INCREDIBIL | Marius Baciu n-a mai ajuns antrenor la Reșița pentru că a fost amenințat cu moartea. Primarul, dezlănțuit: „O gașcă de nenorociți. Suntem niște penibili de Liga a 3-a”

Orașul Reșița țintește mai sus de Liga 3 după ce a rămas fără Metalul și s-a reorientat către CSM Școlar Reșița. Noul club din Valea Domanului a ratat a doua promovare consecutivă după ce în sezonul trecut a terminat la doar un punct în spatele Ripensiei Timișoara în Seria a 4-a a Ligii 3. A fost o mare dezamăgire pentru primarul Ioan Popa, care a anunțat într-o conferință de presă organizată ieri că nu a investit mai bine de un milion de euro în echipă pentru ca ea să stea la un nivel atât de jos. O primă decizie a fost schimbarea staffului tehnic condus de Leontin Doană și aducerea unui antrenor cu nume.

S-au purtat discuții cu Marius Baciu, Ionel Ganea și Valentin Velcea, iar primul își dăduse acordul să semneze cu CSM și chiar venise la Reșița în ziua reunirii. Numai că, potrivit primarului, „unii dintre membrii galeriei echipei”, angajați chiar în cadrul clubului, „se pricep mai bine la fotbal, pe banii altora” și l-au contactat telefonic pe Baciu pentru a-l amenința că nu are ce să caute la CSM Școlar Reșița. Fostul stelist a făcut cale întoarsă după ce a primit amenințări cu moartea.

„Marius Baciu a fost sunat de pe telefoane anonime și amenințat! «Să nu vii aici porcule, nenorocitule, îți tăiem picioarele, îți luăm capul». Păi, da’ așa ceva am ajuns să facem? Nu aducem un antrenor că ne e frică?! De cine, de o gașcă de nenorociți?! Suntem niște penibili de Liga a 3-a! Aștept să ne transformăm într-o echipă serioasă, cel puțin de Liga a 2-a”, a spus edilul Reșiței în conferința de presă în care a fost prezentat noul antrenor al echipei după ce varianta Baciu a picat. Popa a mai transmis și că atâta timt cât o să fie el la primărie „politica clubului nu o va face galeria”.

Liga2.ro a încercat să ia legătura cu antrenorul Marius Baciu, însă numărul pe telefon pe care îl deținem este închis. Fostul stelist s-a reorientat rapid după ce a fost amenințat la Reșița și a ajuns la un acord să preia o altă echipă din Liga 3, Voința Saelele, grupare nou-promovată din Teleorman la care au ajuns și foștii steliști Sorin Paraschiv și Vali Badea, ca președinte, respeciv manager general.

„Cât timp eu voi fi la primăria Reșița, politica clubului nu o va face galeria”

Ioan Popa (foto jos, al doilea din stânga) a făcut precizări în conferința de marți și legate de situația echipei de fotbal din Valea Domanului. „Am observat în ultimele patru sau cinci zile, o furtună într-un pahar cu apă în Valea Domanului. Din nefericire, aici nu e nici Barcelona, nici Real Madrid sau AC Milan. Suntem la Reșița, un oraș care este în suferință și care încearcă să revitalizeze sportul. Și o facem cu sau fără acordul unora de prin oraș. Din punctul meu de vedere, să vorbești despre fotbal la Reșița în acest moment este încă destul de rușinos. Aș dori să clarific câteva discuții care au apărut în ultima vreme. Da, sunt adeptul schimbării. Leontin Doană a dus echipa din Divizia D în Divizia C, ceea ce este un lucru lăudabil. A terminat pe locul al doilea în Divizia C și la fel este un lucru lăudabil, dar, din păcate, locul al doilea este nepremiat. Eu mi-aș fi dorit să promovăm în Divizia B, nu s-a întâmplat acest lucru și am luat o decizie după ce m-am consultat cu Viorel Lolea. Ne-am hotărât să facem o schimbare ca să dăm un imbold echipei. Ne-am dorit să aducem un antrenor cunoscut la nivel național, dar n-a fost să fie așa”, a spus, citat de Jurnalul de Caraș-Severin, primarul, care apoi a detaliat și ce l-a împiedicat să facă acest lucru: „Am vorbit cu Marius Baciu, am avut discuții cu Valentin Velcea de la Timișoara, dar și cu Ionel Ganea. Însă, se pare că există alte entități sau oameni care se pricep mai bine la fotbal, care se pricep să facă treabă pe banii altora. Noi am stat doi ani în Divizia D și am cheltuit un milion de euro ca să intrăm în Divizia C. 500 000 de euro pe an ca să jucăm cu Marga, cu Lupac sau mai știu eu ce sate unde dădeam cu parul după oi și după vaci ca să iasă de pe teren. Am toată admirația pentru satele și comunele din Caraș-Severin, unde oamenii fac eforturi că să facă fotbal, dar la ce bază sportivă avem în Valea Domanului, nu cred că trebuie să fie o mândrie pentru noi că am intrat din Divizia D în Divizia C. În altă ordine de idei, cât timp eu voi fi la primăria Reșița, politica clubului nu o va face galeria. Putem să colaborăm și am dat dovadă că am colaborat cu cei din galerie de nenumărate ori. Le-am dat bani să meargă la meciuri, i-am ajutat financiar și am o relație bună cu ei, dar există o limită până la care ei pot să meargă, peste care nu le dau dreptul să treacă. Unii dintre membrii galeriei sunt angajați ai CSM Reșița și nu le permit să denigreze acest club. Dacă o fac, să o facă din exterior, să-și caute alt loc de muncă, iar apoi să arunce cu noroi”.

