Laurențiu Marinescu a revenit la echipa care l-a lansat în fotbalul mare. Pe ce perioadă a semnat mijlocașul cu Petrolul. Ploieștenii s-au despărțit, în schimb, de unul dintre stranieri

Laurențiu Marinescu a revenit la echipa care l-a lansat în fotbalul mare. Pe ce perioadă a semnat mijlocașul cu Petrolul.** Ploieștenii s-au despărțit, în schimb, de unul dintre stranieri

Dacă ieri a semnat cu jucătorul olandez Jeroen Lumu, astăzi, Petrolul a perfectat un nou transfer. Clubul ploieștean a ajuns la un acord cu mijlocașul Laurențiu Marinescu (34 de ani). Ultima dată sub contract cu FC Voluntari, iar în cariera sa mai trecând și pe la Unirea Urziceni, Steaua sau „U” Cluj, Marinescu este un produs al Centrului de Copii și Juniori al Petrolului, acum revenind la gruparea din orașul natal, cu care a semnat pe doi ani.

„N-am stat niciun moment pe gânduri atunci când mi s-a oferit posibilitatea să revin la Petrolul. M-am întors cu inima deschisă, aici sunt acasă, și îmi doresc din tot sufletul să facem treabă cât mai bună și să ajungem acolo unde ne dorim cu toții, în primul eșalon”, a declarat Laurențiu Marinescu, care în această vară, după despărțirea de FC Voluntari a fost o perioadă în pregătire cu Dunărea Călărași, însă unde nu a rămas.

„FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu Laurențiu Marinescu, experimentatul mijlocaș ploieștean urmând să îmbrace, astfel, din nou tricoul „galben-albastru”. Marinescu a semnat, cu FC Petrolul Ploiești, un contract valabil până la în vara lui 2020.

„Lupii” și-au asigurat un plus de experiență și de valoare în linia mediana, odată cu revenirea lui Laurențiu Marinescu. Ajuns la vârsta de 34 de ani, Marinescu este un produs al Centrului de Copii și Juniori al FC Petrolul Ploiești, club la care a evoluat, într-o primă fază, până în 2009, atunci când s-a transferat la Unirea Urziceni.

Au urmat, în CV-ul său, bornele Steaua București (2010-2011) și „U” Cluj (2011-2012), pentru ca în 2012 să-și facă revenirea la Petrolul, fiind unul dintre jucătorii importanți ai perioadei în care „lupii” câștigau Cupa României (2013 –  Laurențiu ratând, însă, ultimul act, din cauza unei grave accidentări) și participau, de două ori, în preliminariile Europa League.

În 2016, Marinescu a semnat cu FC Voluntari, iar în această vară a avut o foarte scurtă experiență la Dunărea Călărași, alegând, în cele din urmă, să revină acasă. În total, de-a lungul carierei, Laurențiu Marinescu a adunat 238 de prezențe în primul eșalon, dintre care 104 în tricoul „galben-albastru” al Petrolului.

Bine ai (re)venit, Laurențiu!”, a anunțat Petrolul.

Spaniolul Noe Acosta a plecat

Aducerea lui Laurențiu Marinescu reprezintă al 17-lea transfer care rămâne la Petrolul în această vară. Mijlocașul ploieștean ar fi fost al 18-lea, însă spanionul Noe Acosta, care semnase în urmă cu două săptămâni, a decis să plece.

„Din lotul „galben-albaștrilor” nu mai face parte jucătorul spaniol Noe Acosta, acesta manifestându-și dorința de a pune capăt angajamentului pe care îl semnase, de curând, cu FC Petrolul Ploiești, după ce a invocat anumite probleme personale. Astfel, cele două părți au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului, Noe Acosta părăsind, astfel, formația ploieșteană”, a mai anunțat Petrolul.

În această vară, după promovarea în Liga 2, Petrolul a realizat următoarele transferuri: Arpad Tordai, Daniel Isvoranu (portari), Lucian Cazan, Mergim Neziri, Florin Plămadă, Andrei Rus (fundași), Antonio Cruceru, Cristian Danci, Mihai Ene, Sebastian Ghinga, Robert Grecu, Claudiu Herea, Alexandru Țigănașu, Jeroen Lumu, Laurențiu Marinescu (mijlocași), Eugen Nica și Toto Tamuz (atacanți).

Altfel, Petrolul joacă astăzi, de la ora 17:30, în deplasare la CS Tunari, în cadrul turului 3 al Cupei României. În campionat evoluează tocmai pe 8 septembrie, de la ora 15:30, la Petroșani, cu Energeticianul, după ce meciul din weekend cu Chindia a fost amânat pentru 12 septembrie, fiindcă gazonul de pe „Ilie Oană” e refăcut înaintea jocului României cu Muntenegru, care are loc pe 7 septembrie.

Pe aceeași temă