Ionuț Popa, interesat de doi străini foști la Brăila și de un fundaș al Snagovului. „Mai suntem în discuții trei-patru jucători care acum sunt la Liga 1”

UTA a avut cinci jucători noi la reunirea care a avut loc luni după-amiază, pe lângă alți tineri aduși din propria pepinieră, dar antrenorul Ionuț Popa a anunțat că așteaptă și alte nume în lot, unii în probe, iar alții care direct să semneze.

Ciprian Dombrovschi (fundaș central/dreapta, pus pe liber de SSC Farul), Sebastian Pușcașu (fundaș, ex Slatina), paraguayanul Jorge Alvarenga (mijlocaș ofensiv) și irlandezii Godfrey Jean Yoro (portar) și Jack Philip Strickland (fundaș) au fost numele noi venite în probe încă de la prima mișcare a arădenilor din 2019. La aceeași categorie pot fi trecuți cu ușurință și juniorii din propria pepinieră Cătălin Vulturar, Damian Isac, Andrei Merian, cât și Rareș Deta (mijlocaș împrumutat în tur la Cermei, în Liga 3).

„Am demarat pregătirile într-o formulă aproximativă, fără noutăți certe la nivel de lot. Avem trei jucători străini în probe, în special pe jucătorii din Irlanda vreau să-i văd dacă pot face față nivelului. Asta este pentru început, dar în această săptămână vor mai veni jucători, așteptăm ca ei să-și rezolve problemele”, a spus Ionuț Popa.

Doi jucători foști la Brăila și unul de la Snagov, printre ținte

Provocat, antrenorul „Bătrânei Doamne” a rostit și numele a câtorva ținte pentru perioada de iarnă. Una dintre ele este fundașul Florin Ilie, aflat sub contract cu liderul Sportul Snagov: „Am discutat despre situația celor de la Snagov. Pe 14 vor începe. Mulți spun că va fi echipa Timișoarei, toți sunt jucători sub contract acolo”.

Alți doi jucători așteptați la Arad sunt liberi de contract după ce s-au despărțit de Dacia Unirea Brăila. „Suntem interesați de Bebey și Hamza, care au jucat la Brăila în tur. Acesta din urmă ar vrea să joace în Algeria. Noi încă sperăm să-l aducem până demarăm pregătirea centralizată”, a adăugat Popa, citat de Sport Arad.

Hamza Ben Abda (23 de ani) e fundaș central de origine tunisiană, a venit la Brăila în februarie 2018, iar în prima parte a sezonului a fost utilizat în 15 meciuri, în toate ca titular, înscriind și un gol. Atacantul Bertrand Bebey (28 ani) e camerunez cu cetățenie franceză, iar la Dacia Unirea a venit de la KoÅ¡ice, echipă cu care a câștigat campionatul în Slovacia în sezonul 2016/2017. În cele 17 meciuri în care a fost utilizat de Florentin Petre a înscris cinci goluri, fiind golgheterul echipei.

Cu ochii pe achiziții din Liga 1. Astra, interesată de Costin

Pe lângă aceștia, Ionuț Popa are în vederi și jucători care în prima parte a sezonului au făcut parte din lotul unor prim-divizionare. „Mai suntem în discuții trei-patru jucători care acum sunt la Liga 1, care trebuie să-și rezolve situațiile la echipele de club. Ne este foarte greu să-i convingem, discutăm permanent cu ei, de multe ori nu vor să vină din cauza distanței sau a salariului. Totuși, au aflat și jucătorii pe care i-am contactat că lucrurile la UTA s-au îmbunătățit față de acum câteva luni, că suntem cu banii aproape la zi. În plus, Aradul poate atrage și cu stadionul ce ar trebui finalizat în acest an”, a mai declarat Popa, care a dezvăluit că are în lot un jucător dorit de Astra: „De Cristi Costin s-a interesat Astra Giurgiu, dar nu l-am lăsa să plece fără bani. Nouă toți ne cer bani pe jucători, de ce să nu cerem și noi?”

Foto: UTA Arad

Pe aceeași temă