Mădălin Ciucă a fost aproape să semneze cu un alt club din Liga 2 înainte să primească oferta de la UTA: „M-am râzgândit. Am virat stânga la Sibiu și asta a fost”

Primul transfer bifat de UTA în această vară, pentru noul sezon al Ligii 2, a fost al fundașului Mădălin Ciucă (34 de ani), ultima dată la CSM Poli Iași. Experimentatul jucător a fost adus de arădeni pentru a întări linia defensivă, însă achiziția sa a fost aproape să nu se mai realizeze. Ciucă era în discuții cu ASA Târgu Mureș, o altă contracandidată la promovare în acest sezon, când a fost contactat de utiști și a fost convins să vină în vestul țării.

„Dacă nu venea oferta convingătoare a UTA-ei plecasem spre Târgu Mureș, dar pe drum am vorbit cu cei de la Arad și m-am râzgândit. Am virat stânga la Sibiu și asta a fost”, a dezvăluit, pentru Sport Arad, Ciucă.

Născut pe 4 noiembrie 1982, Mădălin Ciucă și-a început cariera la FC Caracal, după care a mai evoluat la FC Universitatea Craiova, Gloria Bistrița, Gaz Metan Mediaș, Metalul Reșița și, ultima oară, la CSM Poli Iași. În sezonul trecut, a jucat 16 meciuri în Liga 1, unul în Cupa României și unul în preliminariile Europa League.

Mădălin Ciucă a tras o primă concluzie despre venirea sa la UTA după amical de sâmbătă desfășurat cu Șoimii Șimand, scor 6-3. „Mă bucur că am ajuns aici, avem condiții excelente pentru Liga a 2-a. În curând, vom forma o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Acum suntem la început, trebuie să ne sudăm în această formulă, dar o lună, zic eu, e sufientă. Sper ca anul acesta să ne liniștim mai repede cu promovarea. Am venit la o echipă ce-și propune promovarea, nivelul pe care trebuie să-l atingem în acest an e apropiat de cel de Liga 1”, a spus Ciucă într-un interviu acordat pentru Sport Arad.

Dacă cu Grigorie și Grahovac a mai jucat în Liga 1, la CSM Poli Iași, Mădălin Ciucă e la prima experiență sub comanda antrenorilor Adrian Mihalcea și Gheorghe Mihali.

„Eu spun că avem mare nevoie în fotbalul românesc de tehnicieni tineri și foarte preocupați precum Adrian Mihalcea. Își dorește și el să progreseze în această meserie, trebuie să-l ajutăm și noi, jucătorii, dar ceea ce este mai important este îndeplinirea obiectivului, promovarea”, a declarat fundașul despre Mihalcea.

„Lucrează mult cu noi, în special cu apărătorii. Ne-a luat tare din prima, dar e ceva normal. Vrea să ne transmită tot ceea ce știe și ce ar dori să punem în practică. Chiar și eu, chiar dacă sunt spre finalul carierei, îmi dau seama că tot mai am de învățat și asimilat unele lucruri”, a spus Ciucă despre Mihali.

CITEȘTE tot INTERVIUL aici

Scutaru, ofertat de UTA

Altfel, un alt fundaș care ar putea să semneze cu UTA este Cristian Scutaru, jucător liber de contract după despărțirea de ACS Poli. Acesta a recunoscut că a fost ofertat de arădeni. „În două-trei zile decid. Aștept ceva de afară, iar dacă nu se concretizează nimic aș veni la Arad. Am fost sunat de cei de la UTA, oferta e bună, doar că există și șansa să joc în străinătate”, a spus Scrutaru pentru Sport Arad. Un alt jucător dorit este Geraldo Alves, fost la Steaua, Petrolul și Astra.

Pe aceeași temă