Încă un jucător al Forestei și-a găsit echipă unde să joace în noul sezon. „Nu mai puteam să stau acasă, în starea de incertitudine”

Încă un jucător al Forestei și-a găsit echipă unde să joace în noul sezon.**

Fotbaliștii Forestei s-au săturat să tot aștepte o rezolvare a situației financiare de la Suceava și au început să-și caute echipe în cele patru zări. Primii care și-au găsit un nou loc de muncă sunt atacantul Bogdan Rusu și mijlocașul Lucian Dumitriu, care au semnat cu nou-promovata în liga secundă AFC Hermannstadt. Un pas major în carieră a fost făcut de portarul Toma Niga, care a semnat un contract pe cinci sezoane cu FCSB. Celălalt goalkeeper din lot, Vlăduț Hînțăscu, a fost căutat de CSA Steaua, însă Marius Lăcătuș trebuie să negocieze această mutare cu cei de la Viitorul Constanța, club de care aparține jucătorul. Alessandro Masella s-a întors acasă, în Italia, după experiența nereușită din România, în vreme ce colegul său din apărare, Alin Mutu, s-a mutat în celălalt capăt al țării, la Luceafărul Oradea, unde va fi din nou coechipier cu atacantul Marius Matei.

În ce-l privește pe Cornel Căinari, acesta își continuă cariera în județul vecin, în Iași, la nou-promovata în Liga a 2-a Știința Miroslava.

„Am tot așteptat un semn de la conducerea Forestei în care să ni se spună că se îndreaptă situația de la club. Zilele acestea majoritatea echipelor au început pregătirile, și nu mai puteam să stau acasă, în starea de incertitudine pe care am trăit-o în ultimele luni. Chiar dacă am avut mai multe oferte în această vară, am hotărât să dau curs propunerii venite de la Miroslava. Oamenii au vorbit franc cu mine, mi-au spus fără înflorituri ce pot să îmi ofere, așa că am decis ca, începând de miercuri, să mă prezint sub comanda antrenorului Cristian Ungureanu”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, mijlocașul în vârstă de 28 de ani.

Căinari, care în cariera sa a mai jucat pentru Sporting Suceava, Rapid CFR Suceava, SC Bacău și Bucovina Pojorâta, a evoluat în sezonul trecut în 31 de meciuri pentru Foresta și a înscris 3 goluri.

Pentru Știința Miroslava, Cornel Căinari e al treilea transfer, după ce primele două au fost portarul Jan Turiță, de la CSM Pașcani, și stoperul Adrian Ilie.

O altă noutate la echipa ieșeană este numirea în stafful tehnic al lui Cristian Ungureanu, ca secund, a fostul atacant al Științei, Adrian Caragea.

Cât o privește pe Foresta, săptămâna trecută președintele Andrei Ciutac spunea că e posibil ca echipa să își reia pregătirea de luni. Acest lucru nu a avut loc, fiindcă jucătorii pe care îi mai are nu vor să vină la antrenamente până nu li se achită o parte din restanțe. „Dacă lucrurile se vor așeza în aceste zile, intenționăm să ne reunim luni, 3 iulie. Și așa e târziu. Multe echipe deja au început pregătirile de vară. Vrem să chemăm jucătorii la stadion, să demarăm negocierile, să vedem dacă sunt de acord să continue la Suceava”, a spus oficialul Forestei.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă