mai probabil, jucătorul se va alătura lotului în Antalya, în aceste zile. Dacă însă acest lucru nu va fi posibil, își va continua pregătirea cu o altă echipă și va face joncțiunea cu lotul Farului la întoarcerea băieților din Turcia.

– În privința atacantului senegalez Ousmane Gueye, care a fost testat de Farul și a înscris câteva goluri în amicale, dar, în cele din urmă, a ajuns la Oțelul Galați, ce ne puteți spune?

– Ousmane este un jucător tânăr, talentat, care poate a impresionat la meciul amical cu o echipă de Liga a 4-a, Abatorul Slobozia sau la meciul nostru școală. Dar, din ce am simțit eu, cred că el avea deja actele destinate Oțelului Galați. M-a făcut să cred aceasta și faptul că, pe zi ce trecea, impresarul lui mărea miza unei viitoare colaborări. A întins atât de mult coarda, încât aceasta s-a rupt. Cred că nu a fost decât un mod de a încerca să-i crească prețul. Nu contest calitățile jucătorului, dar nici nu m-a impresionat foarte tare.

– Deci, la această oră, Ousmane Gueye este un capitol încheiat pentru FC Farul?
– Absolut. El nici nu a venit ca o certitudine, ci la propunerea acelui impresar, care mai degrabă nu a dorit decât să forțeze mâna celor de la Galați și s-a folosit de această trambulină, Farul Constanța. Se mai uzitează în fotbalul autohton astfel de metode, dar este și o învățare de minte pentru noi, să nu mai acceptăm jucători la probe decât într-un alt mod, pe care cu siguranță îl vom aplica în viitor.

– Mai vin jucători la Farul? Antrenorul Viorel Tănase își mai dorea întăriri în atac și la mijlocul terenului.

– Fiecare tehnician își dorește jucători mai mulți, ca să dubleze posturile, și mai valoroși, dacă e posibil, însă eu consider că, la această oră, suntem acoperiți pe toate posturile. Lotului i s-a alăturat și fostul mijlocaș farist, crescut la Constanța, Enghin Amet. Dar, dacă va apărea vreo pistă foarte bună și avantajoasă pentru club, ne vom așeza la masa tratativelor, deși cred că e cam târziu pentru noi achiziții. După părerea mea, lotul actual poate face față cu brio acestui retur și sperăm într-o clasare superioară la sfârșitul campionatului.

Sursa: Sport 13

09 Feb. 2012, 11:12 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă