„Mai pot să joc 4-5 ani”

17 Jan. 2012, 21:17 Bursa transferurilor
„Mai pot să joc** 4-5 ani

Deși vara trecută evolua cu FC Vaslui în tururile preliminare ale cupelor europene, fundașul stânga Silviu Bălace nu consideră că a făcut un pas înapoi prin venirea la divizionara secundă Gaz Metan Severin. Fotbalistul de 33 de ani a precizat că în alegerea sa a contat și faptul că va lucra din nou cu antrenorul Marian Bondrea.

„De la Severin am primit cea mai concretă ofertă. Am avut mai multe variante, atât din Liga I, cât și din străinătate, dar au fost mai mult la stadiul de discuții. În alegerea mea a contat foarte mult și faptul că, pe la începutul carierei, am lucrat cu domnul Bondrea la Universitatea Craiova, unde ne-am înțeles foarte bine. Am venit la Severin și pentru că sunt ambiții foarte mari. Chiar am spus conducerii că nu vreau sa fiu doar unul dintre jucătorii care a trecut pe aici și n-a realizat nicio performanță cu echipa. Eu vreau să promovăm și cred că e posibil. Și oficialii clubului doresc acest lucru și sper să realizăm ceea ce ne-am propus. De asta am și venit. Simt că mai pot să joc 4-5 ani, chiar la nivelul Ligii I. E păcat de condițiile de aici, ca pe acest stadion să nu joace o echipă de Liga I. Cred că am făcut o alegere foarte bună, venind la Severin”, a declarat Bălace, după ce a semnat pe un an și jumătate cu Gaz Metan Severin.

Cunoaște atmosfera de pe „Municipal”

Acesta e familiarizat cu „Municipalul” severinean din returul sezonului 2009-2010, în care Universitatea Craiova și-a disputat meciurile de pe propriul teren la malul Dunării. „Atmosfera a fost foarte frumoasă cât timp am jucat cu Universitatea Craiova la Severin, dar am înțeles că și Gaz Metan a avut public numeros în Liga a II-a. Dacă vom avea rezultate, cu siguranță vom avea foarte mulți spectatori”, a spus Bălace.

Acesta îl va avea contracandidat pe postul de fundaș stânga pe Liviu Rusu, jucător cu peste 100 de prezențe în Liga I, la Sportul Studențesc, FC Național și Unirea Urziceni. „Va fi concurență pe post. În Liga I am fost adversar de multe ori cu Liviu Rusu, iar acum, cine va fi în formă, acela va juca. Decizia aparține antrenorului. Important e să fiu sănătos și să îndeplinim obiectivul echipei”, a precizat Bălace, jucător care a bifat peste 220 de meciuri în prima ligă, evoluând la Universitatea Craiova, în mai multe rânduri, Rocar București, Poli Timișoara, Dinamo București și FC Vaslui.

Băiatul său joacă atacant la Timișoara

Originar din Caracal, fundașul stânga s-a simțit cel mai bine la Timișoara, unde ajunsese căpitan și, în cei patru ani petrecuți pe Bega, suporterii l-au alintat „Nedved din Banat”. „Sunt oltean și mă simt ca acasă la Severin, chiar dacă m-am stabilit în Timișoara, iar copilul meu joacă mijlocaș sau atacant la LPS Banatul. Din păcate, Liga I fără Craiova și Timișoara e foarte urâtă. Sunt două echipe cu nume, care au făcut performanță în fotbalul românesc și care au avut, de-a lungul timpului, cei mai mulți spectatori. Ar fi fost o variantă și revenirea la Timișoara, dar acolo există acum proiect axat pe tineri. Am înțeles că ar avea probleme și cu obținerea licenței, situație de care sper să profite Gaz Metan Severin. Oricum, vom fi adversari în retur”, a spus Bălace.

Contre cu Porumboiu

Olteanul a aruncat și câteva săgeți către patronul Adrian Porumboiu, după ce s-a despărțit în această iarnă de FC Vaslui nu tocmai în condiții amiabile. Bălace a fost unul dintre cei mai buni jucători ai meciului de la Enchede (0-0), fiind apreciat chiar și de antrenorul olandez Co Adriaanse

„Am jucat titular cu Twente Enschede în turul preliminar al Ligii Campionilor, dar și cu Sparta Praga în meciul câștigat cu 2-0 la Piatra Neamț, din barajul pentru Europa League, după care m-am accidentat la partida-retur, din Cehia. Eu m-am dăruit pentru echipă. Acea accidentare m-a tras înapoi și m-a scos din ritm, dar am contribuit și eu la calificarea Vasluiului în grupele Europa League, unde patronul a promis multe și nu s-a ținut de cuvânt. Împreună cu românii pe care dânsul i-a crezut mai proști, ne-am calificat. La Severin am găsit oameni cu mult peste ceea ce am întâlnit la Vaslui în cei patru ani petrecuți acolo. Perioada FC Vaslui a fost una urâtă pentru mine, în proporție de peste 70 la sută. Au mai existat și lucruri frumoase”, a spus Bălace.

articol scris de Mircea OGLINDOIU

17 Jan. 2012, 21:17 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă