Cristian Daminuță se simte bine în Liga 3. Timișoreanul trecut pe la Inter și Milan a marcat din nou pentru noua sa echipă

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 20:07 Stiri

Liga a 3-a aduce, de multe ori, momente sau povești pitorești, iar clubul Millenium Giarmata din Timiș nu face excepție. Formația deja devenită de tradiție în eșalonul al treilea l-a adus iarna aceasta pe Cristian Daminuță, o mare speranță a fotbalului bănățean în urmă cu un deceniu. Iar fotbalistul pare că se simte bine la echipa antrenată de Răzvan Leuca.

Deși este un jucător cu profil defensiv, Daminuță marchează goluri pentru Millenium. Anterior, jucătorul de 29 de ani a înscrie în jocul pierdut de Giarmata cu 3-2 cu Metalurgistul Cugir, partidă în care timișoreanul a fost și eliminat. Acum, în runda a 23-a, Cristian Daminuță a marcat din minutul 5 în jocul terminat la egalitate, scor 3-3, cu Național Sebiș.

În cariera sa destul de „zbuciumată”, Cristian Daminuță, care e mijlocaș defensiv ca post de bază, a trecut pe la vechea Poli Timișoara, Inter Milano, Modena, Dinamo București, AC Milan, L”Aquila, FC Tiraspol, ACS Poli, Flacăra Făget, FC Viitorul, Zakho (Irak), FCM Baia Mare, Ramat haSharon (Israel), Olimpia Satu Mare și Abano, în ligile inferioare italiene. În iarnă, Daminuță a vrut să revină să joace pentru o echipă din zona Timișoarei, a fost în pregătire cu ASU Politehnica, nu s-a înțeles la bani cu echipa din Liga 2, iar apoi a semnat cu Giarmata.

Millenium Giarmata luptă pentru salvarea de la retrogradare în Seria a 4-a a Ligii 3, iar după 23 de etape se află pe locul 13, ultimul care duce în Liga 4, cu 26 de puncte. Lider este Șoimii Lipova (46 pct.), iar următoarele clasate sunt CSM Școlar Reșița și ACS Dumbrăvița (ambele cu 44 de puncte).

Millenium Giarmata – Național Sebiș    3-3
Cristian Daminuță (5), Florin Călin (64), Michel Rosenblum (69 – pen.) / Marco Enciu (12, 56), Florin Mateucă (46)

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 12 Apr. 2019, 20:07 Stiri
Pe aceeași temă