„Am fost la meciuri. La Ighiu nu am fost în stare o repriză întreagă să le dăm un gol. Pe un câmp! Și era plin de oi pe lângă noi. Mi-era și rușine. Păi ce am ajuns?! Mi se pare și penibil să vorbim despre fotbal în contextul ăsta. Vorbim despre o echipă de Liga a 3-a, cu un buget de zece ori peste al altor echipe din aceeași serie”
Ioan Popa, primarul municipiului Reșița

Roco Sandu, numit antrenor

Cum nu s-a ajuns la un acord cu niciunul dintre antrenorii „cunoscuți la nivel național”, iar Dorinel Munteanu a transmis că el e în discuții să plece în altă parte, s-a decis numirea lui Roco Sandu (50 de ani), un fotbalist emblematic al fotbalului reșițean. Acesta îi va avea în staff pe Dan Potocianu și Lucian Dobre.

„M-am consultat cu Viorel Lolea, căruia i-am dat mandat să ducă această echipă în Divizia B și am convenit de comun acord ca Roco Sandu să preia frâiele clubului. Roco Sandu va fi asistat de Lucian Dobre și de Dan Potocianu. Mă bucur că Dobre a venit alături de noi, pentru că, este o altă dorință a mea aceea de-a întări centrul de copii și juniori. Pe lângă cei peste 200 de copii de la centru, am atașat și grupul pe care-l gestiona Lucian Dobre, iar pe lângă acesta, îl vom atașa și pe cel care era gestiont la Gloria Reșița de Robert Nosal. Eu sunt convins că la peste 300 de copii și juniori de la centru, rezultatele nu vor întârzia să apară”, a mai declarat primarul Ioan Popa. „Nu m-am mai văzut cu Dorinel Munteanu de câteva sâptămâni, de când apăruse ideea de a-l aduce pe Marius Baciu. Dorinel insista să-l ținem pe Leo (n.r. – Doană). În același timp l-am întrebat ce planuri are și a spus că e în discuții să plece”, a mai spus edilul Reșiței.

Roso Sandu: „Vom continua aceeași muncă și sperăm să promovăm”

Noul antrenor al echipei reșițene, Roco Sandu, își propune să continue munca depusă de Leontin Doană și să promoveze echipa în Liga 2. Un fundaș central și-ar dori în dreptul achizițiilor.

„După un an fotbalistic în care am terminat pe locul doi, logic ar fi să terminăm pe primul loc în sezonul următor. Am mai fost la echipe care au terminat pe anumite locuri în clasament, iar în sezonul următor am reușit să terminăm pe o poziție sau două mai sus. Așa văd eu că ar trebui să se desfășoare lucrurile normal. Vreau să se înțeleagă că Leontin Doană a făcut o treabă bună, a terminat pe locul doi, iar noi vom continua politica clubului. Vom avea aceleași demersuri în pregătirea jucătorilor, mai ales că au rămas aceiași fotbaliști ca și în sezonul trecut, cu excepția lui Vlad Opriș. Nu ne putem plânge, doar să fim puțin mai băftoși și ne vom atinge obiectivul. Din punctul meu de vedere, după plecarea lui Opriș, ar mai trebui adus un fundaș central la echipă. În rest, suntem mulțumiți de lot și de condițiile de pregătire de la club. În precedentul meu mandat de la echipa de seniori, țin minte că plecam în deplasare la meciuri cu câteva ore înainte de startul partidei, iar acum se pleacă cu o zi înainte, pentru ca jucătorii să nu resimtă oboseala. E mare lucru ca o echipă de Liga a 3-a să plece în deplasare cu o zi înaintea meciului. Cum am mai spus, s-a făcut treabă bună până acum, iar cu puțin noroc, am fi fost în Liga a 2-a. Vom continua aceeași muncă și sperăm să promovăm”, a spus, citat de Jurnalul de Caraș-Severin, Roco Sandu, în cadrul conferinței de prezentare a sa în funcția de antrenor al CSM Școlar Reșița.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Jurnalul de Caraș-Severin
Video: Express de Banat

Pe aceeași temă