Lovitură de teatru la FC Caransebeș. Căpitanul Goșa a decis să plece din cauza incertitudinii: „Simt că cineva a făcut un pas înapoi”

Autori: Adrian Crânganu, Marius ANGHEL Publicat: 12 Aug. 2015, 14:44 Actualizat: 12 Aug. 2015, 14:45 Bursa transferurilor
Lovitură de teatru la FC Caransebeș.  Căpitanul Goșa a decis să plece din cauza incertitudinii: „Simt că cineva a făcut un pas înapoi”

După ce, cu numai o zi înainte, anunțam că la clubul gugulan apele s-au mai liniștit, părțile italiană și cea română ajungând la un consens în ceea ce privește contractul de parteneriat care urmează să fie semnat cât de curând și conform căruia noii investitori vor plăti salariile jucătorilor și ale staff-ului tehnic, iată că o veste neașteptată tulbură din nou pacea în gruparea condusă de Giovanni Pisano: jucătorul-fanion al clubului, căpitanul Gheorghe Goșa, și-a anunțat miercuri, 12 august, plecarea irevocabilă de la echipă.

Dintr-o discuție purtată cu fundașul central în vărstă de 34 de ani, cel care a fost nu doar căpitanul din teren, ci și liderul incontestabil al vestiarului și unul dintre cei mai iubiți și respectați fotbaliști pe care i-a avut Caransebeșul, am înțeles că decizia a fost luată ca urmare a ceea ce el a numit „starea de incertitudine de la echipă”, iar despărțirea a fost una amiabilă.

„A fost decizia mea și ea survine ca urmare a faptului că nimeni nu ne poate spune cu exactitate ce facem noi, cei din «vechea gardă». Nu e problemă, m-am înțeles cu italienii care au preluat managementul sportiv al clubului, chiar și în privința salariului, doar că noi, cei «vechi», nu știm ce vom face în continuare cu banii. Mie, de exemplu, mi-a expirat contractul în 15 iunie și m-am antrenat până acum așa, fără să știu cu certitudine ceva… Nu pot să aștept data de 15 septembrie, ca să primesc de la italieni banii pe august… Dar nu e numai asta… Simt că cineva a făcut un pas înapoi… Eu am anunțat conducerea clubului de intențiile mele încă de luni, 10 august, dacă lucrurile nu revin la normal… Îmi pare foarte rău că plec… Îmi pare rău cu atât mai mult cu cât oamenii din Caransebeș au fost mereu alături de noi, cu atât mai mult cu cât eu chiar sunt de aici, din zonă, din Caraș-Severin. Cred că mi-am făcut întotdeauna datoria, și față de echipă, și față de spectatori, în doi ani am jucat în toate meciurile, mai puțin în unul… Mi-am făcut datoria indiferent cine a fost antrenor -Alin Artimon, Iosif Rotariu, Sorin Gheju sau Sorin Bălu… Sunt mândru că am jucat la Caransebeș și că am reușit ceva ce nu se mai întâmplase în acest oraș de 30 de ani – promovarea în Liga a II-a… Dar acum nu mi-am mai găsit liniștea pe care am avut-o în ultimii doi ani, liniștea care să-ți dea posibilitatea să te antrenezi și să joci așa cum trebuie. Am decis să plec… Merg la o echipă din Liga a III-a care dorește să promoveze, e cam aceeași situație cum a fost atunci când am venit la Caransebeș. Sper să mai reușesc o dată…”, ne-a declarat Gheorghe Goșa.

În această vară, FC Caransebeș a pierdut încă un „stâlp” al defensivei, pe Ciprian Dinu, fundaș care a semnat apoi cu FC Olt Slatina.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU
 

Autori: Adrian Crânganu, Marius ANGHEL Publicat: 12 Aug. 2015, 14:44 Actualizat: 12 Aug. 2015, 14:45 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă