Încă o achiziție importantă pentru Petrolul. „Lupii” și-au asigurat centrul defensivei cu un jucător cu peste 100 de meciuri în Liga 1

Petrolul a realizat al cincilea său transfer în această perioadă de iarnă. După ce l-au adus pe Cristian Andor (28 de ani) de la CS Mioveni, ploieștenii au bătut palma și cu celălalt jucător de care echipa argeșeană din Liga 2 s-a despărțit în acest an. Fundașul Alexandru Ichim (28 de ani) a semnat pe un sezon și jumătate cu galben-albaștrii.

Până acum, Petrolul i-a achiziționat pe portarul Raul Avram (24 ani, ex FC Botoșani), mijlocașii Daniel Cârjan (20 ani, Viitorul Domnești), Mihai Ene (18 ani, Viitorul Constanța) și Cristian Andor (28 de ani, ex CS Mioveni) și fundașul Alexandru Ichim (28 de ani, ex CS Mioveni).

„FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu Alexandru Ichim, jucătorul semnând, cu gruparea „galben-albastră”, un angajament valabil timp de un sezon și jumătate.

În vârstă de 28 ani, Ichim (1.90 m) evoluează pe postul de fundaș central, iar în prima parte a stagiunii 2017-2018 a jucat în eșalonul secund, pentru fosta adversară a „lupilor” din Cupa României, CS Mioveni. De-a lungul carierei, Alexandru Ichim a mai jucat pentru Ceahlăul Piatra Neamț, FC Botoșani și FC Brașov, adunând 101 prezențe și 4 goluri marcate în Liga I.

Bun venit, Alexandru Ichim!”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

„Vom promova, de două ori la rând!”

Ichim și-a reziliat contractul cu CS Mioveni după ce în prima parte a sezonului a evoluat în 16 meciuri dintr-un total de 21, dintre care în 14 a fost titular. Fundașul este în revenire de formă după ce în ultimele sezoane a evoluat foarte puțin la FC Botoșani, respecitv FC Brașov. Cel mai mult a jucat pentru Ceahluăl, atât în Liga 1, cât și în Liga 2.

„Toată lumea mi-a spus despre proiect, că este seriozitate și nu trebuie să ne gândim decât la fotbalși la promovare! Restul… va veni de la sine! Am visat să joc la această echipă în clipa în care am văzut frenezia tribunelor, la meciul de Cupa României! Ne-am calificat noi (n.r. – pe când îmbrăca tricoul echipei CS Mioveni), dar am simțit cum amărăciunea fanilor ploieșteni s-a metamorfozat în aplauze pentru jocul echipei! Asta am vrut mereu, să lupt și să-mi merit aplauzele! La Ploiești va fi posibil și sunt gata să și demonstrez că, împreună cu echipa, vom fi cei mai buni din divizie! Și vom și promova, de două ori la rând!”, a spus Ichim, într-un interviu acordat pentru Republika News, după ce a semnat cu Petrolul.

Altfel, Petrolul începe astăzi, 22 ianuarie, cantonamentul de la Cheile Grădiștei, acolo unde se va pregăti până pe 2 ianuarie. După amical de sâmbătă, câștigat cu 12-1 cu ACS Steagu Roșu Brașov, următorul test al ploieștenilor are loc pe 28 ianuarie, cu Olimpic Cetate Râșnov. Pe 31 ianuarie vor întâlni AS SR Brașov, iar în intervalul 6 februarie-16 februarie este programat cel de-al doilea stagiu centralizat, la Buftea.

Foto: FC Petrolul

Pe aceeași temă