Luceafărul abordează partea a doua a sezonului cu 10 noutăți în lot, dintre care trei au semnat în ultimul moment. 2018 îl începe cu o victorie

Luceafărul abordează partea a doua a sezonului cu 10 noutăți în lot, dintre care trei au semnat în ultimul moment.** 2018 îl începe cu o victorie

Un alt club cu un număr impresionant de achiziții făcute în această iarnă este Luceafărul Oradea. Echipa antrenată de Cristian Dulca se clasează înaintea reluării campionatului pe locul 15, cu 21 de puncte, cu doar un loc și un punct peste ultima formație care retrogradează, iar, în încercarea de a avea un retur mai ușor și a-și îndeplini obiectivul, a transferat până acum 10 jucători. Lista nu e închisă, deoarece Dulca își mai dorește un portar pe lângă Goia și Gudea.

În ultima zi de transferuri, Luceafărul avea 10 jucători legitimați. Dacă mulți dintre ei s-au alăturat lotului de la începutul sau de pe parcursul pregătirii, ultimele nume transferate de bihoreni sunt Andrei Ludușan (21 de ani, atacant)(foto, în stânga), Calvin Valies și Marius Obekop. Primul a evoluat ultima dată la CS Iernut, iar aproape toată perioada de pregătire a făcut-o cu Chindia Târgoviște, însă dâmbovițenii au renunțat la el în ultima clipă. Iar ceilalți doi jucători sunt un olandez și un camerunez.

Celelalte achiziții ale Luceafărului sunt Cristian Oroș (33 de ani, fundaș central, ex Sepsi Sfântu Gheorghe), Vasile Pop (28 de ani, mijlocaș, ex Olimpia Satu Mare), Alexandru Neacșa (26 de ani, mijlocaș ex FC Hermannstadt), Cătălin Toriște (21 de ani, fundaș dreapta, ex FC Argeș), Darius Lukacs (21 de ani, mijlocaș central, ex Olimpia Satu Mare), Denis Băban (20 de ani, mijlocaș central, ex Mama Mia Becicherecu Mic) și Alin Bărîcă (19 ani, fundaș central, de la Astra Giurgiu).

Olandezul Calvin Valies (23 de ani, jucător de bandă dreaptă), a fost legitimat ultima dată la gruparea Veria, din liga a doua din Grecia, și l-a convins în ultimele amicale pe Dulca. În Olanda și-a făcut junioratul la FC Amsterdam, iar la seniori a jucat în Liga a 2-a la SC Telstar, în perioada 2014-2017.

Marius Obekop (23 de ani, mijlocaș ofensiv) este un fost internațional camerunez de juniori, care a evoluat ultima dată la Zaria Bălți, în prima ligă din Moldova, unde a marcat 5 goluri în 9 meciuri. Obekop este mijlocaș ofensiv, iar în CV-ul său mai figurează și New York Red Bulls (MLS) și Orlando City.

Altfel, Luceafărul începe cu dreptul meciurile din 2018, fiindcă în weekend va câștiga trei puncte fără să joace. Sâmbătă ar fi trebuit să primească vizita echipei ASA Târgu Mureș, însă, fiindcă aceasta a intrat în faliment și s-a retras din Liga 2, va pierde toate meciurile din retur la „masa verde”.

Pe aceeași temă