Jucătorul care a calificat Mioveniul în sferturile Cupei a semnat cu Astra. În lotul campioanei en-titre a României se află și doi jucători de la Clinceni

După ce s-a despărțit de fundașul Bogdan Stancu (21 ani), lăsat liber de contract, CS Mioveni a mai pierdut un jucător pe care s-a bazat în prima parte a campionatului Ligii 2. Jucătorul care le-a adus argeșenilor calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, cu golul său decisiv din penalty în fața Stelei, a semnat, joi, un contract cu campioana en-titre a României, Astra Giurgiu. Robert Boboc (21 ani) se desparte astfel de echipa pregătită de Alexandru Pelici și va avea șansa să joace în 16-imile de finală ale Europa League.

Robert Boboc, mijlocașul Mioveniului, a fost unul dintre primele două transferuri oficiale bifate de Astra în această iarnă, alături de Claudiu Belu Iordache (23 ani) de la ASA Târgu Mureș.

Boboc, care se încadrează în acest sezon în criteriul „Under 21”, a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane și jumătate cu Astra. Fost junior la Școala de Fotbal „Dani Coman”, a evoluat pentru CS Mioveni, a trecut apoi pe la Universitatea Cluj (unde a debutat în Liga 1, în 2014), iar în acest sezon s-a întors la CS Mioveni, unde a bifat 18 meciuri în Liga 2 dintr-un total de 19.

Fostul jucător al lui Pelici s-a antrenat deja cu nou sa echipă la Izvorani, iar de astăzi va pleca în cantonamentul din Cipru, la Limassol, până la 27 ianuarie.

Doi jucători de la Clinceni și doi de la Astra II se află si ei în lotul Astrei

În lotul Astrei se regăsesc în această perioadă și alți jucători care în prima parte a sezonului au evoluat în Liga 2 sau 3. Pe lângă Boboc, la Izvorani s-au antrenat și fundașii Radu Crișan (20 ani) și Mihai Butean (20 ani), ambii luați în vară de Astra de la desființata „U” Cluj și împrumutați apoi la Academica Clinceni. Mijlocașul Mădălin Răileanu (19 ani) și atacantul Marius Ștefan Șumudică (20 ani)(fiul antrenorului Astrei), ambii jucători la Astra II, echipă ce activează în Liga 3, se află în lotul campioanei en-titre și vor face deplasarea în Cipru.

Foto: AFC Astra

Pe aceeași temă