L-au luat pe Puțanu, dar l-au ratat pe Lemnaru. „Stegarii” sunt nemulțumiți de lot și caută „întăriri”

L-au luat pe Puțanu, dar l-au ratat pe Lemnaru.**

FC Brașov nu strălucește în amicale, marți pierzând testul cu ACS Berceni, scor 1-3, o echipă care la început acestei veri s-a aflat la un pas de a se desființa. „Stegarii” au nevoie de întăriri pentru a avea pretenții la promovare, astfel că șefii clubului s-au mișcat rapid și au reușit să-l împrumute de la FC Viitorul pe Adrian Puțanu (foto). Fundașul central deținut de echipa lui Gheorghe Hagi a fost achiziționat pe durata acestui sezon de Liga 2.

„A fost un meci de pregătire, într-o perioadă în care noi ne urmărim programul de acumulări fizice, iar acest lucru s-a văzut. Am avut o evoluție diferită față de primele meciuri, pentru că acum am jucat și cu un adversar mai valoros decât Bodul sau Dinamo II. Din păcate, e clar că suferim ca joc, dar și din punct de vedere numeric al lotului. Avem nevoie de jucători care să fi jucat în ultimul an constant cel puțin la nivel de liga a doua. Urmează un nou joc amical joi, după care de săptămâna viitoare vom începe să lucrăm mai mult tehnico-tactic. Puțanu este un jucător valoros, care ne va ajuta, mai ales că el vine la Brașov pregătit. Dacă Lemnaru va accepta oferta noastră, cu siguranță va fi un plus pentru atac”, a spus, citat de Monitorul Expres, Mihai Stere, antrenorul secund al „stegarilor”.

Totuși, deși Puțanu trebuia să ajungă miercuri la Brașov, acesta a fost păstrat încă o zi în lotul Viitorului pentru a fi folosit în amicalul de astăzi de la Călărași, cu Dunărea.

Lemnaru a ales Petrolul

Brașovenii puseseră ochii și pe atacantul Valentin Lemnaru, jucător liber de contract și care se pregătea cu fosta sa echipă, Universitatea Cluj, însă acesta condiționa venirea sa la FC Brașov de negăsirea unui angajament în străinătate. Astăzi, fotbalistul care a trecut pentru o scurtă perioadă și prin curtea Stelei a semnat cu Petrolul și va continua în Liga 1.

„M-am înțeles cu Petrolul până la vară, a contat enorm că am fost dorit. Chiar îmi doream să joc, am stat destul în afara fenomenului și îmi este poftă să dau goluri. Am văzut echipa jucând, are jucători buni, antrenor tânăr și talentat, se mișcă bine și sunt sigur că pot ajuta să jucăm în play-off. Am discutat chiar cu patronul Dan Capră și vreau să cred că am făcut o alegere bună”, a declarat Lemnaru pentru ph-online.ro.

Altfel, meciul amical dintre FC Brașov și FC Rapid se va disputa, joi, de la ora 18:00, pe stadionul Tineretului, nu pe ICIM, așa cum se dorea inițial. Testul cu giuleștenii este considerat unul cu grad de risc ridicat, așa că organizatorii au decis schimbarea locației de disputare.

Pe aceeași temă