„Locul lui nu este aici, dar sperăm ca Baia Mare să fie o rampă de lansare”

30 Jan. 2012, 18:14 Bursa transferurilor

De la AC Milan a ajuns Cristian Daminuță la FC Maramureș Universitar Baia Mare (FCMU), sub formă de împrumut, până în vară. „Nu știu când a mai avut Baia Mare un jucător de la AC Milan”, a spus antrenorul Romulus Buia, cel căruia i se datorează venirea timișoreanului la echipa de liga a doua. Antrenorii s-au declarat mulțumiți de modul în care jucătorul răspunde la cerințele din cantonamentul de la Ocna Șugatag, în timp ce Daminuță a mărturisit că a fost foarte bine primit de colegii lui, cei mai tineri având și curiozități în ceea ce-l privește. Duminică, în primul meci de pregătire al FCMU, Daminuță a transformat un penalty pentru băimăreni, în compania echipei Olimpia Satu Mare.

În 26 ianuarie Cristian Daminuță a ajuns în Baia Mare. În 27 ianuarie a făcut primul antrenament fizic cu echipa FC Maramureș Universitar, în cantonamentul din Ocna Șugatag. În 29 ianuarie, la Sighetu Marmației, în poarta echipei Olimpia Satu Mare, a dat primul gol pentru noua sa echipă.

„Am fost primit foarte bine, colegii sunt minunați. M-au primit cu brațele deschise și mă ajută să mă acomodez. În special cei tineri au avut unele curiozități, cu cei mai experimentați deja mă cunosc. Ca și orice jucător care a evoluat prin străinatate, e normal să împărtășesc unele „secrete” cu colegii mai tineri. Cantonamentul de iarnă este o perioadă în care trebuie să muncim și să acumulăm. Abia aștept să stau față în față cu suporterii echipei și sper să ne vedem în număr foarte mare la stadion”, a spus Cristian Daminuță.

Petrică Dragoș a spus: „L-am primit destul de bine și sperăm să ne ajute cu experiența pe care o are de la echipele pe la care a fost, deoarece are un CV destul de bogat, chiar impresionant. Sperăm să fie util echipei. Eu zic că e un băiat modest și care se va pregăti bine alături de noi și care ne va ajuta în acest retur”.

Daminuță a jucat la FC Timișoara în perioada 2006-2008, fiind cumpărat în 2008 de Internazionale Milano, echipa care l-a împrumutat la Modena în anul următor. În 2010, românul a fost împrumutat la Dinamo București. În același an, Daminuță a ajuns la AC Milan. A fost, însă, împrumutat din nou, de data aceasta la L’Aquila (Italia), grupare de unde a ajuns la FC Tiraspol. După cum a declarat, pentru Tiraspol a jucat în nouă partide, înscriind de trei ori.

„Nu știu când a mai avut Baia Mare un jucător de la AC Milan. Mă bucur. Ne leagă și o prietenie veche, sunt prieten și cu părinții lui și cu el. A zis că dacă poate să vină să mă ajute vine și eu cred că ne va ajuta. Este un băiat de mare caracter, chiar și un fotbalist bun. Eu zic că locul lui nu este aici, dar sperăm ca Baia Mare să fie o rampă de lansare pentru el, să prindă o echipă de Ligă sau chiar o echipă de afară”, a declarat antrenorul principal al echipei FC Maramureș Universitar Baia Mare, Romulus Buia.

„Sperăm ca, odată cu venirea jucătorului Cristi Daminuță, să înceapă să vadă și cei mai tineri modul în care se percepe o pregătire. Nu pot spune că am rămas plăcut surprins pentru că mă așteptam la asta: a intrat direct în antrenament, nu se plânge, chiar cere să facă, își cunoaște foarte bine organismul, știe cam de ce are nevoie. Am stat de vorbă cu el să vedem la ce nivel este, dorește să muncească. Ați fost acum martori la antrenament: l-a ținut cap-coadă și la aceeași intensitate cu ceilalți. Înseamnă că vrea. Noi sperăm pentru el să fie o apariție trecătoare pe la Baia Mare, să se ducă unde își dorește să ajungă: la un nivel mult mai înalt. Pe noi sperăm să ne ajute, să fie un exemplu pentru băieții mai tineri”, a spus Ciprian Dorobanțu, antrenorul secund al echipei băimărene.

Originar din Timișoara, Daminuță a fost component al naționalelor României la categoriile de vârsta Under 17 și Under 19. Jucătorul, care va împlini 22 ani în 15 februarie, poate evolua atât de postul de fundaș central, cât și pe cel de mijlocaș la închidere. Președintele Dan Hotico a precizat că salariul lui Daminuță va fi suportat, în întregime, de către AC Milan, FCMU urmând să-i asigure cazarea, masa și primele de joc.

Sursa: eMaramureș

30 Jan. 2012, 18:14 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă